Camilla Läckberg:

Tjener store summer på corona-testing

Camilla Läckbergs selskap skulle hjelpe til med corona-testing. Nå har de åpnet dørene for alle som betaler.

ÅPNET DØRENE: Camilla Läckbergs selskap tjener flere hundre tusen svenske kroner om dagen på corona-testing. Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB scanpix
ÅPNET DØRENE: Camilla Läckbergs selskap tjener flere hundre tusen svenske kroner om dagen på corona-testing. Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske forfatteren Camilla Läckberg (45) har ved flere anledninger skapt overskrifter i svensk så vel som norsk presse. Hun er kjent for å snakke rett fra levra, og lar som regel lite gå ubemerket hen.

Nå skaper hun nok en gang overskrifter i svensk presse, men denne gangen handler det ikke om noe Läckberg har uttalt seg om, men noe hun tjener ville summer på.

Den 45 år gamle svensken er nemlig en av grunnleggerne bak Hedda Care, et helsetilbud som tilbyr alt fra pleie innen allmennmedisin, gynekologi, geriatri og psykiatri for å nevne noe.

På sine nettsider skriver Hedda Care at både kvinner og menn er velkomne, og nå rennes så å si dørene ned i Stockholm.

Fullbooket

Ifølge den svenske avisen Aftonbladet begynte selskapet i begynnelsen av april å tilby gratis corona-testing av helsepersonell i samarbeid med andre firmaer under coronapandemien. Prosjektet ble ifølge avisen beskrevet som non-profit og ble støttet økonomisk av finansmannen Christer Gardell.

Men nå viser det seg at Hedda Care har åpnet for ytterligere testing for andre yrkesgrupper, til en prislapp på 950 svenske kroner per test.

Aftonbladet skriver at etterspørselen om å få testet seg er enorm, og at Läckberg og entreprenøren Christina Salibas private selskap dro inn 264 550 kroner på testing på én dag.

Timer for testing skal allerede være fullbooket for de kommende dagene også, noe som ifølge avisen vil resultere i vill økonomisk gevinst for selskapet.

Läckberg har selv kommentert saken i et innlegg på Instagram, hvor hun skriver at hun er sterkt imot privat testing, og at ingen har informert henne om selskapet hadde begynt med privat testing.

Heftig debatt

Som nevnt er Camilla Läckberg kjent for å ikke gå stille i dørene, og har blant annet måtte stå i flere stormer hva gjelder oppdragelsen av sine barn.

Da hun gjestet «Skavlan» i 2017 ble barneoppdragelse et tema, og om hvordan Läckberg går fram for å lære barn om voksenlivet.

- Jeg kan ikke slenge ut fire unger som ikke har lært seg noen ting om hvordan livet fungerer, sa Läckberg under intervjuet.

Ifølge den svenske forfatteren har familien en tavle hjemme, der oppgavene barna skal utføre i løpet av uka står oppført.

Forfatter Camilla Läcberg gjester «Skavlan», der hun forteller programleder Fredrik Skavlan om hvordan hun lærer barna sine å ta ansvar for ting i huset. Og hvis de ikke oppfyller pliktene sine, vanker det straff. Vis mer

Läckberg, som har rukket å få fire barn, to stykker fra et tidligere forhold, et sammen med sin tidligere ektemann Martin Melin og et med sin nåværende mann Simon Sköld - fordeler oppgavene likt mellom de store barna.

Oppgavene innebærer blant annet middager en kveld i uka hver, klesvask og rydding, og om oppgavene ikke gjøres medfører det straff.

- Straffen handler om å ta fra barna noe de verdsetter. Det å ha telefon eller å se på tv ser jeg på som luksus, det er ingen menneskerett barna har. Det virker nesten som at mange foreldre tror det er skrevet inn i (FNs) barnekonvensjon, sa forfatteren den gang.

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

LES OGSÅ: Avslører babynyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer