Christine Koht og Pernille Rygg:

Tok ut kjempesum for å kjøpe kokain

Komikeren snakker om sjokkavsløringene hos Anne Lindmo.

Publisert
Sist oppdatert

Denne uken slo boken til Christine Koht (53) ned som en bombe i norsk offentlighet. Den folkekjære komikeren har selv fortalt at hun ville vise hele seg, og ikke pynte på sannheten om hvem hun er.

Her kommer det blant annet frem at hun har bipolar lidelse. Komikeren avslører også et omfattende kokainmisbruk, samt affærer med menn ved siden av forholdet med kona Pernille Rygg.

- Tok dødelige doser

I fredagens utgave av «Lindmo» er hun på besøk for å snakke om det som kommer fram i boken. Her snakker hun også om kokainmisbruket som varte i to år - fra 2005 til 2007.

Koht forteller hvordan kokainen til slutt tok over livet hennes, og at hun i perioder ikke klarte noe uten rusmiddelet.

- Jeg brukte så mye som tilsvarer dødelige doser – overdoser, forteller hun til Lindmo i et klipp NRK har publisert torsdag.

Kona er også gjest i studio. I sendingen kommer det fram at hun måtte gripe inn da misbruket ble for stort. Hun måtte nemlig stenge bankkortet til Koht slik at hun ikke fikk kjøpt kokain.

Da skal Koht ha hentet passet sitt, gjemt det i trusen, før hun gikk til banken for å ta ut penger.

- Jeg sa jeg skal ha ut 70 000, også begynte jeg sånn: «Det er mye kunst og forskjellig». For jeg tenkte, her må jeg ha ut veldig mye, sier Koht til Lindmo.

PÅ «LINDMO»: Christine Koht gjester fredagsprogrammet hvor avsløringene i boken hennes er tema. Foto: Julie Naglestad/NRK
PÅ «LINDMO»: Christine Koht gjester fredagsprogrammet hvor avsløringene i boken hennes er tema. Foto: Julie Naglestad/NRK Vis mer

- En del av livet mitt har vært ganske farlig. Og jeg har skammet meg over det. Og så kjenner jeg sånn, nei, vet du hva? Jeg gidder ikke å bruke noe mer tid på å skamme meg, sier hun i et klipp Se og Hør har fått tilsendt av NRK.

Koht spør videre om man har tid til å ha hemmeligheter, ettersom livet kan ta uante vendinger.

- Jeg hadde «linet» opp et nytt show, og plutselig var det sånn - «du har kreft med spredning». Sånn er livet! Vi har null kontroll, sier hun.

Sjokkavsløringer

I boken står det også at komikeren på et tidspunkt, i 2011, var gravid - noe hun oppdaget etter to uker på lukket psykiatrisk avdeling.

To tester var positive, og Koht ønsket å beholde barnet, som ifølge henne selv var «unnfanget i kokainrus og mani».

«Hun (Christine Koht, journ.anm.) hadde jo drømt om det i mange år, å få et barn med Pernille (...) Barnefaren var en mann ingen av dem kjente», står det i boken.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

Det endte til slutt med at Koht valgte å ta abort.

I mars ble det kjent at 53-åringen hadde flyttet hjem til huset i Tønsberg igjen. Da hadde Koht lenge håpet at hun kunne flytte hjem til kona, etter å ha vært innlagt på sykehus i svært lang tid, sist gang på Sunnaas.

Koht og Rygg hadde vært kjærester og samboere i over 23 år, da de giftet seg i 2013. Komikeren giftet seg i rosa kjole, mens kona hadde på seg hvit dress.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer