Kjetil Jansrud:

- Tøft og kjedelig

Kjetil Jansrud letter på sløret om tiden etter idrettskarrieren.

HADDE BARNEVAKT: Kjetil Jansrud og forloveden Benedicte gledet seg over litt barnefri. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
HADDE BARNEVAKT: Kjetil Jansrud og forloveden Benedicte gledet seg over litt barnefri. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått fire måneder siden Kjetil Jansrud (36) valgte å legge opp som alpinist, etter en lang karriere med flere medaljer i sekken.

Da Se og Hør møtte Jansrud nylig på den rosa løperen før ELLEs årlige sommerfest, kunne han fortelle at han ikke føler på noe særlig savn etter skibakken.

- Savner du idretten?

- På ingen måte, men jeg savner gutta litt. Jeg har vært og trent med de litt noen ganger og nå er jeg mer på utsiden og ser inn. Jeg merker allerede nå at jeg er en gjest, og det kan være litt tøft og kjedelig. Jeg kommer ikke til å savne ski eller idretten, det er jeg veldig ferdig med. Nå kan jeg kose meg på dager som det her uten dårlig samvittighet.

ELLE-festen: Jan Thomas og Harlem Alexander om festing og ferieplaner. Video: Luna Lea. Reporter: Celina Morken Vis mer

Får ikke nok av barnefri

Jansrud kom hånd i hånd med sin kommende kone, Benedicte Isabel Mortensen, på den rosa løperen. De har vært et par siden 2017, og forlovet seg for to år siden. I fjor kunne Jansrud avsløre at bryllupet vil finne sted en gang på sensommeren i år.

Sammen er de foreldre til Frøya (2), og paret røper at de liker å dra nytte av litt barnefri.

- Jeg føler vi er ganske heldige på den fronten, med familie som stiller opp og sånn. Men det blir det jo aldri nok, om det er lov si, lo han sammen med Mortensen.

FAMILIE: Jansrud med datteren Frøya på skuldrene og kjæresten Benedicte ved sin side. Avbildet er også foreldrene hans Inger Helen Jansrud og Jan Jansrud. Foto: Erik Johansen / NTB
FAMILIE: Jansrud med datteren Frøya på skuldrene og kjæresten Benedicte ved sin side. Avbildet er også foreldrene hans Inger Helen Jansrud og Jan Jansrud. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer

Selv om paret ikke får nok av barnefri, la ikke 36-åringen skjul på at hverdagen med forloveden og datteren er noe han har savnet.

- Nå er det er jo mye familietid og masse fritid, og det har jeg jo på en måte gledet meg til i veldig mange år. Jeg var veldig klar for å legge opp og jeg har ikke angret et eneste sekund, og legger til at han fortsatt har mye kontakt med de andre skigutta.

ELLE-festen: Sebastian Solberg og Nikoline Anundsen er klare for fest. Video: Luna Lea. Reporter: Celina Morken Vis mer

Nye prosjekter på gang

Å sitte stille i sofaen er ikke lett for en tidligere idrettsutøver. Jansrud fortalte at han har begynt å bli litt rastløs etter noe nytt å finne på.

- Hva bringer fremtiden?

- Nå klør det litt i bena etter å ikke nødvendigvis stå på ski, men å finne ut hva man skal jobbe med og litt prosjekter mot høsten. Jeg er ikke helt sikker, men det er noen småprosjekter i luften, så vi får se, fortalte han med et lurt smil.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer