PÅ EGNE BEIN: 15. mai signerte Petter Northug en samarbeidsavtale med Coop. Nå står han uten det norske skilandslaget i ryggen.  Foto: FAME FLYNET
PÅ EGNE BEIN: 15. mai signerte Petter Northug en samarbeidsavtale med Coop. Nå står han uten det norske skilandslaget i ryggen. Foto: FAME FLYNETVis mer

Tjener minst ni millioner årlig med ny avtale

I tillegg kan Petter Northug dra inn ytterligere to millioner kroner i bonuser.

SEOGHØR.NO: I juni ble det kjent at Petter Northug (27) valgte å forlate skilandslaget til fordel for en samarbeidsavtale med Coop.

I etterkant ble det sagt at avtalen skikongen signerte skulle være verdt rundt 15 millioner kroner i året. Nå forteller Svein Fanebust, administrerende direktør i Coop Norge Handel, til VG at Northugs minstelønn vil ligge på ni millioner.

- Det han får betalt for den jobben han gjør for oss, bidrar til å realisere hans treningsopplegg. Pengene blir brukt til å finansiere trenerteamet og managementet hans. Petters minstevederlag er på ni millioner kroner, samt at han har bonusmuligheter knyttet til gitte suksesskriterier, sier Fanebust til avisen.

Bonusdelen er bygd opp av en sportslig og en kommersiell del, og med en suksessrik sesong kan 27-åringen plusse på rundt to millioner ekstra i året.

Nylig sa Northug sa at det ikke er pengene som fikk ham til å kjøre sitt eget opplegg fram mot den neste langrennssesongen, men at han trengte ny motivasjon etter å ha vært på landslaget i ti år.


 
LES OGSÅ: Petter Northug avslører drømmedama