- To minutter slagerhistorie

Svenskene jubler etter at Charlotte Perrelli gikk videre til MGP-finalen. Der blir hun ikke alene.

GIKK VIDERE: Svenske Charlotte Perrelli strålte fra øre til øre etter å ha gått videre til Melodi Grand Prix-finalen. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
GIKK VIDERE: Svenske Charlotte Perrelli strålte fra øre til øre etter å ha gått videre til Melodi Grand Prix-finalen. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEOGRAD SEHER.NO: I et show som inneholdt alt fra klassiske MGP-svisker som Sveits' "Era Stupendo" til Latvias heseblesende piratshow i sangen "Wolves Of The Sea", var det knyttet stor spenning til våre nordiske naboer Sverige, Danmark og Islands skjebne. Se video fra pressekonferansen og bildespesial lenger ned i artikkelen.

Dersom alle tre fikk plass i lørdagens finale, ville det nemlig bli første gang siden Melodi Grand Prix begynte med semifinaler, at alle de nordiske landene er med - og slik ble det.- Det er vanskelig å si hvem som blir den tøffeste nordiske utfordreren, sa en lykkelig Charlotte Perrelli til pressen etter at finaleplassen var sikret.Hun jublet også over at hun trakk startnummer 15- det samme hun hadde da hun vant Melodi Grand Prix i Jerusalem i 1999.Disse ti landene gikk videre til lørdagens finale: Ukraina, Kroatia, Albania, Island, Georgia, Danmark, Sverige, Latvia, Tyrkia og Portugal.Den internasjonale MGP-pressen hadde på forhånd rangert söta brors Charlotte øverst av alle deltakerne i kveldens semifinale. Island var rangert som nr. 5, mens Danmark ikke ble tippet til å gå videre.

Og Charlotte leverte med stil, da hun gikk på scenen som land nr. 2 med låten "Hero".

I sin korte, sølvfarget kjole, fikk Charlotte stor applaus både i salen og pressesentret etter opptredenen.

- Hun er en ordentlig sirkushest, som kan stå og spøke med media helt til fem minutter før hun skal på scenen. Jeg vet at hun hadde et ekstra gir spart opp til i kveld, sa NRKs Per Sundnes til Seher.no før sendingen startet.Også svenskene var tydelig fornøyd med sin hjemlige stjerne.- Två minuter och 59 sekunder schlagerhistoria, sa Anders Johansson i Perrellis plateselskap til Aftonbladet.se etter at Charlotte var ferdig.- Hon sjöng så jävla bra. Det blev precis som vi hade tänkt det, istemte svenskenes delegasjonsleder Christer Björkman till Expressen.se.

Nå ligger det an til en skikkelig svensk-norsk duell i finalen lørdag. Fra den norske leiren meldes det at Maria Haukaas Storengs stemme allerede er på bedringens vei, etter at hun fikk taleforbud torsdag.- Hviledagen har gjort henne godt. I morgen er jeg sikker på at alt er som det pleier å være igjen, sier Marias manager Mads Rogde til Seher.no.Men også resten av de nordiske landene hadde god grunn til å slippe jubelen løs.Danmarks Simon Mathew fikk masse skryt av Per Sundnes. Danskenes mann var en av hans personlige favoritter til å gå videre.- Han er utrolig proff og jeg unner danskene en finaleplass. De er i ferd med å bygge opp MGP som vi gjør i Norge, og det ville derfor være viktig for dem politisk, sier Sundnes til Seher.no.Og det var en lykkelig, men utslitt danske som møtte på pressekonferanse:- Dette er noe av det morsomste jeg har opplevd! Jeg er sliten, men lover jeg skal feste "All night long", lo Simon, som fikk en spesial-gratulasjon av Maria Haukaas Storeng.Islandske Euroband fikk æren av å starte kveldens sending, og håpet at det tidlige startnummeret skulle hjelpe dem med å gå i Maria Haukaas Storengs fotspor.- Vi håper at hele Europa får med seg showet vårt, før de kanskje går for å lage kaffe og sånt, spøkte de før sending til Seher.no.


Og islendingene fikk drømmen oppfylt. Nå er det bare å glede seg til finalen lørdag...Slik er startrekkefølgen for de nordiske deltakerene lørdag: Finland (8), Island (11), Sverige (15), Danmark (16) og helt til sist Norge (25).

[obj:media:6446]Dette sang deltakerne:1. Island: "This Is My Life" - Euroband

2. Sverige: "Hero"- Charlotte Perrelli

3. Tyrkia: "Deli" -Mor ve Ötesi

4. Ukraina "Shady Lady" - Ani Lorak

5. Litauen "Nomads In The Night" - Jeronimus Milius

6. Albania "Zemrën E Lamë Peng " - Oltan Boka

7 Sveits: "Era Stupendo" - Paolo Meneguzzi

8. Tsjekkia: "Have Some Fun" - Tereza Kerndlová
9. Hviterussland: " Hasta La Vista" - Ruslan Alehno
10. Latvia: "Wolves Of The Sea" - Pirates of the Sea

11. Kroatia: "Romanca" - Kraljevi Ulice & 75 Cents

12. Bulgaria: "DJ, Take Me Away" - Deep Zone & Balthazar

13 Danmark: "All Night Long" - Simon Mathew

14. Georgia: "Peace will come" - Diana Gurtskaya

15. Ungarn: "Candlelight" - Csézy

16 Malta: "Vodka" - Morena

17. Kypros: "Femme fatale" - Evdokia Kadi

18. FYR Makedonia: " Let Me Love You" - Tamara, Vrčak & Adrijan

19. Portugal: "Senhora Do Mar (Negras Águas)"- Vânia Fernandes

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer