POPULÆR KOMMENTATOR: Ove Eriksen, til høyre på bildet, med Arne Scheie og Anne Rimmen har kommentert en rekke store mesterskap for NRK. Nå er han på plass i London, der han blant annet kommenterer svømming og bryting. Foto: Stella Pictures
POPULÆR KOMMENTATOR: Ove Eriksen, til høyre på bildet, med Arne Scheie og Anne Rimmen har kommentert en rekke store mesterskap for NRK. Nå er han på plass i London, der han blant annet kommenterer svømming og bryting. Foto: Stella PicturesVis mer

Tok farvel med kona i sykebilen

NRK-profilen Ove Eriksen var sikker på at han skulle dø.

SEOGHØR.NO: For seks år siden var NRKs populære sportskommentator Ove Eriksen (68) døden nær på jobb som skøytekommentator i  Heerenveen i Nederland. Det viste seg at det var hovedpulsåren i magen som hadde sprukket.

- Jeg ble fort dårligere. NRK-kollega Carina Olset ble med meg i sykebilen, og på vei dit var jeg sikker på at jeg skulle dø. Derfor ba jeg Carina ringe opp kona mi Tove, så jeg kunne ta farvel med henne, forteller Ove Eriksen til Se og Hør.
 
- Jeg kan huske at jeg sa: «Vi har hatt et utrolig godt liv sammen, jenta mi. Jeg er veldig glad i deg». Tove svarte det samme, og da ble jeg på en merkelig måte rolig, for jeg hadde fått høre stemmen hennes og forberedt henne på det verste, sier Ove til Se og Hør.

Han ble lagt i koma, og våknet først fire dager senere. Da hadde den nærmeste familien reist til Nederland i hui og hast. Vel fremme hadde de fått gledelige nyheter: Operasjonen var vellykket, og Ove ville bli frisk.

Les mer om den dramatiske historien og Oves fars deltagelse i London-OL for 64 år siden i Se og Hør. Se og Hør kan nå også kjøpes på iPad.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Tilbake på TV etter sykdom