To byer i en...

Köln og Bonn er to spennende tyske byer som deler flyplass. Besøk begge på samme tur.

LANDEMERKE: Katedralen i Köln er byens store stolthet. Grunnstenen ble lagt 15. august 1248, men den sto først ferdig i 1880.
LANDEMERKE: Katedralen i Köln er byens store stolthet. Grunnstenen ble lagt 15. august 1248, men den sto først ferdig i 1880. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Langs den 1320 kilometer lange Rhinen ligger det nødvendigvis en del byer. Köln og Bonn er to av dem, og selv om de ligger bare en liten halvtime unna hverandre, er de svært forskjellige.

Köln ble lagt i grus under krigen. Allierte bombefly gjennomførte ufattelige 262 tokt over byen, og ved krigens slutt lå anslagsvis 90 prosent av Köln i ruiner. Bygningsmessig er dette derfor å regne for en nesten splitter ny by. Bare en liten del av gamlebyen som vender ut mot Rhinen er gjenskapt slik den var før bombene falt.

VINN TUR OG KONSERTBILLETTER TIL KÖLN!

Köln er ingen grønn by. Her er mye asfalt og betong, men byen er aller mest kjent for sin fantastiske katedral, kjent som Kölnerdomen. Også den ble selvfølgelig rammet av bomber under krigen, men den spesielle skjelettkonstruksjonen gjorde det forholdsvis enkelt å reparere skadene.

Grønne lunger

Kontrasten til Bonn er stor. Bonn slapp forholdsvis heldig fra krigsårene, og kan derfor smykke seg med bygninger av eldre dato. I tillegg er den full av grønne lunger. Bonn er plassert ved inngangen til "det romantiske rhinlandskapet". Sørover, der Rhinen renner ned fra Alpene, begynner et bølgende landskap med skogkledde åser som er verdt å ta i nærmere øyesyn. Det går ferger oppover elven, og både turister og fastboende bruker disse flittig for å komme litt ut av byen og trekke frisk luft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer