Kylie Jenner:

Tjener over 5,4 milliarder på én dag

Kylie Jenner selger over halvparten av selskapet og bytter navn.

NYTT SAMARBEID: Kylie Jenner har valgt å selge 51 prosent av selskapet sitt og inngår med det et samarbeid med skjønnhetsgiganten Coty. Foto: NTB Scanpix
NYTT SAMARBEID: Kylie Jenner har valgt å selge 51 prosent av selskapet sitt og inngår med det et samarbeid med skjønnhetsgiganten Coty. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste fire årene har den yngste i Kardashian/Jenner-klanen, Kylie Jenner (22), tjent seg søkkrik på sitt eget sminkemerke. I november 2015 lanserte hun Kylie Cosmetics, som siden den gang har vokst seg stadig større.

Tidligere i år slo Forbes fast at den unge realitystjerna er verdens yngste «self made» dollarmilliardær, med en formue på elleville 9,14 milliarder norske kroner.

Og nå ser det ut til at den allerede rike 22-åringen får enda mer kapital i lomma.

Ifølge The Business of Fashion har Jenner nå solgt hele 51 prosent av selskapet sitt til skjønnhetsselskapet Coty Inc., som ble grunnlagt allerede i 1904 av François Coty. Den stive prisen er på svimlende 600 millioner dollar, noe som tilsvarer over 5,4 milliarder norske kroner.

Ifølge Fox Business kommer Jenner fremdeles til å være selskapets ansikt utad, men salget fører også med seg et navnebytte på Kylie Cosmetics. Ifølge nettstedet vil det fremover hete Kylie Beauty.

SUKSESS: Kylie Jenner har helt siden 2015 tjent seg søkkrik på sminkeprodukter. Det hele startet med leppeprodukter som de hun viste frem her i fjor. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Kylie Jenner har helt siden 2015 tjent seg søkkrik på sminkeprodukter. Det hele startet med leppeprodukter som de hun viste frem her i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi er glade over å ønske Kylie velkommen til vårt selskap og vår familie, sier administrerende direktør i Coty, Pierre Laubies, i en uttalelse.

- Å få kombinere Kylies kreative visjon og enestående forbrukerinteresse med Cotys ekspertise og ledelse innenfor skjønnhetsprodukter, er et spennende skritt i vår utvikling, sier han videre.

Laubies avslører også at de allerede tenker på å utvikle flere produkter, både parfymer, kosmetikk og hudpleie for at Kylies merkevare skal nå sitt fulle potensial.

MILLIARDÆR: I mars 2019 ble Kylie Jenner erklært som den yngste selvgjorte milliardæren noensinne. Slik reagerte de berømte Kardashian- og Jenner-søstrene på det. Video: Viaplay. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Åpen om suksessen

Kylie Jenner har på sin side uttalt i en pressemelding at hun ser frem til å bygge merkevaren til en av de største merkevarene innen skjønnhetsprodukter.

Ifølge Fox Business er avtalen mellom de to selskapene ventet å være klar innen første del av Cotys regnskapsår i 2020.

I et intervju med Forbes tidligere i år åpnet 22-åringen også opp om suksessen med sminkeselskapet.

- Jeg dukket opp i noen av butikkene og fortsatte med promoteringen på sosiale medier. Jeg gjorde det jeg pleier, og det funka, fortalte Jenner til magasinet.

UVANLIG SMINKEVIDEO: Kylie Jenner og Khloé Kardashian filmer mens de sminker seg. Det er bare én detalj som gjør det hele litt spesielt. Video: Rød Løper / Youtube.com/Kylie Jenner Vis mer

Ifølge Forbes gjør suksessen Jenner til den yngste «selfmade» milliardæren noensinne.

- Jeg hadde ikke forventet noe. Jeg forutså ikke fremtiden, men anerkjennelsen føles veldig bra. Det er en fin klapp på skuldra, fortalte Jenner til nettstedet.

Alle inntektene fra sminkeselskapet har tidligere gått rett i lomma på 22-åringen, da hun frem til nå har eid hundre prosent av selskapet selv, og imperiet består bare av sju fulltidsansatte og fem deltidsansatte.

Men mandag ble det altså kjent at over halvparten av selskapet, 51 prosent for å være nøyaktig, nå selges til Coty.

LES OGSÅ: Slik overrasket Märtha Durek

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer