Amber Rose:

Tok fettsuging like etter fødsel: - Uforsvarlig

- Jeg er i ferd med å fikse hele kroppen etter babyen.

FETTSUGING: Bare seks uker etter fødselen var Amber Rose klar for å «suge ut alt babyfettet», som hun selv sa. Her med kjæresten Alexander Edwards i sommer. Foto: NTB Scanpix
FETTSUGING: Bare seks uker etter fødselen var Amber Rose klar for å «suge ut alt babyfettet», som hun selv sa. Her med kjæresten Alexander Edwards i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For seks uker siden ble den amerikanske modellen Amber rose (36) for andre gang, da sønnen Slash Electric Alexander Edwards kom til verden. Hun har også sønnen Sebastian Taylor Thomaz (6) fra før.

Etter et svangerskap og en fødsel er det helt naturlig at kroppen har forandret seg, men det ser ikke Rose ut til å like noe særlig.

Torsdag delte nemlig 36-åringen et innlegg på Instagram der hun ligger i ei sykeseng og forteller at hun skal gjennomføre fettsuging om kort tid.

- Jeg er i ferd med å fikse hele kroppen etter babyen. Legen skal ta ut litt fra kjeven min, som er arvelig - det går i familien min, så han kommer til å fikse det, forteller hun.

- Så skal han suge alt babyfettet ut av magen min, legger Rose til.

AMBER ROSE: Stjernen avbildet under svangerskapet sitt, ute i Los Angeles i slutten av september. Foto: Broadimage/ Shutterstock/ NTB scanpix
AMBER ROSE: Stjernen avbildet under svangerskapet sitt, ute i Los Angeles i slutten av september. Foto: Broadimage/ Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Plastikkirurg kritisk

Flere plastikkirurger reagerer kraftig på 36-åringens beslutning om å fettsuge magen så kort tid etter fødselen. Plastikkirurg Børge Davik ved Aleris Frogner i Oslo, understreker at kvinners kropp under graviditeten lagrer mer energi - nettopp for at kvinnen skal kunne gjennomføre svangerskapet og amme barnet etter fødselen.

REAGERER: Plastikkirurg Børge Davik ved Aleris Frogner i Oslo fraråder kvinner å la seg fettsuge kort tid etter fødsel. Foto: Aleris
REAGERER: Plastikkirurg Børge Davik ved Aleris Frogner i Oslo fraråder kvinner å la seg fettsuge kort tid etter fødsel. Foto: Aleris Vis mer

- En tommelfingerregel er at kaloriforbruket øker med 500 kalorier per dag når kvinnen ammer, så vanligvis vil kvinnen naturlig gå tilbake til sin normale vekt og huden vil trekke seg sammen igjen. Kvinner bør derfor ikke la seg fettsuge i perioden rett etter fødsel, sier han til Se og Hør.

Han understreker at denne prosessen er individuell, og at det dermed er vanskelig å si hvor lenge man bør vente før man eventuelt vurderer kosmetiske tiltak.

- Etter et større eller mindre vekttap, eller graviditet, kan noen kvinner oppleve at huden og bukmusklene kan miste noe elastisitet. Disse forandringene kan korrigeres ved en operasjon, der den overflødige huden fjernes og bukmuskulaturen eventuelt strammes opp. Dette anbefaler vi på Aleris imidlertid ikke så kort tid etter en fødsel: Da er det tid for å kose seg med barnet sitt og la kroppen restituere seg på naturlig måte, sier Davik.

- Usunt kroppspress

Plastikkirurg Tine Wingsternes ved Aleris i Bergen, reagerer på sin side kraftig på at kjendiser og andre med tilsvarende påvirkningskraft deler slike ting som Amber Rose nå har gjort.

- De har et stort ansvar. Når de deler slike ting om dette, bidrar de til et usunt kroppspress blant unge jenter og unge kvinner som er i en sårbar fase av livet. Dette gir et helt urealistisk bilde av kvinnekroppen, som etter en fødsel er i naturlige fysiske og hormonelle endringer, sier hun til Se og Hør og avslutter:

USUNT KROPPSPRESS: Plastikkkirurg Tine Wingsternes ved Aleris i Bergen, mener slike uttalelser fører til et usunt kroppspress blant unge jenter og kvinner. Foto: Aleris
USUNT KROPPSPRESS: Plastikkkirurg Tine Wingsternes ved Aleris i Bergen, mener slike uttalelser fører til et usunt kroppspress blant unge jenter og kvinner. Foto: Aleris Vis mer

- Et slikt inngrep seks uker etter fødselen er medisinsk uforsvarlig.

Brystreduksjon

36-åringen har også tidligere lagt seg under kniven. I 2018 gjennomgikk hun en brystreduksjon, etter å ha uttalt at brystene hennes var så tunge at de ble en byrde.

Da gikk hun fra en størrelse 36G til 36DDD, ifølge People, og var storfornøyd med sluttresultatet.

- Jeg har savnet dette hele livet mitt, uttalte hun overfor magasinet.

- Jeg var redd jeg ikke ville føle meg sexy lenger, men det kom til et punkt der jeg bare hadde vondt. Det var som om jeg hadde en tung ryggsekk på brystet, sa hun den gang, og la til at hun omsider så seg nødt til å redusere størrelsen på brystene for å gjøre det beste for helsa si i lengden.

Botox-kritikk

Brystreduksjonen var noe hun gjennomførte for helsas skyld, men Rose har også gjort andre inngrep.

Disse har hun også høstet kritikk for.

I 2017 delte hun nemlig en video på Instagram der hun fikk Botox-injeksjoner, og samtidig oppfordret følgerne sine til å oppsøke legen.

17 ÅRS ALDERSGRENSE: Amber Roses nye emojier er så kontroversielle at de får 17 års aldersgrense. Video: Muva Moji Vis mer

«Mine damer og herrer, hvis dere trenger litt gjenoppfriskning - Botox, fillers eller lignende, ta en telefon til Dr. Diamonds kontor og si at Amber sendte dere», skrev hun til videoen.

Dette fikk flere til å reagere, og i kommentarfeltet var det flere som mente det var skadelig at hun promoterte slike inngrep med tanke på hvor mange unge følgere hun har.

- Trodde hun var på vei til å lære unge jenter å elske den naturlige kroppen de er født inn i. Skam deg, skrev en følger, ifølge StyleCaster.

- Hvorfor? Du har ikke engang rynker. Og når du får det, hvem bryr seg! Skjønnhet kommer fra innsida, skrev en annen i kommentarfeltet.

LES OGSÅ: Deler ærlig bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer