Gustav Magnar Witzøe:

Tjente 2,3 milliarder på tre dager

Salmar-aksjen gikk rett til værs.

UNG MILLIARDÆR: Gustav M. Witzøe har blitt et kjent fjes i media i løpet av de siste årene. Her er han under åpningen av hotellet Clarion Hotel «The Hub» på Jernbanetorget i Oslo i mars . Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UNG MILLIARDÆR: Gustav M. Witzøe har blitt et kjent fjes i media i løpet av de siste årene. Her er han under åpningen av hotellet Clarion Hotel «The Hub» på Jernbanetorget i Oslo i mars . Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Tidligere i vår slapp finansmagasinet Forbes sin liste over verdens yngste milliardærer. Dette er en liste nordmenn ofte plasseres høyt på, kanskje spesielt på grunn av oljepenger og arv.

Øverst tronet Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe (26), som ifølge magasinet hadde en formue på tre milliarder dollar - eller 26 milliarder norske kroner.

Mandag fikk fikk 26-åringen flere gode nyheter. Da ble nemlig Salmar-aksjen sendt rett til værs på Oslo børs.

Saken fortsetter nedenfor.

Det betyr at hovedaksjonær i Salmar, gjennom sitt eierskap i Kverva, Gustav Magnar Witzøe, sitter igjen med en papirgevinst på omkring én milliard kroner mandag, og 2,3 milliarder på tre dager, melder Nettavisen.

Aksjen har steget med 10 prosent siden onsdag, og hele 4,5 prosent bare i dag.

Overfor avisen sier analytiker i Nordea Markets, Kolbjørn Giskeødegård, at det er to grunner til oppturen: Analytikere som synes Salmar-aksjen er billig og lavere tilbud som følge av laksedøden.

Saken fortsetter nedenfor.

View this post on Instagram

Half and half

A post shared by Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) on

Jobber som modell

Laksearvingen fra Frøya har på få år gått fra å være en anonym ung mann, riktignok med en av Norges største formuer, til å dukke opp på den røde løperen med Norges fremste kjendiser og stille opp i intervjuer for landets største aviser.

Tidligere denne måneden ble det også kjent at Witzøe nå også satser på en modellkarriere i New York.

Det var i et intervju med D2 at 26-åringen fortalte om hvordan han skal gå fram for å nå drømmen om en karriere som internasjonal modell. Med seg på laget har han hatt kjendisstylist Jan Thomas (52) og modellbyrået Team Models, samt at han nylig ble signert av Next Model i New York.

Saken fortsetter nedenfor.

Witzøe avslørte at han håper å få gå moteshow i verdensmetropolen eller pryde fronten på en magasinforside, og for å være klar har han lagt om livsstilen. Noe som blant annet innebærer mye trening, kutt i Foodora-leveranser og kutt i antall øl.

- Jeg har bestemt meg for én ting. Det de sier, det skal jeg gjøre. Hvis de mener jeg må bli i bedre form, da ordner jeg meg en PT og så fikser jeg det, forklarte Witzøe om signeringen med Next Model til D2.

Saken fortsetter nedenfor.

Witzøe fullførte videregående skole i Trondheim i 2012. Som sønn av industrigründer Gustav Witzøe, var det kanskje åpenbart at han etter hvert ville ta steget inn i familiebedriften.

Det har imidlertid den sympatiske 26-åringen selv erkjent at ikke er tilfellet.

- Nei, absolutt ikke. Og det er fortsatt ikke sikkert om jeg skal gå inn i familiebedriften på en annen måte enn det jeg gjør nå, uttalte han i 2018 i sammenheng med sin daværende rolle i Kverva som «trainee».

LES OGSÅ: Slik skal Gustav M. Witzøe erobre moteverdenen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer