BLE GRAVID SOM TENÅRING: Blogger Sophie Elise Isachsen er åpen om sin uønskede graviditet. I lørdagens utgave av VG snakker hun ut om hvordan hun opplevde aborten for fire år siden.  Foto: Sølve Hindhamar/Se og Hør
BLE GRAVID SOM TENÅRING: Blogger Sophie Elise Isachsen er åpen om sin uønskede graviditet. I lørdagens utgave av VG snakker hun ut om hvordan hun opplevde aborten for fire år siden. Foto: Sølve Hindhamar/Se og HørVis mer

Tok abort som 15-åring

- Det verste jeg har vært med på i hele mitt liv.

SEOGHØR.NO: For fire år siden opplevde blogger Sophie Elise Isachsen (19) å bli gravid. Hun var så vidt fylt femten år, og hadde ingen ønsker om å bli ung mor.

- For meg var det helt uaktuelt å få barn. Tanken på å ta abort var verken skremmende eller avstøtende, sier hun i et intervju i lørdagens papirutgave av VG.

Aborterte alene

Men selv om valget var enkelt, var selve aborten en traumatisk opplevelse for den unge jenta. På bloggen sin forteller hun at hun valgte å ta medisinsk abort, hvor graviditeten termineres ved hjelp av tabletter.

- Vanligvis tar en medisinsk abort kun et par timer, men jeg var på sykehuset i 16 timer med kun blødninger og ingenting mer, jeg ble sendt hjem uten at aborten var fullført, skriver hun på bloggen.

BLOGGER FRA JENTEROMMET: På bloggen sin skriver Sophie Elise om hverdagen i Harstad. Innlegget om aborten er det mest personlige, sier hun.   Foto: Andreas Fadum/SeogHør
BLOGGER FRA JENTEROMMET: På bloggen sin skriver Sophie Elise om hverdagen i Harstad. Innlegget om aborten er det mest personlige, sier hun. Foto: Andreas Fadum/SeogHør Vis mer

Så fosteret

Den unge jenta måtte håndtere alt selv hjemme, og en uke senere aborterte hun alene i senga.

- Det er det verste jeg har vært med på i hele mitt liv, jeg følte meg ekstremt lite verdt. Jeg kunne se fosteret med mine egne øyne! Ble litt traumatisert av hele den greia der, men det er heller ikke noe jeg tenker på den dag i dag, skriver hun.

I etterkant skulle hun ønske at oppfølgingen fra helsevesenet hadde vært bedre.

- Jeg syns, spesielt hvis man er under seksuell lavalder, at man skal få tilbud om å snakke med en psykolog som kan hjelpe med å bearbeide opplevelsen, sier hun til VG.

LES OGSÅ: Jeg hadde vondt og klarte nesten ikke å gå.