To byer i en...

Köln og Bonn er to spennende tyske byer som deler flyplass. Besøk begge på samme tur.

LANDEMERKE: Katedralen i Köln er byens store stolthet. Grunnstenen ble lagt 15. august 1248, men den sto først ferdig i 1880.
LANDEMERKE: Katedralen i Köln er byens store stolthet. Grunnstenen ble lagt 15. august 1248, men den sto først ferdig i 1880. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Langs den 1320 kilometer lange Rhinen ligger det nødvendigvis en del byer. Köln og Bonn er to av dem, og selv om de ligger bare en liten halvtime unna hverandre, er de svært forskjellige.


Köln ble lagt i grus under krigen. Allierte bombefly gjennomførte ufattelige 262 tokt over byen, og ved krigens slutt lå anslagsvis 90 prosent av Köln i ruiner. Bygningsmessig er dette derfor å regne for en nesten splitter ny by. Bare en liten del av gamlebyen som vender ut mot Rhinen er gjenskapt slik den var før bombene falt.


VINN TUR OG KONSERTBILLETTER TIL KÖLN!


Köln er ingen grønn by. Her er mye asfalt og betong, men byen er aller mest kjent for sin fantastiske katedral, kjent som Kölnerdomen. Også den ble selvfølgelig rammet av bomber under krigen, men den spesielle skjelettkonstruksjonen gjorde det forholdsvis enkelt å reparere skadene.


Grønne lunger


Kontrasten til Bonn er stor. Bonn slapp forholdsvis heldig fra krigsårene, og kan derfor smykke seg med bygninger av eldre dato. I tillegg er den full av grønne lunger. Bonn er plassert ved inngangen til "det romantiske rhinlandskapet". Sørover, der Rhinen renner ned fra Alpene, begynner et bølgende landskap med skogkledde åser som er verdt å ta i nærmere øyesyn. Det går ferger oppover elven, og både turister og fastboende bruker disse flittig for å komme litt ut av byen og trekke frisk luft.


Bykjernen i Bonn er bitte liten, mens den er tilsvarende stor i Köln. Begge byer har bra shopping, men det er ingen tvil om at utvalget av både butikker og restauranter er størst i Köln. Köln har en million innbyggere, mens Bonn har 300 000, så det er ikke så underlig.


Studentliv

Bonn var Tysklands hovedstad i årene 1949-90, men selv om mesteparten av de offisielle bygningene er forlatt av regjeringen, er de stadig i bruk. Bonn har klart overgangen uten å miste innbyggere eller besøkende og tiltrekker seg både turister, forretningsfolk og studenter. Universitetet er et nydelig skue midt i byen, stiftet i 1818.


Bonn kan også smykke seg med å være Ludwig van Beethovens fødeby. Huset der han ble født er omgjort til museum. Det ligger midt i den gamle bykjernen, og vil for musikkinteresserte være som en liten pilegrimsferd.


Hvilken av byene som vil passe best for den enkelte, er avhengig av hva du er ute etter. Bonn er utvilsomt hyggeligst, mens det i Köln skjer mer. Men begge steder har bra shopping, gode restauranter og fine hoteller. Det er to gode byer å besøke.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer