Kanye West:

TMZ: Kanye ber om delt foreldrerett

- De er begge innstilte på å samarbeide om oppdragelsen.

BRUDD: For to måneder siden kom nyheten om at Kim Kardashian og Kanye West skulle skilles. Foto: Pa Photos / Ian West / NTB
BRUDD: For to måneder siden kom nyheten om at Kim Kardashian og Kanye West skulle skilles. Foto: Pa Photos / Ian West / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter lang tids spekulering på at kjærligheten hadde tatt slutt mellom Kim Kardashian (40) og Kanye West (43), kunne TMZ i februar melde at de to skulle skilles.

Det var Kim som var først ute med å levere skilsmissepapirene, den 19. februar, og mandag melder TMZ at Kanye har kommet med sitt juridiske tilsvar.

«Vil samarbeide»

Ifølge nettstedet ber rapperen på samme måte som Kim, om delt foreldrerett og samvær for deres felles barn North (7), Saint (5), Chicago (3) og Psalm (1).

TMZ skriver at dette ikke automatisk betyr en 50/50 deling, og det med stor sannsynlighet vil være Kim som får ansvaret for barna størsteparten av tiden.

«De kommer nok til å finne en løsning sammen og få dette godkjent av retten. De er begge innstilte på å samarbeide om oppdragelsen», melder nettstedet.

NYTT KAPITTEL: I disse dager ruller den siste sesongen av "Keeping up with the Kardashians" på skjermen. Hva skal de nå? Video: AP. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer

I tillegg ønsker Kanye, på lik linje som Kim, at ingen av dem skal betale ektefellebidrag til den andre. Han mener også at de skal betale sine egne advokatutgifter.

Partene signerte en avtale om særeie på hver sin kant før de giftet seg i 2014.

Det var samme dag som realitystjernen fylte 33 år, at gikk Kanye West gikk ned på ett kne og fridde til henne. Duoen hadde den gang vært sammen i halvannet år, men hadde vært gode venner enda lenger.

Året etter ble de erklært rette ektefolk, og med tiden har de blitt et av Hollywoods mest profilerte par.

Siden bryllupet har de fire barna kommet på løpende bånd.

Flere utfordringer

Det siste året har det derimot kommet flere tegn og spekulasjoner på at ekteskapet til de to ikke bare har vært en dans på roser.

Kardashian og West gikk tilsynelatende gjennom et utfordrende år i fjor, hvor oppsiktsvekkende Twitter-uttalelser kombinert med en omstridt valgkampanje - begge deler fra Kanye - kapret mye spalteplass.

SKILLES: TMZ melder den 19. februar at Kim Kardashian og Kanye West skilles. Dagbladets kjendisreporter Karoline Pedersen kommenterer. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Ryktene om det turbulente forholdet satte virkelig fart da West brøt sammen under et valgkampmøte i delstaten Sør-Carolina i juli i fjor. Der avslørte 43-åringen at han og Kim hadde overveid abort da hun var gravid med dattera North.

«Jeg drepte nesten datteren mi», sa han fra scenen.

Kort tid senere gikk Kanye amok på Twitter. Der kalte han blant annet svigermora, Kris Jenner, for «Kris Jong-un», med en tydelig referanse til Nord-Koreas øverste leder Kim Jong-un. I tillegg skrev West at han ønsket seg skilsmisse fra kona.

«Vanskelig uansett»

I mars åpnet Kris Jenner (65) seg om datterens skilsmisse da hun gjestet det australske programmet «The Kyle and Jackie O Show».

På spørsmål fra programleder Kyle Sandilands om hvordan Kim og Kanye hadde det, svarte hun:

- Vel, jeg tror at det alltid kommer til å være vanskelig uansett. Det er mange barn, og Kim og Kanye, fortalte hun og fortsatte:

- Det fine med familien vår er at vi er der for hverandre og er støttende, så alt jeg ønsker for de to er å være lykkelige. Det er det du ønsker som mor.

GRÅTER: Kim Kardashian gråter i den nye traileren for den siste sesongen av «Keeping up with the Kardashian» Vis mer

Jenner utelot skilsmissedetaljene i intervjuet, og fokuserte på kjærligheten familien har seg imellom, og at alle er opptatt av at alle skal ha det bra.

Hun fortalte også at skilsmissen kan bli tema i den siste sesongen av «Keeping up with the Kardashians».

- Det kan hende. Jeg vet ikke om seerne vil se detaljer om skilsmissen i sesongavslutningen, siden vi ikke har sett programmet selv ennå. Jeg er sikker på at de legger inn de siste endringene. Men jeg tror at det er en privat tid.

- Kim ønsket å håndtere dette med sin egen familie i sitt eget tempo, og når hun føler for det er jeg sikker på at hun vil si det hun trenger å si, sa 65-åringen.

LES OGSÅ: Macaulay Culkin ble pappa i all hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer