Kjendisenes tatoveringer:

Tok tatovering i fylla og «vasket» den med tyrkershots

«Grusom» sydentatovering og «Norges største tramp stamp» er blant kjendisenes pinligste kroppskunst.

FASCINASJON FOR TATOVERINGER: Adam Schjølberg, Henriette Lien og Kristin Gjelsvik har alle tatoveringer. Noen av verkene er imidlertid litt mindre gjennomtenkt enn andre. Foto: Christian Roth Christensen / Nina Hansen / TV 2
FASCINASJON FOR TATOVERINGER: Adam Schjølberg, Henriette Lien og Kristin Gjelsvik har alle tatoveringer. Noen av verkene er imidlertid litt mindre gjennomtenkt enn andre. Foto: Christian Roth Christensen / Nina Hansen / TV 2 Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): - Folk spør meg om hvor mange tatoveringer jeg har, og det kan jeg ikke svare på lenger, for det blir bare én stor tatovering til slutt, sier moteprofilen Storm Pedersen (36).

Stylisten, blant annet kjent fra TV3-serien «Top Model», er en av flere norske kjendiser med en overhengende fascinasjon for tatoveringer. Seoghør.no har spurt flere av disse om sine første tatoveringer - samt deres mest pinlige kroppskunst.

Storm Pedersen nøler umiddelbart på spørsmålet om hans pinligste tatovering, før han straks gir etter: Han har nemlig tatovert sitt eget fornavn på ryggen.

STORM, MEN INGEN FARE: Moteprofilen Storm Pedersen (36) har tatovert sitt eget fornavn på ryggen - men å angre holder han seg for god til. Foto: Nico Iliev
STORM, MEN INGEN FARE: Moteprofilen Storm Pedersen (36) har tatovert sitt eget fornavn på ryggen - men å angre holder han seg for god til. Foto: Nico Iliev Vis mer

- Jeg har noen rare greier på ryggen, blant annet Norges største «tramp stamp». Det er så pinlig at jeg nesten ikke vil snakke om det, men det står altså «Storm», sier han, etterfulgt av rungende latter.

- Ironisk distanse

«Tramp stamp» er et populært, men lite smigrende begrep som brukes om tatoveringer på nedre del av ryggtavla. Men at han angrer på tatoveringen, skal han ikke ha på seg.

- Jeg har lært meg å ikke bli flau over det. Jeg har ironisk distanse til det, så det går fint. Men jeg kunne like gjerne hatt telefonnummer og sivilstatus; «Singel?», fleiper han.

Pedersen er i ferd med å få en helrenovert kropp av tatovør Trine Grimm, som også har beriket «Girls»-stjerna Lena Dunham med en «puppekrone». På blokka står en stor skog på ryggtavla.

Frelst som 12-åring

Storm Pedersen fikk en oppvåkning da han så modellen Ève Salvail på catwalken i 12-årsalderen. Hennes signaturlook var nemlig et barbert hode med en kinesisk drage inngravert.

- Da var jeg solgt, og siden har jeg kjørt på. Jeg jobber kreativt, så jeg kan ikke tillate meg selv å begrense meg selv, og sånn sett er tatoveringer viktige for meg.

- Den første tatoveringen min var en tribal som jeg hadde tegnet selv, som jeg nå har dekket over. Den var på brystet. Altså, livet går videre. Den passet liksom ikke inn i systemet lenger.

- Har du vurdert å fjerne tatoveringer?

- Jeg er ikke en person som angrer på sånt. Om jeg har tenkt på det, er det bare for å frigjøre flater til å lage noe nytt. Jeg har ikke tenkt til å fjerne noen.

Fungerte som prøvekanin

Komiker Adam Schjølberg (35) er kjent fra NRK-serien «Sofa» og TV3-programmet «Homsepatruljen». Han fikk sin første tatovering av en kompis som hadde gått til innkjøp av tatoveringsutstyr. Prøvekaninen, som da var i 16-årsalderen, nølte ikke.

Saken fortsetter under bildet.

By @p.hornburg #bearded #ink #adam ink by @la_astrid

Et innlegg delt av Adam Schjølberg (@wickedhouse_adam)

- Han hadde fått for seg at han skulle bli tatovør, og jeg stilte velvillig opp -selvfølgelig. Da fikk jeg en edderkopp som har fulgt meg i mange, mange år. Det var mange som lurte på hva det var; «Hvorfor har du tatovert en krabbe?», «Er det en flått?», sier han lattermildt.

Den misformede tatoveringen ble seinere dekket over av hans ene «sleeve». Helt usynlig er «edderkoppen» likevel ikke.

- Han som tatoverte den, stakk nåla så dypt at det ble arrvev. Jeg kan derfor kjenne den fortsatt, så den er ikke helt borte. Vennene mine kan fremdeles dra den opp og mobbe meg for den, flirer komikeren.

Tatoverte seg i fylla

Selv om Schjølberg er stolt av de aller fleste tatoveringene sine, betyr ikke det at alle har vært like planlagt.

TATT PÅ FYLLA: På bildet ses blant annet et anker tatt i Indonesia og en hodeskalle tatt i England. Foto: Pål Hornburg
TATT PÅ FYLLA: På bildet ses blant annet et anker tatt i Indonesia og en hodeskalle tatt i England. Foto: Pål Hornburg Vis mer

Han har nemlig foreviget fylleturer i både England og Indonesia med tatoveringer. I sistnevnte land fikk han inngravert et anker på fingeren.

- Jeg var kjempefull. Jeg våknet opp og tenkte: «Hvorfor har jeg vondt der?», sier han og ler.

- Jeg fikk en hodeskalle, på en annen finger, i Manchester. Jeg mistet en shot over hele tatoveringen, som var et åpent sår. Sprit renser - men det gjelder tydeligvis ikke «tyrkershots». Tatoveringen ser mer ut som en skjev klovnemaske. Den tok en interessant vending, men pytt sann, det går under «rock 'n roll».

- 90-tallet oppsummert

Det er likevel ikke fylletatoveringene Schjølberg trekker fram som pinlige. Han er en av mange som kastet seg på en markant trend for 20 år siden.

- Jeg har en «tribal» - og dermed har jeg hele 90-tallet oppsummert i en tatovering. Du må liksom ha en tribal når du har så mange tatoveringer. Den bæres med stolthet, sier Schjølberg - som også er mindre stolt av sin egen «tramp stamp».

RADARPAR: Adam Schjølberg (til høyre) og Tore Petterson har blitt seerfavoritter etter innsatsen i NRK-programmet «Sofa». Her avbildet under Gullruten i Bergen i mai. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
RADARPAR: Adam Schjølberg (til høyre) og Tore Petterson har blitt seerfavoritter etter innsatsen i NRK-programmet «Sofa». Her avbildet under Gullruten i Bergen i mai. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- Har du vurdert å fjerne tatoveringene?

- Nei, jeg har aldri vurdert å fjerne noe. Jeg har såpass mye at jeg er forbi det punktet der fjerning av tatovering er aktuelt, da blir det heller en «cover up» (at man dekker til tatoveringen med nytt blekk. jour. anm.)

Dekket over fredsdue

Henriette Lien, tidligere programleder og «Hotel Cæsar»-skuespiller, vil neppe fjerne en av sine seks tatoveringer med det første. Til Dagbladet er 47-åringen tydelig i sin tale:

- Nei, den tanken har aldri slått meg. Når jeg ser på gamle bilder av meg selv uten tatoveringer, tenker jeg at det ser nakent og rart ut, sier Lien - som nå jobber som yogalærer.

STOLT AV TATOVERINGENE: Henriette Lien har ingen planer om å fjerne sine tatoveringer. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STOLT AV TATOVERINGENE: Henriette Lien har ingen planer om å fjerne sine tatoveringer. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Lien tok sin første tatovering i en alder av 16 år. Den gang bodde hun i London, der hun ofte gikk forbi et lokalt tatoveringssted. Til slutt bestemte hun seg for å ta en tatovering på ryggen.

- Da fikk jeg tatovert en fredsdue med et hjerte i nebbet sitt. Den eksisterer ikke lenger. Jeg syntes at den var stusslig, så jeg tok en «cover up», som egentlig bare var et mønster, sier hun og fortsetter:

- Deretter tok jeg en ny tatovering over den igjen, så nå har jeg en svær indisk elefant over halve ryggen. Jeg kjenner at jeg har den der; ikke fysisk, men mentalt, sier hun.

- Er det en tatovering du angrer på?

- Nei, det er det ikke. Jeg har vært klok nok til å ikke henge meg på trender. Det var mange som tok tribaltatoveringer på 90-tallet - og som nå sitter igjen med merker etter laserfjerning.

- Alle tatoveringene mine betyr noe for meg. De er tatt på forskjellige stadier i livet. Selv om det er det minste jeg har fått tatovert, så er det initialene til barna mine som gir meg den beste følelsen. Om noen spør meg om råd, svarer jeg: «Velg noe som er personlig for deg selv».

«Litt dirty»

Første gang Kristin Gjelsvik tok motet til seg og investerte i kroppskunst, smalt kjendisbloggeren til med to tatoveringer. Hun var på ferie i Spania sammen med en venninne og hennes foreldre.

- Vi fikk for oss at det var utrolig kult å komme hjem igjen, tilbake på skolen og være nytatoverte! Vi fikk en sånn katalog med motiver som man kan velge og vrake i, forklarer hun til Dagbladet.

FLERE TATOVERINGER: Blogger Kristin Gjelsvik har tatt en rekke tatoveringer, hvor blomster preger hennes «long sleeve». Foto: TV 2
FLERE TATOVERINGER: Blogger Kristin Gjelsvik har tatt en rekke tatoveringer, hvor blomster preger hennes «long sleeve». Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg tok en tribal på ankelen, det var jo det kuleste på starten av 2000-tallet. Den er grusom, helt forferdelig! Og så fikk jeg en slags tegneseriepapegøye i farger, den lignet litt på «Angry Bird», like under trusekanten. Den var litt sånn «dirty», sier bloggeren og humrer.

I ettertid har hun fulgt opp med fire tatoveringer til, deriblant blomstermotiv på rygg og venstre lår. Blomster preger også hennes «long sleeve» på høyre arm.

- Tribaltatoveringen kunne jeg fint vært foruten, for å si det sånn. Men samtidig er det noe med historien og disse minnene, da. Og jeg er, generelt i livet, opptatt av å ikke angre på noe; da kan man heller angre på det man ikke har gjort.

- Har du vurdert å fjerne noen tatoveringer?

- Nei, jeg har ikke kommet til det punktet. Og den tribalen er ikke så sjenerende heller. For det er jo ikke så ofte man viser fram anklene her til lands.

LES OGSÅ: Lena Dunham: - Hollywood-stjernen avslørte norsk tatovering

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer