Hans-Erik Dyvik Husby død:

- Tok ikke sitt eget liv

Til Se og Hør forteller nå manageren til den populære artisten om hva som har skjedd.

FOLKEKJÆR: Hans-Erik Dyvik Husby var rockeartisten som slo igjennom på mange scener. Neste år ville han fylt 50 år. Foto: Espen Solli
FOLKEKJÆR: Hans-Erik Dyvik Husby var rockeartisten som slo igjennom på mange scener. Neste år ville han fylt 50 år. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tragiske bortgangen til Hans-Erik Dyvik Husby har beveget mange – både i Norge og utlandet. Samtidig har det oppstått en ekstrem rykteflom om dødsårsaken.

Nå går hans manager og bestevenn Boye Nythun ut om løgnene.

- De siste dagene har vi sett og observert masse rykter rundt Hans-Erik sin bortgang. Jeg kan avkrefte at Hans-Erik tok sitt eget liv. Hans-Erik hadde optimistiske planer fremover og mye å glede seg til.

VARM PERSON: Hans-Erik Dyvik Husby også kjent som Hank von Helvete gikk bort fredag. Venner minnes artisten. Video: Dagbladet TV. Programleder: Ivan Larsson / Dagbladet TV Vis mer

- Det var ingen hemmelighet at Hans-Erik i perioder har levd et hardt liv. Det har han også vært åpen om tidligere. De siste månedene har vært ekstra harde for ham, og dessverre ble summen av et hardt levd liv for mye for ham. Kroppen til Hans-Erik tålte ikke mer. Han ble funnet ute i Slottsparken, kroppen hans hadde rett og slett sagt stopp, sier han, og legger til:

– Det er tragisk, og nå ber vi om ro. Vi kommer ikke til å si noe mer om saken, men går ut med dette, slik at vi slipper flere spekulasjoner og rykter, avslutter Boye.

UT MOT RYKTENE: Boye Nythun var Hans-Erik Dyvik Husby manager og bestevenn og går nå gjennom Se og Hør, ut mot rykteflommen som har oppstått etter artistens plutselig bortgang: - Hans-Erik tok ikke livet sitt, sier han. Foto: Harald Gautneb
UT MOT RYKTENE: Boye Nythun var Hans-Erik Dyvik Husby manager og bestevenn og går nå gjennom Se og Hør, ut mot rykteflommen som har oppstått etter artistens plutselig bortgang: - Hans-Erik tok ikke livet sitt, sier han. Foto: Harald Gautneb Vis mer

Det var ikke få mennesker Hans-Erik Dyvik Husby på en eller annen måte berørte gjennom sin ferd i livet, både i Norge og utlandet: Han var rockevokalisten Hank von Helvete i Turboneger, hadde også egen karriere, var filmskuespiller og forfatter. En tusenkunstner som stadig overrasket med sine evner.

MANAGER OG BESTEVENN: Her er Boye Nythun avbildet sammen med Hans-Erik. Foto: Harald Gautneb
MANAGER OG BESTEVENN: Her er Boye Nythun avbildet sammen med Hans-Erik. Foto: Harald Gautneb Vis mer

Nå sist fredag kveld kunne manager og bestevenn gjennom utallige år, Boye Nythun, bekrefte det som mange mange sjokkartet hadde fått viten om i løpet av dagen – gjennom ulike kanaler: Hans-Erik var død, kun 49 år gammel.

TUSENKUNSTNER: Hans-Erik Dyvik Husby var en tusenkunstner som stadig overrasket med sine evner. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
TUSENKUNSTNER: Hans-Erik Dyvik Husby var en tusenkunstner som stadig overrasket med sine evner. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Verden over kommer det hyllester til Hans-Erik. Som vokalist i gruppen Turboneger ga han alt på scenen.

Den amerikanske skuespilleren og rockestjernen Juliette Lewis (48) legger ikke skjul på at “Hank” var en av de beste frontfigurene hun noen gang har vært vitne til, skriver hun på Instagram. En utfordrer og provokatør, men også drevet av kjærlighet og nysgjerrighet. Stephen Gilchrist Glover (47), kjent som Steve-O fra MTV-programmet kaller vennen rett og slett for en legende.

HYLLES: Verden over kommer det hyllester til Hans-Erik Dyvik Husby. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
HYLLES: Verden over kommer det hyllester til Hans-Erik Dyvik Husby. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Da Hans-Erik forlot Turboneger rundt 2010 etter 17 år - hadde han allerede tatt nye steg for karrieren sin. I 2009 spilte han hovedrollen som Jesus i musikalen «Jesus Christ Superstar» på Det Norske Teatret.

I 2010 etter erobret han et nytt publikum da han portretterte svenske Cornelis Vreeswijk i filmen «Cornelis». Samme år spilte han inn albumet «I ljuset av Cornelis» med artistens sønn Jack Vreeswijk (57) – og turnerte rundt i Skandinavia. En ny side av Hans-Erik kom frem.

I årene etter Hans-Erik samarbeidet med en rekke artister i ulike sammenheng, og innimellom også skrevet kokebøker med stor suksess.

På sosiale medier har det nå etter dødsbudskapet flommet over med personlige vitnesbyrd med mye kjærlighet og sorg.

Hans-Erik er en mann som mange nå vil savne.

LES OGSÅ: Vennene i sorg: - Vil bli savnet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer