Iben Akerlie:

- Tok lang tid å akseptere

Det var spesielt én ting som overrasket «Kompani Lauritzen»-deltakeren, og som etter hvert ble et stort irritasjonsmoment under TV-innspillingen.

TØFF TID: Iben Akerlie er én av 14 kjendiser som er med i vårens «Kompani Lauritzen». Det var ikke bare lett, medgir hun overfor Se og Hør. Foto: Matti Bernitz / TV 2
TØFF TID: Iben Akerlie er én av 14 kjendiser som er med i vårens «Kompani Lauritzen». Det var ikke bare lett, medgir hun overfor Se og Hør. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

14 «Kompani Lauritzen»-kjendiser er nå over halvveis i rekruttperioden i programmet, og om ikke lenge må deltakere forlate Setnesmoen leir i Åndalsnes.

For mange er de knallharde fysiske utfordringene i Dag Otto Lauritzens (66) militærregime den største utfordringen, men for skuespiller og forfatter Iben Akerlie (35) var det noe helt, helt annet som gnagde aller mest.

Nemlig kameraene.

Det ble tårevått da deltakerne skulle få sin første tilbakemelding i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2. Vis mer

- Slet veldig

Til Se og Hør forteller 35-åringen at hun følte at TV-crewet var på henne hele tiden.

- Fra du sto opp til du la deg! Jeg følte vi ble filmet konstant. De var jo med på fridagene våre også, selv om vi vel egentlig aldri hadde en fridag, forklarer hun, noe oppgitt.

- Så hvordan opplevde du det?

- Jeg slet veldig med det. Jeg var ikke forberedt på det i det hele tatt. Det var mye jeg var redd for, men jeg hadde jeg ikke sett for meg at akkurat dette skulle være et spesielt stort problem.

Agnete Husebye ble pinlig berørt da hun og flere av de andre rekruttene fikk en lærepenge i Kompani Lauritzen. Video: TV 2 Vis mer

Hun fortsetter:

- Men så viste det seg at jeg ble veldig, veldig ukomfortabel med det. Det tok lang tid å akseptere, egentlig. For så å bli vant til det. Det var så invaderende.

Tar pause fra reality

Etter å ha kommet hjem fra innspillingen, så hun seg aldri tilbake.

- Dette skjer aldri igjen tror jeg. Eller... Noe av det har gitt meg mersmak, jeg sier ikke nei takk om noen inviterer meg ut i villmarken. Men jeg tror ikke jeg skal gjøre mer reality på en stund. Jeg tror jeg skal ha en liten pause fra det, sier hun med et smil.

MEDTATT: Iben Akerlie har hatt det mer komfortabelt tidligere i livet enn akkurat her, midt ute i skogen - med kameraer på seg. Foto: Matti Bernitz / TV 2
MEDTATT: Iben Akerlie har hatt det mer komfortabelt tidligere i livet enn akkurat her, midt ute i skogen - med kameraer på seg. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Skuespilleren, TV-profilen og forfatteren er klar på at det ikke bare var kameraene som var en utfordring underveis.

- Den uvissheten, det ikke å vite hva dagen vil bringe, det var hardt. Jeg visste jo at det én dag tok slutt, men der og da gikk det veldig inn på meg.

- På hvilken måte?

- Det var så mye som skjedde der inne at tid på en måte ble et rart konsept. Det handlet bare om å gjøre det man skulle gjøre, og komme seg til neste oppgave. Det var det minuttene gikk til.

«Kompani Lauritzen» startet med et pang da deltakerne ble kastet rett ut i det beryktede baklengsstupet. Det var det ikke alle som syntes var like gøy. Video: Luna Lea. Reporter: Thea Hope/ Rød Løper, TV 2 Vis mer

TV 2: - Krevende

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, forteller til Se og Hør at deltakerne i «Kompani Lauritzen» ikke hadde én eneste fridag under innspillingen.

- Det er dager der det skjer mer og dager det skjer mindre, men det er et militært opplegg hver dag som følger en naturlig utvikling med tanke på at målet er å utfordre deltakerne til personlig utvikling, sier Dahl, som understreker at deltakerne etter endt tjeneste hver dag som oftest hadde noen timer på kvelden der de får et avbrekk.

- Men denne tiden skal også brukes til vedlikehold og utbedring av utstyr, og de skal forberede kasernen til inspeksjon neste morgen.

«KOMPANI LAURITZEN: TROPP 1»: Vi dro hjem til og tok en prat med Julian Rassat i Fredrikstad. Reporter: Ellen Høiby. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Akerlies frustrasjon rundt all filmingen er forståelig, mener Dahl.

- Å delta i «Kompani Lauritzen» er krevende på flere måter. Deltakerne møter et militært regime som er totalt ukjent for dem, der det stilles høye krav og de aldri vet hva neste dag vil bringe. I tillegg blir de utfordret både fysisk og psykisk, og de blir målt og vurdert på svært personlige sider og egenskaper.

- Belastende

Han fortsetter:

- Når de på toppen av dette også blir filmet så sier det seg selv at dette kan bli mye. Samtidig er filmingen en del av det å lage «Kompani Lauritzen», noe alle som er en del av prosjektet også er klar over.

HEDERSGJEST: Geir Aker, best kjent som fenrik i «Kompani Lauritzen», gjorde livet surt for Vita og Wanda i «Truls á la Hellstrøm bistro». Video: TV 2 Vis mer

- Ble dette et tema også underveis i produksjonen?

- Ja, Iben ga uttrykk for at dette var belastende både på og av kamera, og fikk forståelse for det.

Ifølge Dahl krevde den 35 år gamle skuespilleren aldri noen form for «alenetid».

- Men hun uttrykte at det var vanskelig for henne at «alt» skulle filmes. Noen synes filmingen blir ekstra belastende, mens andre ikke har noen problemer med denne delen av opplegget, sier han til Se og Hør.

Sophie Elise gjestet Motepolitiet Live med Jan Thomas og snakket om «Farmen kjendis»-tiden. Video: Jenny Emilie Aas/Håvard Bjørnerem/Dennis Appelong/Se og Hør. Vis mer

LES OGSÅ: Vrakes fra skjermen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer