Igor og Grichka Bogdanoff:

Tok med seg hemmelighet i graven

Bogdanoff-tvillingene døde med bare seks dagers mellomrom. Dette er historien til TV-brødrene.

POPULÆRE: Igor og Grichka Bogdanoff var store TV-stjerner i hjemlandet, og verdenskjent for sitt utseende. Her avbildet i oktober i fjor. Foto: Thierry Le Fouille / SIPA / Shutterstock / NTB
POPULÆRE: Igor og Grichka Bogdanoff var store TV-stjerner i hjemlandet, og verdenskjent for sitt utseende. Her avbildet i oktober i fjor. Foto: Thierry Le Fouille / SIPA / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Rett før nyttår kom den triste nyheten om at den franske TV-stjernen Grichka Bogdanoff hadde gått bort, 72 år gammel.

- Omringet av kjærligheten fra sin familie og venner, gikk Grichka Bogdanoff fredelig bort 28. desember 2021, sa familien i en uttalelse via agenten, ifølge AFP.

Bare seks dager senere kom nok en trist nyhet. Også Grichkas tvillingbror Igor var død.

- I fred og kjærlighet, omgitt av barna og familien hans, dro Igor Bogdanoff til lyset mandag 3. januar 2022, lød uttalelsen fra familien. Også denne sendt ut av agenten.

Familien har foreløpig ikke gått ut med dødsårsaken til tvillingbrødrene, men franske medier opplyste om at begge var innlagt på sykehus som følge av coronasmitte.

Her er historien om de to franske TV-stjernene.

TV-stjerner

Før de døde var Bogdanoff-tvillingene svært populære TV-profiler i hjemlandet Frankrike.

I 1976 ga de ut sin første bok, «Clefs pour la science fiction», som kan oversettes til «Nøkkelen til science fiction», og tre år senere begynte de sin TV-karriere, skriver Independent.

Da var de vertskap for sci-fi-serien «Temps X», et program som gikk i dybden på science fiction og populærvitenskap, og som gikk på skjermen frem til 1987.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer