AKTUELL: Oslo-mannen Tooji Keshtar havnet på sisteplass under den internasjonale MGP-finalen i 2012. Etter nederlaget pakket han sakene sine og flyttet til Stockholm, hvor han til VG forteller at han har bedre utgangspunkt for å lykkes med musikken. Foto: Stella Pictures
AKTUELL: Oslo-mannen Tooji Keshtar havnet på sisteplass under den internasjonale MGP-finalen i 2012. Etter nederlaget pakket han sakene sine og flyttet til Stockholm, hvor han til VG forteller at han har bedre utgangspunkt for å lykkes med musikken. Foto: Stella PicturesVis mer

Tok et oppgjør med norsk musikkbransje

Tooji flyttet til Stockholm etter MGP-nederlaget i 2012.

SEOGHØR.NO: I 2012 representerte Oslo-mannen Tooji Keshtkar (26) Norge i den internasjonale Eurovision-finalen i Baku i Azerbaijan med låten «Stay», men endte på en skuffende sisteplass i musikk-konkurransen.

I ettertid har 26-åringen slitt med nedturen, og forteller til VG at han nå har tatt et oppgjør med norsk musikkbransje som han mener overså hans talent og potensiale etter fiaskoen:

- Det kom til et punkt hvor jeg etter Melodi Grand Prix havnet i et system hvor man ikke bygget videre på suksessen - alt bare dabbet av. Det var ikke et system med mennesker som trodde på meg, og som så potensialet mitt. Jeg ville ikke bli en av kjendisene som er kjent for å være kjent, og ikke for talentet sitt. Så jeg brøt med plateselskap og alt, solgte tingene mine og flyttet til Stockholm.

SISTEPLASS: Tooji Keshtkar fikk mye skryt for låten «Stay» da han vant den norske MGP-finalen i 2012, men måtte innse nederlaget da han havnet på sisteplass i den internasjonale Eurovision-finalen i Baku i Azerbaijan samme år. Foto: Splash News/ All Over Press
SISTEPLASS: Tooji Keshtkar fikk mye skryt for låten «Stay» da han vant den norske MGP-finalen i 2012, men måtte innse nederlaget da han havnet på sisteplass i den internasjonale Eurovision-finalen i Baku i Azerbaijan samme år. Foto: Splash News/ All Over Press Vis mer

Ifølge Tooji er den svenske hovedstaden et mekka for musikkglade artister, og hevder at musikkbransjen der har en annen tankegang enn den norske.

- De kan det å dyrke artister og det å lage god popmusikk. Det ser du på hitlistene med Robyn, Veronica Maggio og Avicii på topp. De erobrer musikkverden, og det er ikke uten grunn.

I et tidligere intervju har Tooji fortalt at han taklet dårlig overgangen fra alt oppstyret rundt MGP-sirkuset, til den vanlige hverdagen hjemme i Norge:

- Det har vært en «heavy» prossess. Jeg er jo menneske, jeg også, så det har vært en stor følelsesmessig utfordring. Det var som å sitte på et tog i full fart som plutselig stoppet. Jeg fikk alt i bakhodet.

Men Tooji depper ikke, og er i disse dager aktuell med ny musikk i form av singelen «Packin' Guns».

Årets Eurovision-finale går av stabelen i København 10.mai, og det er bergenseren Carl Espen Thorbjørnsen (31) som representerer Norge denne gangen.

Se video fra årets Melodi Grand Prix-show under!:

LES OGSÅ: Tooji langer ut mot ryktene