Birgit Skarstein:

Tok NM-gull før dansesending

I kveld skal Birgit Skarstein danse sin tredje dans på direkten. Før sending tok hun like gjerne NM-gull i roing.

SEIER: Lørdag tok Birgit Skarstein NM-gull bare timer før dansesending på TV 2. Foto: Jannicke Due
SEIER: Lørdag tok Birgit Skarstein NM-gull bare timer før dansesending på TV 2. Foto: Jannicke Due Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld er det duket for den tredje direktesendte «Skal vi danse»-sendingen fra H3 Arena på Fornebu. Filmkveld er denne ukas tema, og parene skal altså bevege seg på parketten til kjente låter fra blockbustere.

Treningen til ukas dans begynte allerede på søndag, dagen etter forrige dans. De har altså bare hatt ei uke på å gjøre seg klare, og har jobbet hardt for å nå målet. For folk flest ville det trolig vært mer enn nok å jobbe med på ei uke, men ikke for Birgit Skarstein (31).

GULL: Birgit Skarstein sikrer sitt femte NM-gull lørdag. Foto: Roforbundet
GULL: Birgit Skarstein sikrer sitt femte NM-gull lørdag. Foto: Roforbundet Vis mer

Hun trener nemlig flere ganger daglig, og prøver å fordele tida si mellom dansetrening og rotrening. Timene hun har lagt ned i sistnevnte idrett har vist seg å være verdt det.

Lørdag tok hun nemlig NM-gull i roing - bare timer før hun skulle innta parketten.

OPPMERKSOMHET: Birgit Skarstein og Philip Raabe fikk stående applaus etter deres første dans i «Skal vi danse». Nå forteller hun om oppmerksomheten og den veldig gode kjemien med dansepartneren. Reporter: Emma Eriksson. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

Vil sove

- Nå er jeg litt sliten, det skal jeg innrømme, flirer hun overfor Se og Hør.

Skarstein tar seg tid til å prate etter generalprøven på Fornebu. Hun har altså dratt rett fra norgesmesterskapet til dansingen, nesten uten pause.

- Jeg måtte bare kaste meg i dusjen og kjøre av sted. Jeg rakk vel kanskje å spise litt, og. Det har gått i ett i hele dag, men jeg er veldig fornøyd. Nå prøver jeg å se om jeg kan få en liten halvtime på øye før sending her, sier Skarstein.

ELLEVILT: Skarstein tok lørdag NM-gull i roing, bare timer før hun skulle innta parketten. Foto: Espen Solli / TV 2
ELLEVILT: Skarstein tok lørdag NM-gull i roing, bare timer før hun skulle innta parketten. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Hun forteller at det var deilig å komme i mål, og at alt arbeidet hun har lagt ned altså har vært verdt det. Skarstein har hatt to rotreninger om dagen de siste månedene.

- Nå kan jeg kutte ut én av de treningene i hvert fall. Nå er sesongen over for vår del, og dette er jo ingen dum avslutning, sier hun, og fortsetter:

- Normalt sett avslutter vi med OL, men det ble ikke sånn denne gangen. Nå får jeg i hvert fall fokusert mer på dansingen, noe jeg gleder meg til. Kanskje jeg også får slappet litt av, ler hun.

Hun har likevel planer om å levere så godt som mulig på dansegulvet seinere i kveld, og håper at dagens bragd ikke går ut over det hun og dansepartner Philip Raabe har planlagt.

- Vi skal danse en tango til musikken fra «Moulin Rouge», og jeg skal ha på meg diamanter. Jeg tror det blir veldig bra, sier hun.

Dette er Skarsteins femte NM-gull i roing. Fra før har hun ti VM-medaljer.

BEST: Skal vi danse-deltaker Birgit Skarstein og dansepartner Jørgen Raabe fikk toppscore av dommerne. Reporter: Martine Johansen Vis mer

Feier vekk kritikken

De to siste lørdagene har Skarstein imponert både seerne og dommerne med sine bevegelser på parketten i «Skal vi danse». Sammen med dansepartneren har hun bevist at det å sitte i rullestol ikke er en hindring for danseglede eller kreativitet, noe hun også har fått skryt for av ekspertene.

Likevel er det fortsatt vanskelig å gå gjennom et kommentarfelt uten at flere slenger med leppa. Kommentarer om at hun ikke burde være med eller at hun heller burde være med i en konkurranse der alle sitter i rullestol er gjennomgående.

EVENTYRLIG OPPUSSING: I løpet av kort tid klarte Halvor Bakke og gutta å gi Birgit Skarstein hyttedrømmen hun lenge har ventet på. Vis mer

Skarstein har selv uttalt til blant andre Se og Hør at hun feier kritikken vekk, og med sin deltakelse vil vise at det er fullt mulig å briljere på parketten i hennes situasjon.

- Vi må selvsagt gjøre ting litt annerledes og kanskje øve enda litt hardere, men jeg ser bare på det som et fortrinn. Jeg skal jobbe så hardt jeg kan for å kunne levere, og får god hjelp av Philip til det. Det er jo første gang han gjør dette også, så vi lærer begge mens vi holder på, sa hun like før premieren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer