SKAL SIKRE TV-HØSTEN: Nok et knippe nordmenn er klare for TV 2s «Farmen»-univers. Blant årets deltakere finner vi blant annet ei blogger, en kjøkkensjef, en overtroisk fisker og et lesbisk par. Foto: Espen Solli / TV 2
SKAL SIKRE TV-HØSTEN: Nok et knippe nordmenn er klare for TV 2s «Farmen»-univers. Blant årets deltakere finner vi blant annet ei blogger, en kjøkkensjef, en overtroisk fisker og et lesbisk par. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

«Farmen» 2018

To av årets «Farmen»-deltakere skjuler en spesiell hemmelighet

- Det blir vanskelig å holde seg unna hverandre.

Publisert

FINNSKOGEN (Se og Hør): - Mange vil nok si at vi ikke er et stereotypisk lesbisk par. Folk kommer trolig å anse oss som venninner i stedet, forteller Tonje Frøystad Garvik (29).

Sammen med kjæresten - oslokvinnen Lene Sleperud (29) - utgjør hun en av de fjorten tv-klare nordmennene som har fått plass i TV 2s nyeste «Farmen»-univers. Helt siden slutten av juli har deltakerne bodd sammen innenfor et avsperret område i Grue kommune, der hensikten (som alltid) er å leve slik nordmenn gjorde for 100 år siden.

Av taktiske hensyn vil Lene og Tonje, som møter Se og Hør like før innspillingsstart, riktignok unnlate å fortelle de resterende deltakerne om kjæresteforholdet.

«FARMEN»-KLARE: Lene Sleperud (t.v.) har vokst opp i Oslo og jobber som digital spesialist i et mediebyrå. Tonje Frøystad Garvik er fra Ulsteinvik og jobber som regional salgssjef i et shippingselskap. Hun er også ambassadør for Kari Traa. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
«FARMEN»-KLARE: Lene Sleperud (t.v.) har vokst opp i Oslo og jobber som digital spesialist i et mediebyrå. Tonje Frøystad Garvik er fra Ulsteinvik og jobber som regional salgssjef i et shippingselskap. Hun er også ambassadør for Kari Traa. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

- Vanskelig å holde seg unna

- Som par kan vi fort bli oppfattet som en trussel for gruppa, og vi ønsker å bli kjent med folk som enkeltindivider. Målet er å stå sammen i en finale, forteller førstnevnte.

Jentene møttes for litt over to år siden, og bor begge i Oslo. Selv om paret har hatt en felles drøm om å delta i programmet som gjennom en halv mannsalder har vært TV 2s sikreste reality-kort, har de også et usagt mål for øye.

- Samfunnet har gjerne en oppfatning av lesbiske som jenter med kort hår og saggebukse. Det er selvfølgelig helt greit, men vi ønsker å vise en annen side av spekteret. Vi er helt vanlige jenter som liker jenter, og vil gjerne bidra til at flere synes det er enklere å komme ut av skapet, forteller Tonje Frøystad Garvik, før kjæresten supplerer:

- Det kommer riktignok til å bli vanskelig å holde seg unna hverandre.

Årets ordinære «Farmen»-sesong, den fjortende i rekka, begynner på tv i slutten av måneden. Se og Hør har også møtt de resterende deltakerne:

Kim-Stefan Jenssen (40)

«FARMEN» 2018: Yrkesfisker Kim-Stefan Jenssen (40). Foto: Tore Skaar / Se og Hør
«FARMEN» 2018: Yrkesfisker Kim-Stefan Jenssen (40). Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Fra: Bodø
Bor: Lofoten
Sivilstatus: Singel, en sønn
Yrke: Fisker, driver også med såkalt healing og sjamanisme

Kim-Stefan Jenssen meldte seg på «Farmen» etter stort press fra familie og venner. Nordlendingen tror TV 2 har plukket ham ut fordi han er «en skikkelig raring».

- Jeg er en overtroisk yrkesfisker med mange sterke meninger, og vet at jeg skiller meg ut. Selv om det kanskje ikke ser sånn ut, er jeg vanligvis snill som et lam, sier han.

Jenssen er riktignok tydelig på at han har et temperament, og håper han slipper å møte late meddeltakere.

- Jeg er selv vant til hard jobbing, og treffer garantert noen motsetninger. Det gjelder å være tålmodig og finne noe godt i alle.

Live Solheimdal (21)

Fra: Molde
Bor: Molde
Sivilstatus: Singel
Yrke: Friidrettsutøver

«FARMEN» 2018: Sportsentusiast Live Solheimdal (21). Foto: Tore Skaar / Se og Hør
«FARMEN» 2018: Sportsentusiast Live Solheimdal (21). Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

- Jeg har drevet med seriøs trening siden jeg var sju år, og trenger en pause. Det var nå eller aldri, forteller Live Solheimdal.

Med norsk juniorrekord på 10 000 meter i friidrett, er 21-åringen allerede et kjent navn for flere. Ideen om «Farmen» kom etter en sesong preget av skader.

OMVISNING: Programleder Gaute Grøtta Grav tar Dagbladet med på en omvisning på den nye «Farmen»-gården i Finnskogen. Video: Miriam Bakkejord / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer Vis mer

- Jeg ville gripe muligheten til å oppleve noe annet, for en gangs skyld. Egentlig har jeg ikke mål om å vinne, men det kan jo hende konkurranseinstinktet kicker inn, sier moldenseren, og legger til:

- Jeg er som regel bare sint når jeg konkurrerer, og hvis jeg først går inn i bobla, er jeg aggressiv.

Charlie Stuart (32)

«FARMEN» 2018: Australieren Charlie Stuart (32). Foto: Tore Skaar / Se og Hør
«FARMEN» 2018: Australieren Charlie Stuart (32). Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Fra: Horn Island, Australia
Bor:
Kyrksæterøra, Trøndelag
Sivilstatus: Singel, to sønner
Yrke: Ungdomsskolelærer og eiendomsinvestor

Charlie Stuart flyttet fra Australia til Norge for ti år siden, og snakker kav trøndersk. Etter hvert har han også blitt fast «Farmen»-tilskuer, og tenkt følgende:

- Dette kan ikke være så vanskelig. Jeg har selv bodd på småbruk, er glad i naturen og fysisk arbeid.

Etter å ha vokst opp rundt noen av verdens farligste dyr, og blitt angrepet av hai (!), frykter ikke grunnskolelæreren noe spesielt foran oppholdet.

- Men jeg kommer til å savne sønnen min, og pils. Og hvem vet, kanskje jeg finner ei fin dame der inne, også. Det spørs om hun gidder å flytte til Kyrksæterøra, da.

Saken fortsetter nedenfor.

Dineke Polderman (46)

Fra: Stavanger
Bor: Stavanger
Sivilstatus: Samboer, en sønn og ei datter
Yrke: Regnskaps- og butikkmedarbeider

«FARMEN» 2018: Stavanger-kvinnen Dineke Polderman (46). Foto: Tore Skaar / Se og Hør
«FARMEN» 2018: Stavanger-kvinnen Dineke Polderman (46). Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

- Jeg er livredd humler og brekker meg av svettelukt. I tillegg er jeg avhengig av hårbørste, parfyme, deodorant og barberhøvel.

At Dineke Polderman går en utfordrende tilværelse i møte, er det ingen tvil om. 46-åringen er likevel tydelig på at vil få bruk for flere nyttige egenskaper.

Saken fortsetter under.

- Hjemme er jeg den som får skitt under neglene, og jeg liker å ta i et tak. Jeg elsker nye eventyr, og har et mål om å tilegne meg lærdom og bli kjent med nye mennesker.

- Hva med å vinne?

- Jeg er ikke typen som tenker taktikk, men alt kan skje der inne, sier hun.

«FARMEN» 2018: Student Nikolai Aspen (22). Foto: Tore Skaar / Se og Hør
«FARMEN» 2018: Student Nikolai Aspen (22). Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Nikolai Aspen (22)
Fra: Tromsø
Bor: Tromsø
Sivilstatus: Singel
Yrke: Prosjektleder ved et eventbyrå og student

Nikolai Aspen er med på «Farmen» for å vinne, men håper også at Norge skal se ham som en «hardtarbeidende, hyggelig og sosial fyr».

- Jeg vil jo helst at hele landet skal heie på meg, men vi får se hvordan det går. Det kan jo slå helt andre veien også, påpeker tromsøværingen.

22-åringen utsetter studiene for å oppleve gårdsreality, men har få forventninger til oppholdet.

- Jeg har melket ei ku én gang, og kommer garantert til å lære mye. Samtidig kan jeg fort bli utålmodig, og må passe på å ikke overkjøre noen. Selvfølgelig håper jeg også at det er ei pen jente der inne, sier han.

Sølvi Monsen (54)

Fra: Alta
Bor: Alta
Sivilstatus: Samboer, to døtre og én sønn
Yrke: Daglig leder ved fjellstue og hundekjører

«FARMEN» 2018: Finnmarkingen Sølvi Monsen (54). Foto: Tore Skaar / Se og Hør
«FARMEN» 2018: Finnmarkingen Sølvi Monsen (54). Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

- Jeg er vant til å ha kontroll, så dette blir verre. På den andre siden blir det en nødvendig timeout fra en hektisk hverdag, forteller Sølvi Monsen.

Selv er finnmarkingen oppvokst på gård, og mener hun har det som skal til for å vinne «Farmen».

Saken fortsetter under.

«FARMEN KJENDIS»: Årets sesong er over, og her ble vinneren annonsert på finalefesten. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

- Jeg møter mange mennesketyper gjennom jobben, og er veldig tilpasningsdyktig. Mennesker som ikke er mottakelige for løsninger er derimot ufordragelige, konstaterer 54-åringen, og legger til:

- Jeg er vant til at ting går kjapt i hverdagen, og kan bli småhissig av venting. Det hender at jeg lirer av meg noen fraser, men det går fort over.

Jørgen Ringstad (61)

«FARMEN» 2018: Familiemannen Jørgen Ringstad (61). Foto: Tore Skaar / Se og Hør
«FARMEN» 2018: Familiemannen Jørgen Ringstad (61). Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Fra: Drammen
Bor: Dagali, Numedal
Sivilstatus: Gift, en sønn og ei datter
Yrke: Driftsingeniør

Jørgen Ringstad overtok familiegården i Dagali for femten år siden (der de blant annet produserer sin egen strøm), og er ikke ukjent med det elementære.

- Det var bestekompisen min som «pushet» meg til å være med på «Farmen», og jeg er sikker på at min kunnskap, både i yrket og som gårdseier, vil komme til nytte, sier han.

Ringstad er derimot mer bekymret for hvordan han vil oppleve å bo oppå tretten andre mennesker.

- Jeg er vant til at det bare er meg og kona, og det er jo ikke sikkert at jeg kommer overens med alle på «Farmen». Forhåpentligvis holder jeg meg unna konflikter.

Andrea Badendyck (23)

Fra: Oslo
Bor: Oslo
Sivilstatus: Singel
Yrke: Blogger

«FARMEN» 2018: Toppblogger Andrea Badendyck (23). Foto: Tore Skaar / Se og Hør
«FARMEN» 2018: Toppblogger Andrea Badendyck (23). Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Hun har blogget fra 13-årsalderen, med opp mot 40 000 daglige lesere. Andrea Badendyck er langt fra et ukjent navn, så hva gjør hun egentlig på «Farmen», og ikke «Farmen kjendis»?

- Jeg er blitt forespurt «Farmen kjendis» tidligere, men har egentlig tenkt at tv ikke er min greie. Da jeg fikk tilbud om å være med nå, kunne jeg ikke la sjansen gå fra meg. Det som er ekstra spesielt er at jeg har en morfar på 90 som vokste opp i området, forteller hun.

Saken fortsetter under.

I frykt for å havne i rosablogg-båsen har 23-åringen både øvd på tvekamper og lest om gammeldags gårdsdrift før oppholdet.

- Det er viktig for meg at jeg faktisk har noe å komme med. Jeg skal imponere, sier hun.

Vidar Johansen (46)

«FARMEN» 2018: Selverklært «Farmen»-leksikon Vidar Johansen (46). Foto: Tore Skaar / Se og Hør
«FARMEN» 2018: Selverklært «Farmen»-leksikon Vidar Johansen (46). Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Fra: Follebu, Gausdal
Bor: Hafjell
Sivilstatus: Samboer, en sønn
Yrke: Kjøkkensjef ved Pellestova hotell

I likhet med Badendyck har også Vidar Johansen planer om vise «Farmen»-muskler. Og vel så det.

- Jeg har sett alle sesongene av «Farmen», og vet hvordan alt funker. Samtlige uker er lagt opp i hodet mitt, og jeg har gått gjennom alle mulige utfall. Dette kan umulig slå feil, forteller Johansen.

Som en del av målet om å vinne, skal 46-åringen holde tilbake kunnskap og lyve om arbeidserfaring.

- Jeg kommer til å si at jeg er nattevakt. Det eneste jeg frykter er at ingen skal like meg, men det skjer neppe. Jeg er jo en hyggelig kar.

Irene Halle (35)

Fra: Stjørdal, Trøndelag
Bor: Stjørdal, Trøndelag
Sivilstatus: Singel, ei datter
Yrke: Daglig leder ved Nille-butikk

«FARMEN» 2018: Butikksjef Irene Halle (35). Foto: Tore Skaar / Se og Hør
«FARMEN» 2018: Butikksjef Irene Halle (35). Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

- Jeg er hun som står opp halv seks om morgenen og er full av energi. Så får vi se om jeg ikke blir litt for mye av det gode der inne, sier Irene Halle.

35-åringen har lite peiling på gårdsdrift, og påpeker at hun sannsynligvis kommer til å tre inn i rollen som en omsorgsfull humørspreder. Intrigemakeri og flørting vil hun aller helst unngå.

Saken fortsetter under.

FLØRT?: «Farmen»-deltager Amalie Snøløs snakker ut om ryktene om henne og Petter Northug. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

- Jeg håper det ikke er lagt opp til noe romantikk der inne, for der er jeg skikkelig håpløs. Også må jeg jobbe med å kontrollere temperamentet mitt - det kan fort bli høylytt, sier hun, og fortsetter:

- Jeg skal komme langt i «Farmen». Når jeg først har bestemt meg for å lære noe, går det alltid bra.

«FARMEN» 2018: Fredrikstad-mannen Paal Nygård (27). Foto: Tore Skaar / Se og Hør
«FARMEN» 2018: Fredrikstad-mannen Paal Nygård (27). Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Paal Nygård (27)

Fra: Fredrikstad
Bor: Oslo
Sivilstatus: Singel
Yrke: Digital markedsfører hos
Geelmuyden Kiese, driver også med ishockey

Paal Nygård beskriver seg selv som en «litt jålete bygutt» med typisk manglende gårdserfaring.

- Det nærmeste jeg har vært en kuspene, eller hva det heter, var under et gårdsbesøk på barneskolen. Det skal riktignok ikke stå på de fysiske forutsetningene eller evnen til å lære, så jeg tror ikke dette blir et problem, forteller han.

Som flere andre er 27-åringen først og fremst på «Farmen» for å vinne hytte og bil, og Nygård ser på alt annet som en bonus.

- Dette er ikke «Jakten på kjærligheten», så jeg er ikke her for å finne meg kjæreste. Men nye bekjentskap er selvfølgelig hyggelig.

Kjetil Nørstebø (28)

Fra: Uvdal, Numedal
Bor: Uvdal, Numedal
Sivilstatus: Singel
Yrke: Fjellsikrer og gründer

«FARMEN» 2018: Bygdeentusiasten Kjetil Nørstebø (28). Foto: Tore Skaar / Se og Hør
«FARMEN» 2018: Bygdeentusiasten Kjetil Nørstebø (28). Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Kjetil Nørstebø er både odelsgutt og tømrer, og mener han innehar egenskapene en trenger for et «Farmen»-opphold.

- Samtidig ønsker jeg at deltakelsen kan bidra til å sette bygda mi på kartet, og vise byfolket at begrepet «bygdetulling» aldri burde eksistert. Ingenting er som fjellduften her i Uvdal, spesielt ikke når man er fyllesjuk, sier Nørstebø.

28-åringen er tydelig på at han ikke vil være den som skriker høyest på «Farmen»-gården, og tror han vil vinne på å være omgjengelig og blid.

- Jeg liker riktignok ikke å tape diskusjoner, så der kan jeg møte på noen hindre, sier han.

LES OGSÅ: Derfor vekker denne «Farmen»-detaljen oppsikt

ULVESTUNT: Deltaker fra fjorårets «Farmen»-sesong Camilla Cox Barfot hadde kledd seg med et politisk budskap på den røde løperen i forkant av årets Gullruten-utdeling. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno / Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer