ÅPNER FOR MATLAGING NAKEN: Eyvind Hellstrøm utelukker ikke at han vil prøve å lage mat naken i fremtiden. Foto: TV3
ÅPNER FOR MATLAGING NAKEN: Eyvind Hellstrøm utelukker ikke at han vil prøve å lage mat naken i fremtiden. Foto: TV3Vis mer

Tjener mer som programleder enn kokk

Eyvind Hellstrøms inntekter har skutt i været etter at han sluttet som kokk på Bagatelle.

SEOGHØR.NO: Eyvind Hellstrøm (64) er landets mest kjente kjendiskokk, og har hatt en enorm suksess som programleder på TV3 med blant annet «Hellsrøm rydder opp», «Hellstrøm rydder opp hjemme», «Hellstrøm inviterer», og «Masterchef». Sistnevnte går på luften i disse dager.

Mest kjent er likevel Hellstrøm for hans jobb på gourmetrestauranten Bagatelle i Bygdøy Allè i Oslo. Mesterkokken drev det som da var landets beste restaurant fra 1982 til 2009, og på det meste hadde restauranten to stjerner i Michelinguiden.

Men på grunn av overensstemmelser med eier Christen Sveaas, valgte Hellstrøm å trekke seg ut i 2009, for å satse på kokebøker og jobben som programleder.

Det har båret frukter økonomisk for den populære mesterkokken.

I skattelistene for 2009, hadde Hellstrøm en inntekt en inntekt på 1 223 024 millioner kroner. I år tjente han 1 559 943 millioner kroner!

Samtidig kunne hadde selskapet hans, Hellstrøm Holding en inntekt på 8,3 millioner kroner i fjor. Av dette tok han ut et overskudd på 3,9 millioner. Dermed har inntektene mangedoblet seg for den populære TV-kokken.

Det er kanskje ikke så rart at han har bestemt seg for at han aldri skal åpne restaurant igjen?
 

Dette tjente Eyvind Hellstrøm:

Inntekt: 1 559 943
Skatt: 743 824
Formue: 0