SUKSESS: Marit Larsen gjør det stort i Tyskland, Østerrike og Sveits.  Foto: SCANPIX
SUKSESS: Marit Larsen gjør det stort i Tyskland, Østerrike og Sveits. Foto: SCANPIXVis mer

Tjente to mill. på tre uker

Marit Larsen tar Europa med storm...

SEHER.NO: Den norske popsensasjonen Marit Larsen (26) har de siste ukene tatt det europeiske platemarkedet med storm.

Ifølge Dagbladet ligger 26-åringens singel "IF A Song Could Get Me You" nå på førsteplass i Tyskland og Østerrike, og på en fjerdeplass i Sveits.

Etter tre uker med salg av hennes samlealbum, som består av en rekke utvalgte sanger fra hennes to soloalbum, har Larsen solgt hele 61.000 plater i de tre landene, i tillegg til 127.000 singler.

Ifølge beregninger gjennomført av Dagbladet gir albumsalget Larsen en inntekt på 1,5 millioner kroner. I tillegg får popstjernen ni prosent av albuminntektene i copyright, siden hun har laget låtene selv.

MGP-vinner Alexander Rybak er også en av dem som har hatt enorm suksess i Europa, men når det gjelder salg i Tyskland, Østerrike og Sveits har Marit gått forbi Eurovision-vinneren.

I tillegg til inntektene fra albumsalg, tjener 26-åringen også gode penger på radiospilling og liveopptredner.

I begynnelsen av oktober skal Larsen også opptre som spillende gjest under den tyske utgaven av "Idol" - "Popstars". Dette er et av Tysklands mest populære tv-programmer, og mest sannsynlig vil over syv millioner tyskere da få med seg popstjernens opptreden, skriver VG.

Ifølge Larsens manager, Morten Andreassen, er de svært fornøyd med de økonomiske resultatene så langt.

- Vi har et par singler til som skal ut, og seks måneder til med salg, så dette er veldig lovende, sier han til Dagbladet.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Marit-feberen sprer seg!