Cristian Brennhovd:

To tiltalt for vold mot realityprofil

To menn er tiltalt for ha utøvd vold på åpen gate mot Cristian Brennhovd.

BLIND VOLD: Realityprofil Cristian Brennhovd ble banket opp i Oslo. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er ikke så velkommen i Oslo lenger, føler jeg.

Det uttalte realityprofil Cristian Brennhovd (22) til Rød Løper i oktober i fjor. Han fortalte den gang at han hadde blitt banket opp og ranet på gata i Oslo av ukjente personer.

Den gang ble han fratatt mobilen og lommeboken, i tillegg til at han skal ha fått flere voldsskader. Politiet anmeldte selv hendelsen kort tid etter, noe de bekreftet overfor Rød Løper den gang.

Nå er to menn tiltalt for hendelsen. Det var VG som omtalte saken først.

HELT JÆVLIG: Alt gikk ikke helt som planlagt da Caroline Nitter og Cristian Brennhovd ankom Bali. Vis mer

De to er tiltalt for grov kroppskrenkelse, under straffelovens paragraf 272.

«Onsdag 6. oktober 2021 ca. kl. 02.50 ved Grensen 1 i Oslo, kort tid etter at Christian André Louis Brennhovd var slått og/eller lagt i bakken av en eller flere ikke identifiserte personer, slo de Brennhovd i ansiktet og/eller andre steder på kroppen en eller flere ganger», heter det i tiltalen.

Erkjenner ikke straffskyld

Se og Hør har vært i kontakt med advokat Hilde Marie Ims, som er forsvarer for en av de tiltalte. Hun ønsker ikke å kommentere saken.

Advokat Henrik Bliksrud forsvarer den andre tiltalte:

- Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier Bliksrud til Se og Hør.

FLØRT: Cristian Brennhovd, kjent fra «Ex on the Beach», har møtt en ny dame, Caroline Nitter. Visstnok har det ikke vært bare bare, for Caroline er kjenning av Cristians eks, Sandra Fjeldberg. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød Løper Vis mer

- Jeg har på nåværende tidspunkt ingen kommentar til saken, sier politiadvokat Andreas Kruszewski til Se og Hør.

Se og Hør har vært i kontakt med Brennhovd, som er fornærmet i saken, som forteller at han er glad for at saken blir tatt på alvor.

- Håper de kan lære

- Det var veldig viktig for meg å få det til retten, for jeg synes ikke man kan gjøre sånne ting mot folk. Jeg føler meg utsatt og redd. Det er viktig at det blir slått hardt ned på, og at det blir brukt som et eksempel på at vold er uaktuelt, og ikke under noen omstendigheter greit.

22-åringen forteller også at han er fornøyd med at politiet har gjort en grundig jobb i saken.

- Det har gått inn på meg. Jeg har vært veldig lite på byen, og jeg liker ikke å gå ut i mørket lenger. Det har preget min hverdag, og jeg har blitt litt skeptisk til store gjenger med ungdommer. Jeg hadde aldri et problem med det før, så jeg merker at det har blitt litt slitsomt, sier han, og legger til:

- Jeg håper de får straffen sin og at de kan lære av dette, og at de skjønner at det ikke løser noe. De har kanskje ødelagt livene sine med en så ekstremt idiotisk handling. Jeg håper dette er til skrekk og gru for alle i Oslo.

RYSTET: Den amerikanske realityprofilen Masika Kalysha hevdet at hun ble kidnappet og banket opp. Så kom sannheten frem. Video: Rød Løper Vis mer

- Tilfeldig

Hendelsen skjedde i oktober i fjor, etter at han og kjæresten Caroline Nitter hadde vært på premierefest til «Ex on the Beach». Etterpå var de en kort tid innom utestedet Gamla i Oslo.

Da Brennhovd skulle ta seg inn i en taxi etterpå, skal han ha blitt slått og sparket av tre menn.

- Jeg har aldri sett dem før, det var helt tilfeldig, sa han da.

Disse tre mennene ble senere siktet av politiet. Nå er altså to personer tiltalt.

- Grunnen til at de tre personene er siktet for ran, er at det både er en voldshendelse i saken og at verdigjenstander er borttatt. Ransbestemmelsen inneholder et vilkår om voldsutøvelse, sa politiadvokat Lene Risten til VG i fjor.

- Ved vurderingen av saken vil det bli tatt endelig stilling til om hendelsen kan henføres under ransbestemmelsen eller om noen av voldsbestemmelsene vil være aktuelle.

LES OGSÅ: Nederlag i retten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer