Tøffe tider i Krøniken

Frontene skjerpes når danskene går til EF-avstemning...

NYE FORHOLD: Søs og Palle møtes takket være datteren, men begge har nye forhold. Foto: NRK
NYE FORHOLD: Søs og Palle møtes takket være datteren, men begge har nye forhold. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tilbake på TV!

SEHER.NO: 8.januar og den påfølgende mandagen sender NRK1 de to absolutt siste episodene av den suksessrike danske dramaserien Krøniken.Barna er nå i stor grad blitt sentrale figurer: Idas sønner, Bo og Henrik, Karens datter Emma samt Palle og Søs’ datter Margrethe. Det er gått tre år siden vi forlot alle i serien sist, og historien er kommet frem til sommeren 1972. Debatten i landet er preget av den forestående avstemmingen om Danmarks eventuelle innlemmelse i EF. Også i den enkelte familie skal diskusjonene for og imot EF sette sine markante spor.

Vanskelige familieforholdSøs og Palle har stadig litt kontakt med hensyn til datteren Margrethe, men er ellers begge på vei inn i nye forhold. Mens Palles karriere er i fremgang, er Søs på nippet til å resignere i forhold til den mannsdominerte tv-bransjen. Margrethe drømmer fortsatt om å bli skuespiller, selv om Søs gjør hva hun kan for å få henne på andre tanker. Karen er også opptatt av sin datters liv. Hun opplever til sin stigende bekymring og irritasjon at Emma kun bruker sin tid og oppmerksomhet på å degge for sine barn, og ikke minst sin mann. Men så eksploderer det hele hos Børge og Karen, i en diskusjon for og imot EF, og denne kvelden får ganske store konsekvenser… .

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer