Tok oppvasken hos norske studentjenter

- Folk var så fulle at jeg ikke kom meg ut, så da stilte jeg meg like godt opp på kjøkkenet, sier Hollywood-stjernen Bill Murray.

GLEMMER IKKE SIN NORSKE FEST: Bill Murray har ikke glemt kvelden i 2006, da han overraskende dukket opp på festen til noen norske studenter i den skotske byen St. Andrews. Foto: PA Wire/Press Association Images
GLEMMER IKKE SIN NORSKE FEST: Bill Murray har ikke glemt kvelden i 2006, da han overraskende dukket opp på festen til noen norske studenter i den skotske byen St. Andrews. Foto: PA Wire/Press Association Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
NETT-FENOMEN: Bildene av Murray som festet med norske og britiske studenter, for deretter å vaske opp, gikk verden rundt i 2006. Slik så det ut da han ble omtalt på siden Coolmaterial.com.
NETT-FENOMEN: Bildene av Murray som festet med norske og britiske studenter, for deretter å vaske opp, gikk verden rundt i 2006. Slik så det ut da han ble omtalt på siden Coolmaterial.com. Vis mer

SEOGHØR.NO: Skuespilleren Bill Murray (63) har i løpet av sin karriere gjort suksess med roller i filmer som «Ghostbusters», «Groundhog Day» og «Lost in Translation».

Men Murray har også fått kultstatus blant sine fans for sin jordnære oppførsel.

Det fikk blant annet flere norske studenter i den skotske byen St. Andrews merke i 2006, da Bill Murray plutselig dukket opp på deres private hjemmefest.

Under innspillingen av det populære britiske TV-programmet «The Graham Norton Show» tirsdag - hvor Seoghør.no var tilstede i salen - fortalte Murray for første gang selv om episoden.- Jeg var i St. Andrews for å spille golf. Etterpå tok vi oss en tur ut, men etter at pubene stengte var det dødt i byen.

- Derfor ble vi med på en privat fest. Der var det masse folk som var yngre enn oss og mye, mye fullere, sa han til programleder Graham Norton med et smil.

Murray er for tiden aktuell med filmen «The Monuments Men», hvor han blant annet spiller sammen med «Downton Abbey»-stjernen Hugh Bonneville og Matt Damon, som også var tilstede under TV-innspillingen.                                     

Ble på kjøkkenet

BESØKTE NORTON: Seoghør.no satt i salen, da Bill Murray besøkte talkshowet «The Graham Norton Show» sammen med Matt Damon, artisten Paloma Faith og Hugh Bonneville. Foto: PA Wire/Press Association Images
BESØKTE NORTON: Seoghør.no satt i salen, da Bill Murray besøkte talkshowet «The Graham Norton Show» sammen med Matt Damon, artisten Paloma Faith og Hugh Bonneville. Foto: PA Wire/Press Association Images Vis mer

Bill hevder han og Poulter valgte å holde seg på kjøkkenet i studenthuset, hvor de raskt konstaterte at de som bodde der ikke hadde tatt oppvasken på flere dager.

Da bestemte de seg like godt for å ta på seg jobben selv.


- Folk var så fulle at jeg ikke kom meg ut, så da stilte jeg meg like godt opp på kjøkkenet.                              

Ble nett-fenomen

STJERNEGALLERI: Bill Murray spiller sammen med blant andre (f.v.) John Goodman og Matt Damon i den nye filmen «The Monuments Men».  Foto: Stella Pictures
STJERNEGALLERI: Bill Murray spiller sammen med blant andre (f.v.) John Goodman og Matt Damon i den nye filmen «The Monuments Men». Foto: Stella Pictures Vis mer

Bildene fra festen spredte seg raskt på internett etterpå.

- Dette er en av grunnene til at Bill Murray er den kuleste mennesket i live. Han vil til og med vaske opp etter festen din, skriver nettsiden Coolmaterial.com.

Den da 22 år gamle norske studenten Agnes Huitfeldt sa i 2006 til avisen Daily Telegraph at Murrays besøk kom som en stor overraskelse på de andre gjestene.


- Alkoholen ble fort tømt, da folk hørte at han var hos oss.

- Han spøkte med meg om hvor fulle alle var. Noe av pastaen må ha vært veldig vanskelig å få av, fordi den hadde stått ute lenge.

Vasket opp og reiste hjem

Etter at oppvaskjobben var gjort, forlot Murray festen stille og rolig, ifølge ham selv.

- Da vi var ferdige, dro vi vår vei, med de rene glassene og tallerknene plassert på benken, sa han til latter fra salen.

«The Graham Norton Show» er en del av den nye «gullrekka» som fra 2. mars vil bli sendt på kanalen BBC Entertainment her til lands.

I Norge sendes programmet også på TVNorge.

LES OGSÅ: Norske Thea fikk sjekkehjelp av stjernene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer