Demi Lovato:

Tok til tårene under comback etter overdosen

Det var få tørre øyne å skimte i salen da Demi Lovato sang.

TIL TÅRENE: Demi Lovato har hatt det vanskelig den siste tiden. Etter en overdose sommeren 2018, har hun vært som sunket i jorden. Natt til mandag gjorde hun et sterkt comeback. Foto: NTB scanpix
TIL TÅRENE: Demi Lovato har hatt det vanskelig den siste tiden. Etter en overdose sommeren 2018, har hun vært som sunket i jorden. Natt til mandag gjorde hun et sterkt comeback. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Grammy-utdelingen, som gikk av stabelen natt til mandag, inneholdt som alltid sprø antrekk, prisdryss, rørende taler og hyllester av storheter som lever og har gått bort. Et av kveldens mest tåredryppende øyeblikk kom derimot i form av Demi Lovatos opptreden.

Den amerikanske popstjernen har hatt en trøblete tid, noe hun ved flere anledninger har valgt å være åpen om. Hun har slitt med rusmisbruk i flere år, særlig med kokain og alkohol, en uvane som nesten har krevd livet hennes flere ganger.

TUNGT: Stephanie Pratt, kjent fra den amerikanske dokusåpen «The Hills», har tidligere slitt med avhengighet. Video: Viafree. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Sommeren 2018 ble hun hastet til sykehus etter det som ble omtalt som en alvorlig heroinoverdose. Etter det har hun holdt seg i bakgrunnen, med fokus på å bli frisk igjen. I natt viste stjernen en hel verden at hun nå er klar for comeback.

Rørende

Fox News skriver at artisten framførte sin nye låt «Anyone» for salen. Det ble en følsom affære for både publikum og Lovato selv. Hun forsøkte først å starte på låten en gang, men måtte ta en pause for å samle seg. Det er kanskje ikke så merkelig når teksten handler om den ovennevnte overdosen.

I sangen synger hun om at hun føler at ingen hører henne, og at det ikke hjelper å be. Deretter ber hun gud om å høre bønnene til seg selv og alle andre som sliter.

OVERVUNNET: Lovato måtte ta en pause i framføringen, fordi følelsene kom strømmende på. Foto: NTB scanpix
OVERVUNNET: Lovato måtte ta en pause i framføringen, fordi følelsene kom strømmende på. Foto: NTB scanpix Vis mer

Stjernen fikk stående applaus etter opptredenen, som altså er første gang hun har stått på en scene siden den nesten fatale hendelsen sommeren 2018. På fredag ga hun også et av sine første større intervjuer om hvordan de siste årene har vært for henne. Hun legger ikke skjul på at religion og gudetro har vært viktige faktorer på helbredelsens vei.

- Jeg var egentlig ikke en kirke-person, selv ikke for en måned siden. Jeg holdt meg bevisst unna. Jeg følte meg ikke velkommen. Jeg stilte også spørsmål ved seksualiteten min, sa hun, og fortsatte:

FANT GUD: Lovato forteller at religion har vært viktig for henne den siste tiden. Foto: NTB scanpix
FANT GUD: Lovato forteller at religion har vært viktig for henne den siste tiden. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg prøvde å finne gud gjennom andre opplevelser, om det så var gjennom forholdene mine eller rusmidler. Jeg måtte til slutt innse at den guden jeg så etter, guden jeg elsker og guden jeg vil at skal være min hele døgnet, alltid er en armlengdes avstand unna, sa hun i intervjuet, ifølge Fox.

Neste måned skal Lovato for øvrig også spille på Super Bowl, sammen med blant andre Jennifer Lopez og Shakira.

Velger åpenhet

Lovato har lenge vært åpen om problemene med depresjoner, rusavhengighet og spiseforstyrrelser. Det har ikke kommet noen offisiell bekreftelse på hva det var som gjorde at Lovato ble sendt til sykehus.

Flere medier, deriblant Rolling Stone skriver imidlertid at Lovato ble behandlet med nalokson, en medisin som brukes som motgift mot opioider som heroin.

Allerede to uker etter innleggelsen skrev hun på sin Instagram-profil:

- Jeg har alltid vært åpen om avhengigheten. Det har jeg lært, er at denne sykdommen ikke er noe som forsvinner eller gir seg med tiden. Den er noe jeg må fortsette å kjempe mot for å vinne over, noe jeg ennå ikke har gjort.

Kort tid etter sykehusoppholdet la hun seg inn til rusbehandling, ifølge Vulture.

- Takknemlig for AA

Før tilbakefallet i 2018 hadde Lovato vært rusfri i seks år. Hun synger om tilbakefallet i låten «Sober», som utkom i 2018.

Hun har også adressert rusproblemene sine i sosiale medier gjentatte ganger, blant annet i fjor, ifølge People.

- I dag ville jeg ha vært rusfri i sju år. Jeg angrer ikke på tilbakefallet, for det var nødvendig for meg å begå disse feilene, men jeg må aldri glemme at det er det de er: feil.

Videre skrev hun at hun er takknemlig overfor selvhjelpsgruppene Anonyme Alkoholikere og Anonyme Narkomane.

- De stenger aldri dørene, uansett hvor mange ganger du er nødt til å starte på nytt. Hvis du er redd for å få hjelp etter et tilbakefall, vit at det er mulig å ta steget mot tilfriskning. Hvis du er i live i dag, kan du klare deg. Det er du verdt.

LES OGSÅ: Viste seg etter rykteflommen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer