Tøff kultfilm

Action: Shaft

TØFF: Samuel L. Jackson er Shaft. Foto: TV2
TØFF: Samuel L. Jackson er Shaft. Foto: TV2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Korrupt purk, fryktesløse narkolangere, sleipe tystere og sadistiske rikmannssønner klare til å drepe. Shaft er tilbake!


"Shaft" er basert på kultfilmen "Shaft" som kom ut i 1971, og var banebrytende på sitt område. Aldri før hadde publikum sett en afro-amerikaner som var så tøff, sexy og kul som John Shaft. Richard Roundtree gjorde Shaft til en av de store syttitalls-legendene som kjempet beinhardt for rettferdighet.

Denne gangen spiller Roundtrees nevø, Samuel L. Jackson, hovedrollen. Nyere filmer som "Pulp Fiction" og "Jackie Brown" er inspirert av "Shaft", og Samuel L. Jackson spiller også i begge disse filmene.

For politidetektiv John Shaft er dette nok en kveld i New Yorks slum, nok et skift med politi og kriminelle som ønsker ham død, og et juridisk system basert på penger, ikke rettferdighet.


Når den bortskjemte pappagutten Walter Wade (Christian Bale) dreper en ung svart student, blir han arrestert av John Shaft (Samuel L. Jackson). Walter slipper ut på kausjon og rømmer fra landet. Når Walter i all hemmelighet returnerer til USA etter to år, er Shaft der for å dra ham inn i fengsel igjen. Men Walters rike far betaler kausjonen nok en gang, og Walter er tilbake på gata. Denne gangen akter han å bli kvitt Shaft for godt.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer