Vibeke Skofterud begravelse:

Tok farvel med rørende sang

Hanne Sørvaag sang låten «Se Ilden Lyse» i kirken.

OL-SANGEN: Artist Hanne Sørvaag synger «Se ilden lyse», som var OL-sangen i 1994, i Vibeke Skofteruds begravelse. Vis mer
Publisert

Den tidligere langrennsstjernen Vibeke Skofterud satte dype spor før hun mistet livet den 29. juli, bare 38 år gammel.

Det var imidlertid ikke bare i skisporet Vibeke markerte seg. Både i kjendisverden og privat hadde hun mange venner, og flere av dem var til stede i Eidsberg kirke for å ta farvel med henne torsdag formiddag.

Under torsdagens begravelse ble Vibeke minnet med både varme ord og sang. En av dem som stod på programmet, var hennes gode venninne Hanne Sørvaag (38), som på vakkert vis sang låten «Se Ilden Lyse» i kirken.

  • Se video av det rørende øyeblikket øverst i saken!
RØRENDE SANG: Hanne Sørvaag sang under begravelsen til Skofterud fra Eidsberg kirke torsdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
RØRENDE SANG: Hanne Sørvaag sang under begravelsen til Skofterud fra Eidsberg kirke torsdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

I forkant fortalte 38-åringen til Se og Hør at det betydde mye å få ta farvel med Vibeke på denne måten.

- Det blir veldig tøft, men jeg var ikke i tvil om at jeg ville ta farvel på denne måten, sa hun.

Saken fortsetter nedenfor.

BLINKFESTIVALEN: Under skiarrangementet Blinkfestivalen, i Sandnes, ble det fredag formiddag holdt ett minutts stillhet for å minnes Vibeke Skofterud. Lagvenninne Ingvild Flugstad Østberg og svenske Charlotte Kalla fortalte Dagbladet at det har vært godt å være sammen i sorgen. Video: Andreas Lekang Vis mer

Langt vennskap

Det nære båndet mellom Hanne og Vibeke har vært kjent i flere år. De to møttes for første gang på Geilo i 2012, og siden den gang har de stått hverandre nære.

Til Se og Hør fortalte Hanne at det også er den kvelden på Geilo for seks år siden hun ville trekke frem som sitt beste minne med Vibeke.

- Det var en legendarisk kveld som aldri tok slutt. Klokken var halv seks på morgenen, og jeg tok til mitt fornuftige jeg og sa til Vibeke at «nå må vi legge oss». Vi ble enige og gikk på rommet, men så ringte plutselig telefonen min. Det var Vibeke. «Hei, det er Vibeke», sa hun, og lurte på om ikke vi kunne finne på noe, fortalte Hanne åpenhjertig.

De to møttes på Geilo i forbindelse med en konsert Hanne holdt på det populære skisportstedet, mens Vibeke var der i forbindelse med langrenn.

- Vi hadde god kjemi med en gang, og jeg følte meg ordentlig sett i hennes selskap. De øynene, varmen hennes. Hun var så god, fortsetter hun.

At savnet allerede er og blir stort legger ikke Hanne skjul på, og innrømmer at det er mye hun kommer til å savne ved Vibeke.

- Jeg kommer til å savne alt. De gode klemmene hennes. De var så varme og hun var så sterk og holdt meg så godt.

Saken fortsetter nedenfor.

VIBEKE SKOFTERUD 1980 - 2018 Video: Bjørn Langsem / Dagbladet og NTB Scanpix Vis mer

Uvirkelig

Da den sjokkerende nyheten om Vibekes ulykke ble kjent, var det mange sorgtunge venner som hyllet skistjernen. Hanne Sørvaag var en av dem.

Til Se og Hør fortalte hun at hun fortsatt slet med å forstå at det kunne være sant, og mye av grunnen la hun i venninnens uovervinnelige og levende vesen.

- Det er vanskelig å tro at hun kan være død, hun som var så veldig levende, sa Hanne til Se og Hør.

Hun fortalte at det var mange som hadde et forhold til den tidligere langrennsstjernen og tv-profilen, og at de derfor er mange som sitter sorgtunge tilbake etter dødsbudskapet. Likevel understreket hun at hun kjenner den aller største sorgen på Vibekes vegne.

LES OGSÅ: - Det er ufattelig trist

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer