- Tok fem år før hun sørget over moren

Peaches Geldof gråt ikke i morens begravelse, men kom aldri over morens overdosedødsfall. Dagen før hun selv døde delte hun privat familiebilde på Instagram.

TRAGISK: Peaches Geldofs mor Paula Yates døde av heroinoverdose høsten 2000 - da Peaches bare var 11 år. Dagen før hun selv døde postet hun et barndomsbilde av seg selv side om side med sin mor.  Foto: Stella Pictures / Instagram
TRAGISK: Peaches Geldofs mor Paula Yates døde av heroinoverdose høsten 2000 - da Peaches bare var 11 år. Dagen før hun selv døde postet hun et barndomsbilde av seg selv side om side med sin mor. Foto: Stella Pictures / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mandag kveld, norsk tid, kom sjokknyheten om Peaches Geldofs dødsfall. Den unge britiske modellen og TV-personligheten ble bare 25 år, og etterlater seg to små barn og rocker-ektemannen Tom Cohen.

Dagen før det tragiske dødsfallet postet 25-åringen et barndomsbilde av seg selv og sin mor Paula Yates - som døde av en heroinoverdose da Peaches bare var 11 år.

«Meg og mamma», skrev hun til bildet.

I tidligere intervjuer har Bob Geldofs nest yngste datter avslørt at det tok fem år før hun klarte å sørge over sin avdøde mor:

- Jeg husker godt den dagen mamma døde, men jeg har fremdeles problemer med å snakke om det. Jeg blokkerte det ut. Jeg gikk på skolen dagen etter, fordi pappas mentalitet var: «Keep Calm and carry on». Så vi gikk alle på skolen som vanlig, og latet som at ingenting hadde skjedd.

- Men det hadde skjedd. Jeg sørget ikke. Jeg gråt ikke i begravelsen hennes. Jeg klarte ikke å uttrykke noen ting for jeg var helt nummen. Jeg startet ikke på sorgprosessen over min mor ordentlig før jeg var 16 år, har hun tidligere uttalt i et intervju med Elle Magazine.

DET SISTE BILDET: Peaches Geldof var til stede ved et moteshow i London torsdag i forrige uke. Dette er det siste offisielle bildet som er tatt av den avdøde 25-åringen. Foto: Stella Pictures
DET SISTE BILDET: Peaches Geldof var til stede ved et moteshow i London torsdag i forrige uke. Dette er det siste offisielle bildet som er tatt av den avdøde 25-åringen. Foto: Stella Pictures Vis mer

Årene etter morens dødsfall var preget av fest, fyll og narkotika for unge Peaches, og for Norgesvennen og Band Aid-generalen Bob Geldof (62) ble det noen tunge år med tanke på døtrenes ville liv.

I tillegg til Peaches hadde han døtrene Pixie Geldof (23) og Fifi Trixibelle (31) med sin tidligere kone Paula Yates. I 2008 tok Peaches Geldof en overdose i sin leilighet i London, og var ifølge britiske medier bare en hårsbredd unna å lide samme skjebne som sin mor.

Etter flere år på kjøret klarte Peaches Geldof å legge fra seg de dårlige uvanene, og etter rekordekteskapet med rockemusikeren Max Drummey (30) i Las Vegas, som bare varte i 96 dager, la Peaches om livsstilen.

I 2012 ble hun forlovet med rocker Tom Cohen, og samme året kunne paret overlykkelig avsløre at de ventet sitt første barn. Geldof og Cohen giftet seg høsten 2012 i samme kirke som Paula Yates og Bob Geldof giftet seg i på 80-tallet.

HENGIVEN MOR: Etter at Peaches Geldof ble mamma til sønnene Phaedra (1) og Astala (2) la hun om livsstilen. Foto: FameFlynet
HENGIVEN MOR: Etter at Peaches Geldof ble mamma til sønnene Phaedra (1) og Astala (2) la hun om livsstilen. Foto: FameFlynet Vis mer

24.april i fjor ble Peaches mamma for sønn nummer to, som ble født på bursdagen til hennes avdøde mor Paula.

- Jeg opplevde det som veldig spesielt, men også fantastisk vakkert, da de fortalte meg når terminen er. Jeg ble så glad. Jeg føler at det er et lite vink fra mamma, hennes måte å gi beskjed til meg at hun fremdeles er med oss, og passer på meg og babyen min, fortalte den gravide stjernen til Hello Magazine.

Nå sitter ektemannen Tom Cohen igjen med ansvaret for de to sønnene Phaedra (1) og Astala (2). Kort tid etter sjokknyheten ble kjent kom han med en hjerteskjærende pressemelding om sin avdøde kone:

«Min elskede kone Peaches ble beundret av både meg selv og hennes to sønner Astala og Phaedra. Jeg skal oppdra dem med henne i hjertene deres hver eneste dag. Vi kommer til å elske henne for alltid».

I OSLO: Peaches Geldof tok med seg ektemannen Tom Cohen da den norske designeren Kristian Aadnevik holdt motevisning for Riccovero i Oslo høsten 2011. Sammen sto de for underholdningen. Foto: Stella Pictures
I OSLO: Peaches Geldof tok med seg ektemannen Tom Cohen da den norske designeren Kristian Aadnevik holdt motevisning for Riccovero i Oslo høsten 2011. Sammen sto de for underholdningen. Foto: Stella Pictures Vis mer

Også pappa Bob Geldof er utrøstelig etter at datteren nå er bekreftet død:

«Peaches er død. Smerten er ubeskrivelig. Hun var den villeste, morsomste, smarteste, vittigste og galeste av oss alle. For et vakkert barn. Hvordan er det mulig at vi ikke vil se henne igjen», sier Bob Geldof i en pressemelding.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Se klipp av Peaches Geldofs liv i videoen under:

LES OGSÅ: Snakket ut om morens dødsfall for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer