Renate Reinsve:

Tok til tårene fra scenen

Den norske skuespilleren vant stort i Cannes lørdag kveld.

TÅREVÅTT: Reinsve tok til tårene under takketalen i Cannes lørdag kveld. Der vant hun prisen for beste kvinnelige skuespiller. Foto: Christophe Simon / AFP / NTB
TÅREVÅTT: Reinsve tok til tårene under takketalen i Cannes lørdag kveld. Der vant hun prisen for beste kvinnelige skuespiller. Foto: Christophe Simon / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske Renate Reinsve (33) har fått prisen for beste kvinnelige skuespiller under filmfestivalen i Cannes, melder NTB. Prisen får hun for hovedrollen i filmen «Verdens verste menneske».

Sammen med filmens regissør Joachim Trier var 33-åringen til stede da hovedprisene ble delt ut under den 74. filmfestivalen i den franske byen Cannes lørdag kveld.

Rollen som Julie i «Verdens verste menneske» er den første hovedrollen hun har gjort på norsk film.

«Verdens verste menneske» er en av 24 filmer som ble tatt ut til den gjeve og prestisjefulle filmfestivalen i år.

RØRT: Det var en beveget Renate Reinsve som ble hedret i Cannes lørdag. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB
RØRT: Det var en beveget Renate Reinsve som ble hedret i Cannes lørdag. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB Vis mer
Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB
Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB Vis mer

- Historisk

- Det er fantastisk og historisk når Renate Reinsve vinner prisen for beste kvinnelige skuespiller under filmfestivalen i Cannes. Det er den første gangen en norsk film vinner en pris under den viktigste filmfestivalen i verden, sier filmanmelder og kommentator Inger Merete Hobbelstad til Dagbladet.

Hobbelstad fortsetter:

STRÅLTE: Renate Reinsve sammen med regissør Joachim Trier i Cannes nylig. Foto: Reinhard Krause / Reuters / NTB
STRÅLTE: Renate Reinsve sammen med regissør Joachim Trier i Cannes nylig. Foto: Reinhard Krause / Reuters / NTB Vis mer

- Denne prisen er først og fremst en stor glede for Film-Norge, men den må også være en anledning til å sette spørsmålstegn ved hvorfor ingen har gitt Reinsve en større filmrolle tidligere. Kanskje er norsk filmindustri for redde til å satse på andre enn de aller mest kjente navnene. Nå kommer det en solid pekepinn fra Cannes om at dette bør endre seg.

Kulturminister Abid Raja (V) jubler også over prisen.

- Gratulerer Renate, du har tatt hele verden med storm og blir på fortjent vis hyllet overalt! Og for en fantastisk skuespiller og person du også er. Denne prisen er utrolig flott for norsk film, for Trier og for deg Renate Helt hææææærlig (sic.), skriver han på Twitter.

LES OGSÅ: Nå er paret tobarnsforeldre!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer