GLAD: Blogger Sophie Elise Isachsen er lettet over at politiet tok saken hennes på alvor. Foto: Andreas Fadum
GLAD: Blogger Sophie Elise Isachsen er lettet over at politiet tok saken hennes på alvor. Foto: Andreas FadumVis mer

Sophie Elise:

To personer bøtelagt for å ha delt intimt bilde av bloggeren

- Dette er en seier for meg, skriver Sophie Elise.

(Se og Hør): I september ble det kjent at politiet hadde henlagt toppblogger Sophie Elise Isachsens (23) anmeldelse av spredning av private bilder.

Bloggeren anmeldte Facebook-gruppa «Mannegruppa Ottar», og etter at hun klagde på politiets henleggelse, har de nå snudd.

TV 2 melder at to personer fra den kontroversielle gruppa nå er bøtelagt for å ha delt de intime bildene av bloggeren på nett.

«Politiet har konkludert med at de har begått straffbare handlinger eller at de har brutt straffeloven og derfor gitt de bøter på 15.000», forteller Sophie Elise i et Facebook-innlegg.

Videre i innlegget skriver 23-åringen at hun er lettet over politiets vending.

«Dette er en seier for meg, men så mange andre også om man tenker på det større bildet. Dette er en av de første sakene i sin sjanger som har blitt håndtert sånn og faktisk gitt bøter for spredning av et bilde. Suck on that, Mannegruppa Ottar», skriver hun i innlegget.

- Overrasket

Det var høsten 2016 det kom frem at «Mannegruppa Ottar» hadde hetset bloggeren i Facebook-gruppa. Flere av kommentarene var av seksuell karakter, mens andre var så drøye som drapstrusler.

Sophie Elise leverte flere skjermbilder til politiet, men anmeldelsen ble ikke tatt videre på grunn av «manglende bevis».

Saken fortsetter nedenfor.

NYTT PROGRAM: «Sophie Elises verden» på TV 2 Livsstil følger bloggeren, forfatteren og artisten Sophie Elise Isachsen gjennom en tung, men samtidig givende tid. Video: TV 2 Vis mer

I oktober ble det imidlertid kjent at politiet hadde gjenopptatt saken etter at Sophie Elise klaget på henleggelsen. Hun fortalte da til Se og Hør at hun hadde stor tro på sin egen sak.

- Jeg hadde jo bevisene på min side og en hel haug av materiale, jeg vet hva som har skjedd og hvem som har skyld i det. Jeg har ikke behov for at noe skal komme fram, jeg har bare behov for å få rettferdighet, sa hun.

Det ble derfor en stor glede da politiet tok henne på alvor.

- Jeg ble så glad! Skikkelig overrasket, for jeg hadde på en måte innstilt meg på nederlag etter at jeg gang på gang ble møtt med motgang når jeg var så sikker på å få hjelp, sa hun den gang.

- Ikke noe man skal tåle

Sophie Elise Isachsen, som har vært en av landets største bloggere i flere år, har flere ganger åpnet seg om nettmobbingen hun og mange andre opplever daglig.

Overfor Se og Hør har hun uttrykket hvor alvorlig dette er - og ikke bare for henne.

- Netthets er et stort problem som dessverre mange blir utsatt for. Det er mange som meg som opplever at man ikke kommer noen vei med anmeldelse. Det virker som det er en utakt mellom lov og slik samfunnet har blitt. For at man skal kunne føle seg trygg på nett må det bli et bedre vern av enkeltpersoner som utsettes for slikt.

- Drap og voldstrusler er ikke noe man skal tåle. Om man er en offentlig person eller en privat person, har hun sagt.

Saken fortsetter nedenfor.

«ÅRETS BLOGGER»: Se den sterke takketalen til Sophie Elise under Se og Hørs Kjendisgalla her. Video: Se og Hør Vis mer

Anmeldte 15 personer

I likhet med Sophie Elise, har også den populære håndballspilleren Nora Mørk den siste tiden opplevd at en rekke private bilder av henne har blitt delt i sosiale medier.

I november fortalte hun til TV 2 at hun hadde blitt hacket, og at bildene var på avveie.

15 personer ble anmeldt for å ha delt bildene fra Mørks private telefon. Disse har ifølge Dagbladet allerede fått en bot på 15 000 kroner hver fra politiet.

- Livet mitt har forandret seg veldig. Jeg har gått fra å ha det bra til å kjenne på at selvtilliten har forsvunnet. Hver dag har vært slitsom. Det er tøft å stå i det. Jeg tror ikke folk skjønner hva det gjør med en person, sa Mørk til TV 2.

LES OGSÅ: Vonde rykter har preget fyrstinne Charlene