Mariah Careys julehit «All I Want For Christmas Is You»:

Tjente 500 millioner på 15 minutters jobb

Mariah Carey kan le hele veien til banken takket være sin store juleslager.

GOD JULELØNN: Mariah Careys juleslager «All I Want For Christmas Is You» har sikret henne en inntekt på 500 millioner kroner. Foto: NTB Scanpix
GOD JULELØNN: Mariah Careys juleslager «All I Want For Christmas Is You» har sikret henne en inntekt på 500 millioner kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): For 23 år siden satte artisten Mariah Carey seg ned, i kun 15 minutter, og skrev det som skulle bli en verdensomspennende julehit. Den tjener hun fortsatt gode penger på.

Denne uka klatret Mariah Careys «All I Want For Christmas Is You» opp blant de ti mest solgte låtene i USA, på hitlista US Billboard Hot 100. I Australia er den nummer 11 på denne ukas liste, mens den er nummer fem i Storbritania, skriver News.com.

Ifølge The Economist har låta tjent inn over 60 millioner dollar siden den ble gitt ut, noe som tilsvarer over 500 millioner norske kroner. Det er solgt over 16 millioner eksemplarer av låta. Ifølge The Telegraph er dette også den julelåta som har hatt størst suksess i Storbritannia, og er den 11. mest solgte singelen noensinne.

Flere coverversjoner

Carey laget låta sammen med Walter Afanasieff, og på et kvarter hadde de snekret sammen både låtas akkorder, struktur og melodi. Den ble skrevet til artistens første julealbum, «Merry Christmas», som kom ut i 1994, og som inneholdt en blanding av coverlåter og egenprodusert materiale.

Siden den gang er det gjort utallige cover-versjoner av «All I want for Christmas». Mariah Carey har selv gitt ut sangen på nytt, og medvirket i coverversjoner, blant annet med Justin Bieber på hans album «Under the Misteltoe» fra 2011.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer