Märtha Louise fyller 46 år:

Tjuvstartet på bursdagsfeiringen

Men Se og Hørs kongehusekspert er sikker på prinsessen blir gjort stor stas på i dag.

MED BARNA: Märtha Louise har tre flotte døtre som stelte i stand med hjemmelaget middag og kake for å feire sin mor. Her er de under kongeparets 25 års jubileum på Stiftsgården i Trondheim i 2016. Foto: NTB Scanpix.
MED BARNA: Märtha Louise har tre flotte døtre som stelte i stand med hjemmelaget middag og kake for å feire sin mor. Her er de under kongeparets 25 års jubileum på Stiftsgården i Trondheim i 2016. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Seoghør.no): I dag er det hele 46 år siden det siden kong Harald og dronning Sonja fikk sin førstefødte, prinsesse Märtha Louise.

FYLLER ÅR: Vår kjære prinsesse Märtha Louise fyller i dag 46 år. Foto: NTB Scanpix.
FYLLER ÅR: Vår kjære prinsesse Märtha Louise fyller i dag 46 år. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Vår kjære prinsesse Märtha har i sitt voksne liv gjort stor suksess som blant annet fysioterapeut, forfatter, healer og engleskole-grunnlegger.

Ble overrasket av barna

Tidligere denne uken avslørte Märtha på sosiale medier at døtrene Maud Angelica (13), Leah Isadora (11) og Emma Tallulah (8) hadde overrasket moren med hjemmelaget middag, tre dager før selve bursdagen.

– Det at hun allerede har feiret med jentene sine, kan jo bety at de skal være med faren sin i helgen, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Prinsessen har tidligere gjerne feiret med kake og gaver på senga om morgenen, og på kvelden kommer de nærmeste vennene, samt kronprinsparet og kongeparet på kaffe og kaker.

Nå som Märtha og Ari Behn ikke lenger er et par, er det uvisst hvordan prinsessen velger å feire dagen, men at hun blir gjort stas på, er det liten tvil om ifølge Caroline Vagle.

Saken fortsetter nedenfor.

– Kongefamilien feirer ofte fødselsdager med hele storfamilien, samt gode venner. Det vites ikke om prinsessen gjør det i år, men både kongeparet og kronprinsfamilien vil garantert sørge for at Märtha får oppmerksomhet på dagen sin, og legger til:

- Kronprinsparet reiser rett fra fylkestur i Nord-Trøndelag til Bergen og sykkel-VM, men sa at de selvsagt skulle gratulere prinsessen med dagen. Mette-Marit fortalte også at hun skal treffe Märtha på søndag, så kanskje er det da hun samler familien til bursdagsfest.

– Prinsessen stråler

Det siste året har det vært stort fokus på prinsesse Marthas brudd med ektemannen Ari Behn, men prinsessen stråler i dag som aldri før, skal vi tro Vagle.

– Prinsessen stråler virkelig for tiden, og virker som hun er på et godt sted i livet etter en tøff tid med skilsmisse. Hun nyter å være tilbake på hesteryggen etter mange års pause, og elsker stallivet med døtrene. Hun har også stor suksess i arbeidslivet. Soulspring, bedre kjent som engleskolen, har 10-årsjubileum i år og gjør det svært bra, forteller Vagle.

Saken fortsetter nedenfor.

STRÅLER: Jubilanten stråler om dagen. Her var hun med blomsterkrans i håret da kongeparet feiret 25 år på tronen ved Stiftsgården i Trondheim i 2016. Foto: NTB Scanpix.
STRÅLER: Jubilanten stråler om dagen. Her var hun med blomsterkrans i håret da kongeparet feiret 25 år på tronen ved Stiftsgården i Trondheim i 2016. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Storslått feiring

Bursdagsfeiringer går sjelden forbi i stillhet i kongehuset, men det er sjelden det blir gjort så stor stas som da kongeparet feiret sin felles 80-årsdag i mai med en storslått feiring over to dager.

Den gang var hele slottsplassen fylt for å ta del i feiringen, og kong Harald sørget for at det ble delt ut flere tusen kroneis til folkemengden – mens de selv vinket fra slottsbalkongen.

Her fikk man blant annet ta del i drilloppvisning med Hans Majestet Kongens Garde, sang og musikk med Soul Children, en monolog av skuespiller Bjarte Hjelmeland og så fikk de selvfølgelig se kongelige fra hele Europa på slottsbalkongen.

Videre gikk feiringen til Opera-taket hvor flere av Europas kongehus, hvor blant andre dronning Silvia (73), kong Carl Gustaf (71), kronprinsesse Victoria (39) og prins Daniel (43), tok del i feiringen.

Senere på kvelden var duket for galla middag og dagen etter tok Kongeskipet Norge med seg jubilantene og deres gjester på minicruise i Oslofjorden, hvor resten av gjestene dro ut til Kongeskipet fra Honnørbrygga nedenfor.

LES OGSÅ: Märtha Louise gjør comeback