Therese Johaug:

Tøft krav før kjæreste-møte

Mandag rammet covid-viruset den norske langrennstroppen. Therese Johaug (33) rekker så vidt å møte forloveden Nils Jakob Hoff (36) før hun reiser til Beijing-OL, men det er under en klar forutsetning.

HJEMMEBESØK: Therese Johaug har ett døgn i Oslo før OL-avreise. Det døgnet tilbringer hun sammen med samboer Nils Jakob Hoff. Her er de to sammen i 2015. Foto: Bjørn Langsem
HJEMMEBESØK: Therese Johaug har ett døgn i Oslo før OL-avreise. Det døgnet tilbringer hun sammen med samboer Nils Jakob Hoff. Her er de to sammen i 2015. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert

Mandag kom beskjeden om at sprinttrener Arild Monsen har testet positivt på corona.

Resten av den norske langrennstroppen er fortsatt i Italia. Flere av herreløperne må potensielt bli igjen, mens de norske kvinnene ikke er definert som nærkontakter og kan følge planen om å dra hjem onsdag. Avreise Beijing er torsdag.

Flere av de norske utøverne gruer seg til hjemreisen:

- Det er den største risikoen vi har foran oss nå. Vi må være ekstremt forsiktige, sier Tiril Udnes Weng på et digitalt pressetreff mandag.

Vil se kjæresten

Therese Johaug er også nervøs. En positiv test de nærmeste dagene vil føre til masse ekstrajobb, og kan i verste fall gjøre at OL er over før det har startet.

Therese Johaug intervjues i forbindelse med at hun var med på bilrace. Kjæresten var også med på arrangementet. Vis mer

Utøverne må i utgangspunktet levere to negative tester de siste fire dagene før OL-avreise.

Hvis de har en positiv covidtest nå må de levere fire negative prøver på fem dager. De to planlagte charterflyene går 27.- og 31. januar.

Det sier seg selv at tiden er knapp.

Derfor kommer 33-åringen fra Dalsbygda til å være vanvittig forsiktig og ta alle forholdsregler. Johaug definerer det som er kritisk punkt, og sier hun «må være skikkelig egoistisk nå.»

Enkelte av utøverne velger å bli på Gardermoen den ene natta. Oslo-borger Johaug drar hjem til samboer Nils Jakob Hoff, som hun nylig forlovet seg med.

Forutsetningen er at Hoff tester negativt på to PCR-tester før de møtes.

- Ja, jeg kommer til å reise hjem og få en natt hjemme. Han skal ta PCR-test to ganger før jeg kommer hjem, slik at vi er på den sikre siden, forklarer Johaug til Dagbladet.

Heidi Weng har valgt en annen vei en Johaug. Hun isolerte seg etter Tour de Ski, og ga blant annet samboeren beskjed om at han først fikk se henne etter OL.

- Jeg skal hjem til Lillehammer og være helt alene, bekrefter Weng til Dagbladet.

TÅREVÅT JOHAUG: I et intervju i programmet Lindmo på NRK, forteller Therese Johaug om tapet av sin venninne Ida Eide. Video: NRK Vis mer

Spent

Det er mye spenning i den norske troppen om dagen. OL-nervene har for alvor kommet, og covid-uro fører til at utøverne lave hvilepuls nok ikke kommer helt til sin rett.

Johaug er også spent på å gå konkurranser igjen. Hun gikk sitt siste renn i Davos i midten av desember. Da ga hun svenske Frida Karlsson bank, og Johaug tror ikke hun er dårligere nå:

- Jeg føler at formen er bra. Jeg har hatt en god periode hjemme og i høyden. Jeg har fått forberedt meg optimalt, men det er vanskelig å si hvor god formen er når jeg ikke har konkurrert mot andre, forklarer Johaug, som også koster på seg litt galgenhumor rundt coronasituasjonen.

Serievinneren Johaug har ennå ikke et individuelt OL-gull, og på spørsmål om hvordan hun kom til å reagere hvis covid spente bein på et nytt forsøk, svarte hun:

- Da er det ikke ment at jeg skal kjempe om det OL-gullet …

LES OGSÅ: «Smittet»: - Et snev av døden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer