Pål Sverre Hagen:

Tøffe scener: - Ubehagelig

Skuespillerne blir sendt i mørke kroker under innspillingen.

EXIT: Pål Sverre Hagen fra NRK suksessen Exit snakker ikke østlandsk til vanlig. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når sesong to av «Exit» nå er på trappene, er det neppe noen som forventer et lystig gjensyn med karakterene. Tvert imot - seerne har blitt lovet drøyere historier, mørkere vendinger og vondere skjebner.

For skuespillerne betyr det at de også må inn i utfordrende situasjoner, og gå steder mentalt som er utenfor komfortsonen.

- Vi skuespillere er vant til å formidle ganske tøffe ting, og mange historier på film er dramatiske og ubehagelige. Det er en del av vår jobb å formidle det. Men i «Exit» eksisterer hele universet i det ubehaget, forteller Pål Sverre Hagen (40), som spiller William i serien.

EXIT: I «Kåss til kvelds» forteller Jon Øigarden om da Tobias Santelmann hadde på seg en liksom tiss i «Exit» Vis mer

Sniffing og coronatester

Karakteren han spiller er kanskje den som har fått hardest medfart mentalt, og i den første sesongen så vi ham forsøke å ta livet sitt.

Tungt rusmisbruk er blant ingrediensene som har sendt ham utfor stupet - og alt tyder på at utfordringene står i kø for William i den ferske sesongen også.

- Det er en del ting man gjør på settet til «Exit» som er ubehagelig, uten tvil. Men jeg er veldig glad for at det er så proffe folk som jobber sammen, og vi prøver å ha god dialog på det slik at det blir greit for oss alle, forteller Hagen.

FIRKLØVER: Pål Sverre Hagen, Jon Øigarden, Simon J. Berger og Tobias Santelmann lager mer trøbbel sesong to. Her på maskeradeparty. Foto: Stephen Butkus/Fremantle
FIRKLØVER: Pål Sverre Hagen, Jon Øigarden, Simon J. Berger og Tobias Santelmann lager mer trøbbel sesong to. Her på maskeradeparty. Foto: Stephen Butkus/Fremantle Vis mer

Det er ikke bare det psykiske ubehaget som følger med «Exit». De fire finansmennene er ikke fremmed for ei stripe kokain (eller fem) med jevne mellomrom.

Hagen forteller at skuespillerne faktisk må sniffe stripene under innspillingen, men at det i virkeligheten er fruktose som fyker opp i snyteskaftet.

Kombinert med svært hyppige coronatester blir det en påkjenning.

- Det er viktig å bytte nesebor når man testes, og huske hvilken man tok i dagen før. I tillegg er det mye sniffing av fruktoseblandingen, så da har du en dobbel belastning daglig. Bihulene får kjørt seg, sier han lattermildt.

HEVN: Jon Øigardens karakter Jeppe blir ikke blid når han kommer hjem og buster kona i å være utro i «Exit»-premieren. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Bodde alene på hotell

Hagen har også vært involvert i to andre prosjekter i 2020 - serien «Furia» (hvor han og «Exit»-kollega Ine Marie Wilmann spiller hovedrollene) og filmen «Alle hater Johan», hvor han har tittelrollen.

Det ble med andre ord et hektisk år for 40-åringen, i motsetning til de fleste av oss andre.

- Det å jobbe i pandemi har gått veldig bra, men det har også vært veldig tøft. Ting har blitt utsatt, og jeg har jobbet veldig mye og komprimert, med veldig strengt smitteregime, forteller han.

I TUR: Produksjonen og Pål Sverre Hagen rakk akkurat innom rehab i Spania før landet stengte ned. Foto: Fremantle/NRK
I TUR: Produksjonen og Pål Sverre Hagen rakk akkurat innom rehab i Spania før landet stengte ned. Foto: Fremantle/NRK Vis mer

Til tross for strenge reiseregler har han gjennom jobben vært i flere land, blant annet Spania og Tyskland. I den tyske hovedstaden Berlin delte han hotell med tre andre gjester.

- Den opplevelsen av å være i en stengt verdensby.. Jeg hadde en hel etasje for meg selv, og av og til glemte de å skru på lyset i korridoren. Så jeg gjemte meg på mitt trygge rom, forklarer han om det som på mange måter høres ut som innledningen til minst fire skrekkfilmer.

- Det å bli isolert på et kjempehotell, uten matservering, og det sosiale som vanligvis hører til, det er kjempespesielt, fortsetter han.

Selv om han i en periode hadde meget på tapetet, er han likevel lykkelig over å ha fått jobbe under pandemien.

- Det er fantastisk at det har vært mulig. Det er klart jeg har blitt sliten, men jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått vært på jobb. Det er jo mange kolleger som ikke har vært i samme situasjon, spesielt scenearbeidere og dem som opptrer for publikum, sier han.

PROVOSERT: Agnes Kittelsen er gjest i denne ukens «Lindmo», og der snakker hun om da hun fikk se opptak av guttene «Exit» er inspirert av. Video: NRK Vis mer

- Nomadefamilie

Hagen giftet seg med svenske Evelyn Andersson Hagen i 2016, og sammen har de to barn. Kona har også et barn fra et tidligere forhold.

Familien på fem bor både i Norge og i Sverige, og under pandemien har det selvsagt bydd på noen ekstra utfordringer.

- Vi er jo en nomadefamilie. Men det har gått overraskende bra, vil jeg si. Det er testing, karantene, planlegging og logistikk. Så det har vært pendling fram og tilbake som vi pleier, men vi har isolert oss så mye som mulig. Vi har holdt oss for oss selv, som alle andre, bortsett fra når jeg har vært på jobb, forklarer skuespilleren.

Foran ham ligger nok en filminnspilling - denne gang til sjøs.

- Antakelig blir det nødvendig med fullt smittevernopplegg om bord, men nå har vi jo begynt å bli gode på det, så jeg håper vi kommer oss gjennom like trygt som i 2020.

LES OGSÅ: Kapret stor rolle i «Exit 2»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer