BEST BETALT: Ifølge manageren er Lise Karlsnes i en klasse for seg når det gjelder DJene i Norge. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
BEST BETALT: Ifølge manageren er Lise Karlsnes i en klasse for seg når det gjelder DJene i Norge. Foto: Andreas Fadum, Se og HørVis mer

Tjener fett som hobby-DJ

Norske kjendiser tjener store penger på DJ-oppdrag.

SEHER.NO: Stadig flere norske kjendiser er å finne i DJ-bua på utestedene rundt om i landet, og når en ser på summene de får for denne jobben er det kanskje ikke så rart...


Fotballspilleren Jan Gunnar Solli, artist Lise Karlsnes og Turbonegers Hank von Helvete er bare kjendisene som tjener noen letttjente kroner ved å være DJ.


Normalt ligger prisen for en DJ et sted mellom 2000 og 5000, men er man kjendis kan man fort ende opp med opptil ti ganger så mye.


Etter det VG erfarer tar Lise Kalsnes rundt 25-30.000 for å jobbe som DJ én kveld!


- Jeg ønsker ikke å kommentere honnorarer, men generelt ligger hun nok i en egen divisjon her i landet, på samme nivå som det koster å få utenlandske DJer til Norge, sier manager Morten Andreassen til VG.


Men ikke alle tar jobben som DJ på grunn av pengene, Brann-spilleren Jan Gunnar Solli sier han gjør det av ren veldedighet.


- Platesnurringa er lite økonomisk lønnsomt for min del, og jeg gjør dette av ren veldedighet. Er det noen DJ-venner av meg som har lyst på fri en kveld, tar jeg gjerne over jobben deres. Da får jeg betalt ved at vennene mine får fri cover på stedene jeg spiller, sier han til VG.


Om en måned debuterer stuntreporter Pia Haraldsen som DJ under Døgnvillfestivalen i Tromsø, og erfarne Solli har følgende tips:


- Jeg kjenner ikke musikksmaken til Pia, men det handler om å sette på den riktige musikken til riktig tid. Timing er derfor mitt tips til henne.


LES OGSÅ: Märtha står frem som synsk