Iman Meskini:

- Tøft i bransjen

Det har vært ganske stille fra «Skam»-stjernen Iman Meskini den siste tiden. Dette gjør hun nå.

TILBAKE I MANESJEN: Da Se og Hør snakket med Iman Meskini denne uka, var det i forbindelse med et av hennes første oppdrag på lang tid. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TILBAKE I MANESJEN: Da Se og Hør snakket med Iman Meskini denne uka, var det i forbindelse med et av hennes første oppdrag på lang tid. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Iman Meskini (23) gjorde stor suksess i rollen som Sana i NRK-serien «Skam» som rullet over tv-skjermene fra 2015 til 2017. I den fjerde og siste sesongen var Meskinis karakter hovedpersonen - en rolle som gjorde henne til et kjent fjes også utenfor Norges grenser.

Etter «Skam»-suksessen har Meskini imidlertid drevet med mye annet enn skuespill. Hun har vært i Luftforsvaret i førstegangstjenesten, og fullførte også en bachelorgrad i Midtøsten-studier ved Universitetet i Oslo i juni.

Likevel er det skuespill som ligger hjertet hennes nærmest, noe den blide 23-åringen ikke la skjul på da Se og Hør tok en prat med henne under årets Costume Awards-utdeling, der hun skulle dele ut pris.

Arrangementet har i etterkant fått kritikk for å bryte smittevernreglene.

RØD LØPER: Iman Meskini strålte på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
RØD LØPER: Iman Meskini strålte på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg satser fortsatt på skuespill. Men det er veldig deilig å ha en utdannelse i bunn. Også studerte jeg jo noe jeg digger, som er arabisk språk og historie, så det tenker jeg at du alltid får bruk for, sier hun.

«Skam»-profilen har i likhet med de fleste andre fått kjenne på coronapandemiens omkostninger. For hennes del har det ført til få jobber og mye hjemmesitting.

- Det er veldig deilig å være med på noe gøy etter en veldig lang og stille periode. Det har jo vært litt tøft i bransjen. Jeg har pleid å holde foredrag og reise rundt, det har jeg jo ikke fått gjort noe av.

Oppdraget under årets Costume Awards var et av 23-åringens første på lange tider.

«ULRIKKE UDEN SKAM»: Ulrikke Falch har gjort suksess i Danmark med serien «Ulrikke uden Skam». Nå kommer hun med nyheter til håpefulle fans som ønsker å se serien i Norge. Video: Rød Løper/TV 2 Play Danmark Vis mer

- Det har blitt til at jeg har ventet litt på jobbmuligheter og prøvd å sette i gang egne prosjekter, sier Meskini til Se og Hør.

Vil ut i verden

Skuespilleren har også fått kjenne på coronapandemien på andre måter.

Når verden åpner opp igjen, er det å reise det første 23-åringen skal gjøre. Meskini har tidligere vært på et lengre utvekslingsopphold i Jordan, og hun er mildt sagt eventyrlysten og reiseglad.

Nå er «Skam»-profilen imidlertid ikke så kresen på hvor ferden går neste gang.

- Nå blir lista bare lenger og lenger over land jeg savner og har lyst til å dra til. Alt fra London til Tyrkia, eller tilbake til Midtøsten en tur. Det er mange land man kan besøke, sier skuespilleren.

SKADET: Det er ikke bare bare å spille inn en kampscene med kniv. Det fikk Theresa Frostad Eggesbø og Herman Tømmeraas erfare da de skulle ut i knivkamp under innspilling av Netflix' «Ragnarok». Video: Netflix/Rød Løper Vis mer

23-åringen har imidlertid all grunn til å smile på privaten. I juni 2019 overrasket Meskini «alle» da hun giftet seg med ektemannen Mourad Jarrari (28) i - både i Oslo rådhus og i moskeen.

- Vi har jo vært masse sammen nå under corona. Det er veldig godt å være to, det må jeg si, sier hun til Se og Hør.

Skuespilleren utelukker heller ikke en liten familieforøkelse med tid og stund.

GIFT: Iman Meskini og Mourad Jarrari giftet seg sommeren 2019. Her er ekteparet på filmpremiere i Oslo tidligere i oktober. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
GIFT: Iman Meskini og Mourad Jarrari giftet seg sommeren 2019. Her er ekteparet på filmpremiere i Oslo tidligere i oktober. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Vi tenker ikke på det akkurat nå, men så klart, det hadde vært veldig hyggelig etter hvert. Det er jo en del ting man har lyst til å ha i orden før det skulle skje, sier Meskini.

Ekteparet hadde allerede vært sammen i over et år da bryllupet fant sted, men valgte å holde forholdet skjult for offentligheten.

- Derfor har vi gjort det enkelt denne gangen med å vie oss i rådhuset og deretter i moskeen, for så å ha en større fest senere. Samtidig som vi ser etter en leilighet å flytte inn sammen i, sa hun til Se og Hør etter bryllupet.

HOVEDROLLE: Dansefilmen «Disco» hadde premiere i fjor. I hovedrollen finner vi ingen ringere enn Josefine Frida Pettersen, kjent fra «Skam». Video: Mer Film Vis mer

Blir kjent igjen

Gjennom sine fire sesonger rullerte «Skam»-skuespillerne på hvem som hadde hovedrollen i hver sesong, og det var karakteren Sana Bakoush, spilt av Iman Meskini, som fikk æren av å avslutte serien etter nesten to år.

Dette var Meskinis debut som skuespiller - som gjorde henne til stjerne over natta.

STRENGT BLIKK: Det er slik vi fleste husker henne - i rollen som Sana Bakoush NRK-suksessen «Skam». Foto: NRK
STRENGT BLIKK: Det er slik vi fleste husker henne - i rollen som Sana Bakoush NRK-suksessen «Skam». Foto: NRK Vis mer

23-åringen sier at hun fortsatt blir kjent igjen for sin rolle i «Skam», selv om det nå er godt over tre år siden siste episode ble sendt. Likevel har det skjedd en forandring.

- I starten var det liksom bare Sana folk ropte etter meg. Jeg føler nesten at det er mitt andre navn. Men nå er det mer sånn: «Iman!». Så det er veldig gøy, sier hun til Se og Hør.

Og det er ingen tvil om at «Skam»-kjennemerket nå har begynt å legge seg. Etter at suksesserien gikk sin seiersgang sommeren 2017, har Meskini blant annet vært å se på TVNorge i realitykonkurransen «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

I 2018 ga hun også ut boka «#minhistorieminmening. 313 stemmer om hijab».

- Det er nok det jeg synes har vært det beste med «Skam», den stemmen jeg har fått. Så bare håper jeg at jeg kan bruke den for det den er verdt, så godt jeg kan, sa Meskini den gang.

LES OGSÅ: Får ikke komme på «Farmen»-finalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer