Jill Biden:

- Tøffere enn jeg forestilte meg

Førstedame Jill Biden åpner seg om sitt nye liv.

ÆRLIG: Førstedame Jill Biden åpner opp om sitt nye liv. Her med tidligere førstedame Michelle Obama. Foto: Pat Benic / UPI / Shutterstock / NTB
ÆRLIG: Førstedame Jill Biden åpner opp om sitt nye liv. Her med tidligere førstedame Michelle Obama. Foto: Pat Benic / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er allerede gått ett år siden president Joe Biden (79) vant presidentvalget i USA. Nesten like lenge er det siden han og familien flyttet inn i Det hvite hus og overtok styringen etter Donald Trump (75).

Ved sin side har han hele tida hatt kona Jill Biden (70), som han giftet seg med i 1977.

Til tross for at hun etter ektemannens valgseier har uttalt at hun kommer til å fortsette i lærerjobben, som hun har ved Northern Virginia Community College, har hun også tatt fatt på livet som USAs førstedame.

TALTE: Jill Biden talte for første gang som førstedame i USA i denne videoen. Foto: Det hvite hus. Vis mer

- Det er hvem jeg er

Sistnevnte jobb forteller hun nå åpenhjertig om i et nytt intervju, hvor hun blant annet svarer på om hun var forberedt nok på rollen.

- Jeg synes det er litt tøffere enn jeg forestilte meg, sier hun i intervjuet med CBS, og fortsetter:

- Det er ikke en jobb som du gjør, det er en livsstil du lever. Det er 24 timer i døgnet.

Førstedamen blir også spurt om hvorfor hun ikke bare har lagt lærerjobben på hyllen, men heller har valgt å sjonglere to omfattende jobber.

VILL DETALJ: Kjolen artisten Lady Gaga hadde på seg under innsettelsen av USAs president Joe Biden, hadde en unik egenskap. Video: AP/NTB. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

- Det er fordi å være lærer er hvem jeg virkelig er - det er en del av livet for meg. Og når jeg går inn i klasserommet aksepterer folk meg som engelsklæreren deres, svarer hun, og fortsetter:

- Og det er en gave. Jeg mener, det er en gave de gir til meg.

Høy utdanning

Jill Biden har to mastergrader, som hun tok mens hun lærte engelsk til ungdom ved et psykiatrisk sykehus. Senere tok hun også en doktorgrad ved universitetet i Delaware, som hun leverte i 2007.

ULYKKER: Joe Bidens liv har vært preget av tragiske tap i familien og profesjonell suksess. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Hun har vært professor i engelsk ved Northern Virginia Community College siden 2009, og ble dermed den høyest utdannede førstedamen i USAs historie da hun overtok rollen.

Fridde fem ganger

Da presidenten i 1977 giftet seg med Jill, som etter bryllupet tok hans etternavn, var det ikke helt uten kamp.

Hele fem ganger måtte han nemlig fri før hun endelig sa ja.

SEXSPØRSMÅL: Michelle Obama fikk sex-spørsmål på «Jimmy Kimmel Live!» Video: ABC Vis mer

- Jeg sa alltid «ikke ennå». På det tidspunktet hadde jeg jo blitt veldig glad i sønnene hans, og jeg følte at dette ekteskapet virkelig måtte fungere. Guttene hadde mistet moren sin, og jeg kunne ikke la dem miste enda en mor. Da måtte jeg være helt sikker, har hun uttalt til Vogue.

Jill Biden hadde for øvrig vært gift en gang før. Fra 1970 til 1975 var hun gift med Bill Stevenson. Det brutte ekteskapet var også en av grunnene til at hun ville at det skulle fungere skikkelig denne gangen.

LES OGSÅ: - Vil ikke tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer