IDYLLISK PERLE: I motsetning til mange av nabobyene har Calella blitt spart for høybygg og spillehaller. Foto: Se og Hør
IDYLLISK PERLE: I motsetning til mange av nabobyene har Calella blitt spart for høybygg og spillehaller. Foto: Se og HørVis mer

To ukjente badeperler

Hipp hurra for spanske badebyer! Det er mange av dem og de er deilige - og her er et par du neppe kjenner.

SEHER.NO: Calella de Palafrugell er det fulle navnet, med beliggenhet tett opp til Llafranc, en annen koselig badeby. Dermed får du faktisk to strand- og badeperler for prisen av én hvis du reiser hit til karrige Costa Brava.

 

Calella skiller seg fra mange av sine naboer – Tossa de Mar, Lloret de Mar, L’Estartit, Platja d’Aro – ved ikke å ha restauranter med svenske menyer, spillehaller, tivoli og høyhus. I Calella er det først og fremst strendene som lokker, og det er så mange som syv av dem i den knøttlille byen.

 

 

Dramatisk landskap
Landskapet på denne ulendte kysten nord for Barcelona er spektakulært. Her er steile klipper, hemmelige, små viker og dramatiske veistrekninger. Og her og der ligger små idyller som Calella og Llafranc.

 

 

Begge byene er typiske små feriesteder. Llafranc er den mest fornemme av de to, med en liten båthavn i flukt med den langstrakte bystranden. Dog er ingen av byene spesielt snobbete – dette er ikke St. Tropez eller Puerto Banus, for å si det slik.

 

 

Strendene i både Calella og Llafranc flagger med det internasjonale Blue Flag som bevis på at de oppfyller alle miljø- og hygienekrav.

 

 

Du finner mange gode og for det meste enkle restauranter her, som er spesielt gode på fisk, og dessuten er flinke til å grille kjøtt.

 

 

Dykking og golf
De to byene glir nesten i hverandre, og er forbundet av en tursti – Camino de Ronda – som går langs havet. Spaserturen tar ikke mer enn 15 minutter og er aldeles nydelig. Men stien strekker seg lenger enn som så. Går du en time vestover havner du et sted som heter Cap Roig, der du finner en botanisk have og et utendørs amfiteater. Går du to timer østover kommer du til Tamariu, enda en liten by av samme type som Calella. Vakrere spasertur kan du knapt drømme om.

 

 

Dykking er populært på disse trakter. Her er spennende fiskearter, rester av gamle skipsvrak, undersjøiske fjell og mye mer. Fantastisk, sier de som har greie på slikt.
Golfmulighetene er der også. Et kvarters kjøretur fra Calella finner du golfanleggene Platja Pals og Serres de Pals. Flere andre baner er også i nærheten, ni i alt.
Vær tidlig ute

 

 

Det er ikke så mange hoteller i egnen, og det kan være vanskelig å få rom i høysesongen med mindre du er veldig tidlig ute. Derimot er det en del leilighetskomplekser her, og flere store campingplasser. Om det er den foretrukne ferieformen er det bare å spenne fast vogna og humpe i vei nedover.
Uansett – det er mulig å ha det veldig behagelig og bedagelig i Calella.

 

 

God tur!

 

 

FAKTA OM CALELLA DE PALAFRUGELL

 

 

Slik kommer du hit: Fly enten til Barcelona (SAS, Sterling) eller Girona (Ryanair fra Torp). Leier du bil tar det ca. to timer fra Barcelona og en time fra Girona. Du kan også ta buss. Sjekk hjemmesiden til busselskapet Sarfa for rutetider: www.sarfa.es.

 

 

Her bor du: Hotel la Torre er et enkelt enstjernes hotell med fantastisk beliggenhet med utsikt både utover havet og inn til byen som ligger to minutters gange fra byen. Priser fra 85 euro per døgn for et dobbeltrom. Hotel Sant Roc har tre stjerner, med priser fra 99 euro. Dette ligger høyere i landskapet og har dermed enda flottere utsikt, men det er litt lenger å gå.

 

 

Mer info og flere hoteller: www.palafrugell.org , www.costabrava.cc 

 

 

LES OGSÅ: Sjekk Rhodos' beste strender

 

 

REISEFEBER: Her finner du mer inspirasjon

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.