Michelle Williams:

Tjente 99 prosent mindre enn Mark Wahlberg

Mens Michelle Williams tjente 80 dollar dagen, dro Wahlberg inn millionbeløp.

SJOKKERENDE LØNNSSPRIK: Mark Wahlberg og Michelle Williams spilte mot hverandre i filmen «All The Money In The World,» som ble delvis spilt inn på nytt etter Kevin Spacey skandalen. Foto: NTB Scanpix
SJOKKERENDE LØNNSSPRIK: Mark Wahlberg og Michelle Williams spilte mot hverandre i filmen «All The Money In The World,» som ble delvis spilt inn på nytt etter Kevin Spacey skandalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Mens likestillingskampen nådde kokepunktet under årets Golden Globe galla, virker det som det er langt igjen til lik lønn mellom kvinner og menn i Hollywood.

Daily Mail kunngjorde nylig at etter ny-innspillingen til den skandaleomsuste filmen «All The Money In The World,» der Kevin Spacey (58) ble klippet bort og erstattet med Christopher Plummer (88), tjente Michelle Williams (37) 99 prosent mindre enn Mark Wahlberg (46) , selv om hun hadde en større rolle enn ham.

- Fikk 80 dollar dagen

Ny-innspillingen av filmen tok kun ti dager, men mens Wahlberg kunne cashe inn rundt to millioner dollar, altså rundt 16 millioner kroner, for ekstrajobben fakturerte Williams 80 dollar dagen - rundt 650 kroner. Dermed satt hun igjen med totalt rundt 6500 kroner for jobben.

- 0,04 prosent av Wahlberg

Williams, som er singel mamma, og reiste til Roma under Thanksgiving for å gjøre ny-innspillingen, tjente eksakt 0,04 prosent av det Wahlberg gjorde. Likevel var det den tidligere «Dawson Creek» -skuespilleren som mottok en Golden Globe nominasjon for rollen.

- Støtte blant Hollywoods medsøstre

Skuespiller Jessica Chastain var raskt ute og twitret om urettferdigheten. Hun etterlyste at noen skulle komme med en forklaring til den oppsiktsvekkende nyheten.

- Ville jobbe gratis

Williams uttalte flere ganger i intervjuer at hun hadde gått med på å jobbe gratis på nyinnspillingen for å støtte opp om avgjørelsen, der Kevin Spacey ble byttet ut etter hans uanstendige oppførsel med mindreårige gutter ble kjent. Lønnen Williams mottok ble derfor bestemt etter dagsraten til italiensk skuespiller-fagforenings bestemmelser.

FRA FILMEN: Her ser vi Michelle Williams og Mark Wahlberg i en av scenen fra filmen «All The Money In The World.» Foto: NTB Scanpix
FRA FILMEN: Her ser vi Michelle Williams og Mark Wahlberg i en av scenen fra filmen «All The Money In The World.» Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Står sammen i Hollywood

Under Golden Globe på søndag gjorde Williams som mange av de andre stjernene, og tok med seg en date som er involvert i kvinners rettigheter. Tarana Burke var selve drivkraften bak #MeToo kampanjen, som startet for over ti år siden.

GIRLPOWER: Under årets Golden Globe samlet kvinner seg i kampen mot seksuell trakassering i bransjen - og lik lønn for likt arbeid. Foto: NTB Scanpix
GIRLPOWER: Under årets Golden Globe samlet kvinner seg i kampen mot seksuell trakassering i bransjen - og lik lønn for likt arbeid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Time's Up

Michelle Williams har også uttalt at hun er stolt av å være en del av «Time's Up» bevegelsen, som har fått mye omtalte i det siste. Fondet, som er skapt av over 300 mektige kvinner i filmbransjen, har som mål og gi finansiell støtte til ofre for seksuell trakassering.

MEKTIG DATE: Michelle Williams tok med seg #MeToo grunnlegger på årets Golden Globe. Foto: NTB Scanpix
MEKTIG DATE: Michelle Williams tok med seg #MeToo grunnlegger på årets Golden Globe. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Mistet mannen

Det er nå ni år siden Williams mistet sin ekskjæreste Heath Ledger, noe som ga henne ansvaret for deres felles datter Matilda Rose (11). I fjor avslørte Williams at det ikke alltid har vært enkelt å oppdra datteren helt alene.

- For å være helt ærlig, som jeg ofte er om alt, er jeg egentlig ikke en som kjemper mot omstendighetene. Jeg tror man skal akseptere hvor man er og hvor man har vært. Det gjelder alt utenom én ting, sa hun til Porter Magazine og fortsetter:

- Jeg kunne fulgt det tankesettet hele veien om det ikke var for at Matilda ikke har en far. Det er bare noe som... Jeg mener, det blir aldri riktig, forklarer hun.

Les også: Hun burde vært sendt hjem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer