TIL STEDE: Håndballstjernene Tonje Larsen og Gro Hammerseng hadde møtt opp for å ta farvel med Karl Erik Bøhn. Foto: Se og Hør
TIL STEDE: Håndballstjernene Tonje Larsen og Gro Hammerseng hadde møtt opp for å ta farvel med Karl Erik Bøhn. Foto: Se og HørVis mer

Tok et siste farvel med Karl Erik Bøhn

Mange håndballpersonligheter var til stede i Sandefjord kirke tirsdag.

GIKK BORT: Karl Erik Bøhn døde 2. februar etter å ha kjempet mot kreftsykdommen to ganger. Her er han avbildet med søsteren Vigdis, som stilte opp som donor for benmargstransplantasjon.
GIKK BORT: Karl Erik Bøhn døde 2. februar etter å ha kjempet mot kreftsykdommen to ganger. Her er han avbildet med søsteren Vigdis, som stilte opp som donor for benmargstransplantasjon. Vis mer

SANDEFJORD/OSLO (SEOGHØR.NO): Ungarns landslagstrener i håndball, Karl Erik Bøhn, gikk søndag 2. februar bort, etter å ha kjempet en lang kamp mot kreftsykdommen.

Bøhn ble rammet av akutt blodkreft for et års tid siden, men ble senere erklært kreftfri. Kreften vendte imidlertid tilbake, og Bøhn mottok den vonde beskjeden lille julaften.

- Jeg er forberedt på at dette blir min siste jul. Hvis det blir sånn, så er det mitt lodd. Jeg får ikke gjort noe med det. Hvis kroppen ikke vil, så vil den ikke. En dag skal vi gi oss alle sammen, fortalte Bøhn åpenhjertig til Se og Hør etter at kreften kom tilbake.

Tirsdag klokken 13 samlet familie og venner av Bøhn seg i Sandefjord kirke for å ta et siste farvel med håndballprofilen.

Blant de oppmøtte var Gro Hammerseng, Tonje Larsen, Kristian Kjelling, Cecilie Leganger, Ole Gustav Gjekstad, Gunnar Pettersen, Linn Sulland, Kari Mette Johansen, Nora Mørk, Marit Breivik, Thorir Hergeirsson og en rekke andre personer fra håndballmiljøet.


Mange tok til sosiale medier for å minnes håndballtreneren etter at han gikk bort.

«Karl Erik Bøhn er død. Norsk håndballtrener som kjempet hardt og med verdighet mot kreft. Han har vært et eksempel for oss alle. Hvil i fred», skrev Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

«Karl Erik Bøhn, et menneske jeg fikk ytterste respekt for. Nå er en tøff kamp over for en kjempe av en mann. Hvil i fred», skrev Lars Tjernås.

«"-Livet er for kort til å holde folk nede". Karl Erik Bøhn (Dagbladet). Raus, åpen og ærlig hedersmann som satt spor. En trist dag», skrev Carsten Skjelbreid.

Bøhn ble 48 år gammel.

LES OGSÅ: Minnes Bøhn på Twitter