Ampert i «Forræder»:

Tok grep

- Jeg vil ikke si at det endte i krisemøter, men vi hadde et møte der tema var: «Hva gjør vi nå?», bekrefter programleder Mads Hansen. OBS. Spoiler!

SPESIELL STEMNING: Cengiz Al, Sandra Spjelkavik, Kim Dahl og Sander Dale fikk alle ta del i dramaet i fredagens «Forræder». Foto: TV 2
SPESIELL STEMNING: Cengiz Al, Sandra Spjelkavik, Kim Dahl og Sander Dale fikk alle ta del i dramaet i fredagens «Forræder». Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

TV 2s nye storsatsning «Forræder» er allerede godt i gang, og i uke etter uke har det hittil bare blitt sendt hjem «lojale deltakere» - ingen av de tre forræderne Jonas Lihaug (33), Cathrine Fossum (44) og Jørn Lier Horst (52) har så langt blitt avslørt.

Sånn fortsatte det fredag, da forfatter Anne B. Ragde først ble eliminert av forræderne selv, før skuespiller Cengiz Al (24) på slutten ble forvist i rådsalen.

Flertallet mente nemlig at han var en av de «illojale».

Avgjørelsen kom etter at det først ble uavgjort mellom Al og Christopher Robin Omdahl (31) i avstemmingen. Dermed måtte det stemmes én gang til - der deltakerne bare kunne stemme på én av de nevnte.

ULYKKE: I 2006 var «Forræder»-aktuelle Karina Hollekim i en alvorlig fallskjermulykke. Legene fortalte henne at hun aldri kom til å gå igjen, men det stoppet ikke Karina. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Amper avstemming

Før den siste avstemmingen fikk de to utsatte beskjed om å holde en appell på maks ett minutt der de kunne argumentere for ikke selv å bli stemt på. Mange bet seg kanskje merke i at Cengiz Al så svært preget ut.

- Jeg visste ikke at dette spillet skulle gå sånn inn på meg. Jeg vil ikke grine, for det synes jeg er dårlig spill. Men jeg kjenner på vanskelige følelser, sa han i appellen.

Etter å ha blitt forvist gikk han rett bort til Omdahl, tok ham i hånden og sa «bra spilt», før han sekunder senere avslørte for alle at han ikke var en av forræderne.

Men det skal ha vært mer «hett» i rådsalen enn det som kom fram på TV.

- Jeg tror bare at spillet gikk til hodet på noen, som man så tendenser til allerede i episode fire. Det ble gradvis mer og mer intens, og man sov mindre og mindre - så det er fortståelig. Søvn er viktig for å ha hodet på rett plass, sier én av deltakerne til Se og Hør.

- Tråkket over

Etter hva Se og Hør får opplyst ble det nemlig svært ampert i rådsalen før og under avstemmingen - og flere skal ha reagert på måten den forviste skuespilleren skal ha diskutert og argumentert på.

- Jeg ble irritert på ham, for jeg syntes ikke han oppførte seg noe bra i måten han snakket til folk på. Enkelte sa ifra til ham, forteller en deltaker, som fortsetter:

- Han tok så innmari styring, skulle fortelle alle hvordan dette var. Hele engasjementet hans var veldig fint underveis her, men der og da ble det for mye. Det var ikke hyggelig lenger. Han tråkket litt over grensa kan man si.

MÅTTE REISE: Cengiz Al ble forvist av «Forræder»-deltakerne. Han var, som flere andre, bare veldig sliten og opphengt i spillet - men likevel hundre prosent lojal. Foto: TV 2
MÅTTE REISE: Cengiz Al ble forvist av «Forræder»-deltakerne. Han var, som flere andre, bare veldig sliten og opphengt i spillet - men likevel hundre prosent lojal. Foto: TV 2 Vis mer

Se og Hør har i flere dager forsøkt å komme i kontakt med Cengiz Al, som ikke ønsker å kommentere sin deltakelse i programmet.

En annen deltaker bekrefter at stemningen ikke var på sitt beste i en intens og nervepirrende utstemmingsprosess, der scener under og etter skal ha blitt skrotet, klipt bort og tatt på nytt fordi det ble for «mørkt».

- Jeg setter ikke pris på at folk skal fortelle hva jeg skal stemme, og at det skal bli vendt mot meg til at jeg er en forræder hvis jeg ikke følger den retninga. Det var flere som gjorde det underveis her, sier vedkommende.

Avholdt møte

Programleder Mads Hansen (38) fortalte til Se og Hør, vel og merke før programmet hadde premiere for fem uker siden, at scenene i fredagens program førte til kaos - også bak kamera.

- Det klikket. Det var tårer, omstemming og en Cengiz som nesten ikke klarte si et ord i sin appell. Jeg vil ikke si at det endte i krisemøter, men vi hadde et møte der tema var: «Hva gjør vi nå»? Vi måtte få dem ut av bobla, det ble for mørkt.

OPPGITT: Den forviste «Forræder»-deltakeren Cengiz Al er ute av programmet. Og det er tydelig at det tilspisser seg i TV 2-serien. Foto: TV 2
OPPGITT: Den forviste «Forræder»-deltakeren Cengiz Al er ute av programmet. Og det er tydelig at det tilspisser seg i TV 2-serien. Foto: TV 2 Vis mer

Dermed ble de gjenværende deltakerne nettopp det - tatt ut av bobla.

- Vi tok dem med ut for at de skulle få tilbake perspektivet igjen - perspektivet på livet, forklarte han den gang.

Etter hva Se og Hør kjenner til ble de gjenværende deltakerne kort tid etter endt femte innspillingsdag hentet i biler som fraktet dem til et sted der de kunne bade. Noen badet, andre ikke. Senere dro hele gjengen ut og spiste for å få annet å tenke på - selvsagt med folk fra produksjonen til stede sånn at spillet ikke skulle bli ødelagt.

- Det ga oss et etterlengtet friminutt, det beste friminuttet under hele produksjonen. Vi fikk klarnet hodene, fikk et snev av normalitet i oss- og fikk samtidig lettet på trykket, medgir en deltaker.

TÅREVÅTT: «Forræder»-deltaker Tonje Frigstad tar til tårene når hun får nyheten om at hun ligger tynt an når en deltaker skal stemmes ut. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

TV 2: - Kan ikke gå i detalj

Se og Hør har sendt en rekke spørsmål til TV 2 i forbindelse med dramaet bak kamera i fredagens «Forræder»-episode. Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, ønsker ikke svare på mer enn et fåtall av dem.

- I rådsalen oppfordrer spillmester til diskusjon mellom spillerne, og denne diskusjonen fører flere ganger til at spillerne endrer oppfatning og sin stemme til hvem de mener skal forvises, sier han.

På spørsmål om hvordan deltakerne blir ivaretatt underveis i en produksjon der spillet har gått til hodet på langt flere enn Cengiz Al, svarer han følgende:

- Alle realityproduksjoner har tilbud om oppfølging av psykolog både i forkant, underveis og i etterkant av innspillingen, og det samme tilbudet fikk også alle spillerne i denne produksjonen.

De resterende spørsmålene forblir ubesvarte av kanalen.

- Vi kan ikke gå i detalj rundt produksjonen av våre programmer, uttaler han.

LES OGSÅ: Fullt kaos bak kamera

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer