Mariah Careys julehit «All I Want For Christmas Is You»:

Tjente 500 millioner på 15 minutters jobb

Mariah Carey kan le hele veien til banken takket være sin store juleslager.

GOD JULELØNN: Mariah Careys juleslager «All I Want For Christmas Is You» har sikret henne en inntekt på 500 millioner kroner. Foto: NTB Scanpix
GOD JULELØNN: Mariah Careys juleslager «All I Want For Christmas Is You» har sikret henne en inntekt på 500 millioner kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): For 23 år siden satte artisten Mariah Carey seg ned, i kun 15 minutter, og skrev det som skulle bli en verdensomspennende julehit. Den tjener hun fortsatt gode penger på.

Denne uka klatret Mariah Careys «All I Want For Christmas Is You» opp blant de ti mest solgte låtene i USA, på hitlista US Billboard Hot 100. I Australia er den nummer 11 på denne ukas liste, mens den er nummer fem i Storbritania, skriver News.com.

ALL I VANT FOR CHRISTMAS IS YOU: Mariah Carey dater for tiden sin danser, Bryan Tanaka (bildet). Foto: NTB Scanpix
ALL I VANT FOR CHRISTMAS IS YOU: Mariah Carey dater for tiden sin danser, Bryan Tanaka (bildet). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge The Economist har låta tjent inn over 60 millioner dollar siden den ble gitt ut, noe som tilsvarer over 500 millioner norske kroner. Det er solgt over 16 millioner eksemplarer av låta. Ifølge The Telegraph er dette også den julelåta som har hatt størst suksess i Storbritannia, og er den 11. mest solgte singelen noensinne.

Flere coverversjoner

Carey laget låta sammen med Walter Afanasieff, og på et kvarter hadde de snekret sammen både låtas akkorder, struktur og melodi. Den ble skrevet til artistens første julealbum, «Merry Christmas», som kom ut i 1994, og som inneholdt en blanding av coverlåter og egenprodusert materiale.

Siden den gang er det gjort utallige cover-versjoner av «All I want for Christmas». Mariah Carey har selv gitt ut sangen på nytt, og medvirket i coverversjoner, blant annet med Justin Bieber på hans album «Under the Misteltoe» fra 2011.

Diva

I tillegg til musikken, er Carey også kjent for sin divaoppførsel, og har gjennom hele sin karriere skapt overskrifter for hvordan hun har oppført seg på scenen.

Historier om overdådig pengebruk, en rekke småegoistiske uttalelser og elleville backstage-krav har også bidratt til stempelet.

Til magasinet Paper sa hun i september at hun erkjenner at hun av og til kan være litt «intens».

- Det handler om hvem jeg slekter på. Moren min (Patricia Hickey) er operasanger, og der snakker vi virkelig diva. Når folk påstår at de har divanykker, sier jeg bare: «Kjære deg, du har ikke vokst opp med moren min». Jeg mener det som et kompliment, altså.

Bruker forlovelsesringen etter bruddet

Knapt ett år etter at Mariah Carey (47) brøt med ektemannen Nick Cannon (36) fant hun lykken igjen med James Packer (49). Forholdet viste seg derimot å være kortvarig.

Mariah Carey overrasker Blac Chyna med lapdance Video licensed from Splash News/Scanpix Vis mer

I løpet av fjoråret rakk «Thirsty»-sangeren nemlig å forlove seg med den australske milliardæren, og deretter bli singel igjen.

Mariah har foreløpig ikke kvittet seg med alle minner fra forholdet. Før jul avslørte nye bilder at hun nekter å gi slipp på forlovelsesringen.

Den enorme forlovelsesringen har en verdi på drøye 65 millioner kroner og ble spesialdesignet av smykkedesigneren Wilfredo Rosado.

LES OGSÅ:​​​ Åpner seg om den brutte forlovelsen