Emilie Voe Nereng:

Tøff tid: - Hang så heftig i meg

Emilie Voe Nereng er for tiden deltaker i «Kompani Lauritzen». Det skulle vise seg å bli redningen.

ÆRLIG: Emilie Voe Nereng forteller om den tunge tiden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ÆRLIG: Emilie Voe Nereng forteller om den tunge tiden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Emilie Voe Nereng (26) var i flere år Norges største blogger, og i de senere årene har hun imponert i flere realitykonkurranser, deriblant «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» og «Skal vi danse». Nå er hun også aktuell som en av deltakerne i den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen».

På TV-skjermen får seerne se en sprudlende kompaniaspirant som alltid har et smil på lur, men hvis man skrur tiden ett år tilbake var situasjonen en helt annen.

Overfor Se og Hør kan Nereng avsløre at hun under pandemien slet med depresjon. Hun røper også hva som ble veien ut av det.

ÅPENHJERTIG: Emilie Nereng, tidligere kjent som «Voe», har aldri lært seg å takle de stygge kommentarene. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Celina Morken Vis mer

Ble deprimert

- For meg er det helt utrolig å kunne sammenligne denne januar/februar-perioden vi har vært gjennom nå, kontra januar/februar i fjor. Det er natt og dag, sier hun.

Nereng er blant mange som har slitt med ensomhet og tunge følelser etter å ha vært så å si isolert under pandemien. 26-åringen utviklet depresjon, forteller hun.

DEPRIMERT: Emilie Voe Nereng har slitt med depresjon. Foto: Matti Bernitz / TV 2
DEPRIMERT: Emilie Voe Nereng har slitt med depresjon. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Når man hører om folk som har depresjon og tøffe perioder, ser man for seg at det vil komme en vakker dag hvor ting bare snur. Men jeg husker jeg syntes det var så kjipt fordi den dagen ikke kom, innrømmer hun.

- Selv om det ble lettelser og folk begynte å vaksineres, hang depresjonen så heftig i meg at jeg tenkte at den aldri kom til å ta slutt.

PANIKK: I en episode av «Kompani Lauritzen», mistet en av deltakerne kontrollen da de måtte dykke under vann. Video: Luna Lea/TV 2 Play. Reporter: Bjørn Ekker. Vis mer

Trekker frem viktig faktor

Etter det som føltes som en evighet, kom det plutselig en dag hvor Nereng kjente litt kribling i magen igjen.

- Jeg kjente at jeg gledet meg til noe, og det var da jeg tok meg selv i å tenke: «nå har jeg blitt friskere».

Nereng understreker at det var en lang vei og at det fortsatt tok lang tid før hun ble bedre, men at det gikk gradvis fremover.

Hun trekker frem spesielt én ting som en viktig faktor.

SENGESTREKK: Instagram og sminke ble byttet ut med sengestrekk og militærtrening under deltakelsen i TV 2-programmet. Foto: Matti Bernitz / TV 2
SENGESTREKK: Instagram og sminke ble byttet ut med sengestrekk og militærtrening under deltakelsen i TV 2-programmet. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Jeg er helt sikker på at «Kompani Lauritzen» hjalp meg veldig gjennom dette her. Når man hadde vært såpass isolert over lengre tid, og så få komme inn et sted hvor man får så mange nye venner. Det var samhold og man var med folk hele tiden, forteller hun, og legger til:

- Jeg som er såpass glad i mennesker koste meg veldig. Og det å få det miljøskiftet fra å sitte hjemme for seg selv på Instagram, til å komme et sted hvor man må legge fra seg mobilen og droppe sminken - den kontrasten var ekstremt sunn for meg.

«KOMPANI LAURITZEN»: Visse ting ble en utfordring for Tone Damli de første ukene av innspillingen. Video: Rød Løper / TV 2 Vis mer

- Gitt meg perspektiv

Nå kan Nereng se tilbake på den tunge tiden, og bruke erfaringen til å sette pris på hvordan hun har det nå.

- Jeg kjenner at jeg har et energinivå som er et helt annet enn det var i fjor, og jeg gleder meg til ting og har kommet mer tilbake til meg selv - og det er så bra.

REDNINGEN: Emilie forteller at deltakelsen i «Kompani Lauritzen» hjalp henne gjennom depresjonen. Foto: Matti Bernitz / TV 2
REDNINGEN: Emilie forteller at deltakelsen i «Kompani Lauritzen» hjalp henne gjennom depresjonen. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Erfaringen har gitt meg et perspektiv i livet ved at jeg vet at slike ting kan skje, selv om man tror man er godt forberedt, og selv om man egentlig har alt man trenger i livet. Når jeg vet hvordan livet er, kontra hvordan det kunne vært, så jeg setter mye mer pris på livet nå, rett og slett.

LES OGSÅ: Deler åpenhjertig innlegg: - Får virkelig kjørt seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer