Tjente 90.000 da hun røk først

Kjendis-Norge tjener fett på TV-reality.

BEKREFTER HONARAR: - Det stemmer at alle vinnerne får likt honorar, uansett hvor langt de kommer i programserien, forteller «Mesternes Mester»produsent, Mattis Koppang i Rubicon Foto: NRK/Mattias Koppang
BEKREFTER HONARAR: - Det stemmer at alle vinnerne får likt honorar, uansett hvor langt de kommer i programserien, forteller «Mesternes Mester»produsent, Mattis Koppang i Rubicon Foto: NRK/Mattias Koppang Vis mer
SEHER.NO:  Pengene henger løst i Reality-Norge. Hver eneste deltager i NRKs «Mesternes Mester» får 90.000 kroner, selv om de skulle ryke først, skriver VG.

Anette Bøe, som røk først, fikk dermed godt betalt for å konkurrere mot gamle idrettsutøvere i litt over en uke på Malta i oktober.

- Jeg ønsker ikke å kommentere hva deltagerne har fått betalt. Men det stemmer at alle vinnerne får likt honorar, uansett hvor langt de kommer i programserien. Det er en helt bevisst tankegang fra vår side. Alle skal behandles likt, sier NRK-seriens produsent, Mattis Koppang i Rubicon, til avisen.

Prosjektleder for «Mesternes Mester» i NRK, Barbara Jahn, mener deltagerne blir betalt for tapt arbeidsinntekt i de ukene kjendisene er borte fra sin egen arbeidsplass.

- Det er helt naturlig at deltagerne får en rimelig kompensasjon for at de gjør en jobb for oss i nærmere seks uker. Men det er ikke sånn at vi har en egen programlederpott eller deltagerlønn-pott. Rubicon får et budsjett fra oss og må forholde seg til dette også når det gjelder deltagerlønnen, forteller hun.

Ifølge VG får kjendisene i «71 grader nord» 30.000 for å delta. Men denne summen øker jo lenger man kommer i programmet, slik at vinneren sitter igjen med cirka 100.000 kroner.I TVNorge-programmet «4-stjerners middag» får kjendisene 20.000 kroner, samt 2.000 kroner til matinnkjøp.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901! 

LES OGSÅ: Jeg var i det dypeste sorte hull