Tjener fett på å hjelpe nordmenn i pengekrise

«Luksusfellen»-fersking tjener best.

HAR KONTROLL: (Fra venstre) Cecilie Lynum, Magne Gundersen, Silje Sandmæl, Hallgeir Kvadsheim og Robert Speare utgjør TV3s «Luksusfellen»-team. Selv later femkløveret til å ha rimelig god kontroll på sin personlige økonomi.  Foto: Foto: Rune Bendiksen / TV3
HAR KONTROLL: (Fra venstre) Cecilie Lynum, Magne Gundersen, Silje Sandmæl, Hallgeir Kvadsheim og Robert Speare utgjør TV3s «Luksusfellen»-team. Selv later femkløveret til å ha rimelig god kontroll på sin personlige økonomi. Foto: Foto: Rune Bendiksen / TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom 15 sesonger har TV3-programmet «Luksusfellen» hjulpet nordmenn med å få økonomien på rett kjøl.

Hjelpeapparatet består av to psykologer og tre forbrukerøkonomer, som selv later til å ha rimelig god kontroll på pengestrømmen.

Tre av de fem «Luksusfellen»-profilene tjente i fjor over én million kroner, mens de to andre hadde en inntekt på over en halv million hver. Det viser tall hentet fra skattelistene.

Psykolog Cecilie Lynum har tidligere fortalt Dagbladet at hun selv ikke alltid har hatt det så fett økonomisk:

LUKSUSFELLEN-EKSPERTER: Hallgeir Kvadsheim og Cecilie Lynum. Foto: TV3
LUKSUSFELLEN-EKSPERTER: Hallgeir Kvadsheim og Cecilie Lynum. Foto: TV3 Vis mer

- Jeg har selv fått purringer, og til og med brev om inkasso. Men da betalte jeg med én gang. Jeg husker at jeg som student sto sulten på butikken med 200 kroner, som skulle rekke i 3-4 uker. Da sto valget mellom en pose havregryn og melk, eller pasta og en flaske ketchup, sa 50-åringen i fjor.

- Får vondt i magen

Forbrukerøkonom Silje Sandmæl har den største formuen av de fem «Luksusfellen»-profilene.

38-åringen har tidligere fortalt at hun har arvet sin økonomiske sans fra moren, og røpet for to år siden at hun ikke har noen dyre vaner:

- Nei, det skyldes nok oppveksten. Det er mye som ikke er verdt det! Jeg får vondt i magen av å bruke så mye penger. Ansiktsbehandling, pedikyr og manikyr… det er en verden jeg knapt har opplevd. Noen bruker penger på det hver måned, og synes kanskje det er verdt det. Men det er det ikke for meg. Selv om jeg kanskje hadde fått færre rynker!

TV-fersking tjener best

Blant de fem «Luksusfellen»-profilene er det psykolog Robert Speare som tjente desidert best i fjor, med en inntekt på over tre millioner.

41-åringen ble en del av TV3-programmet tidligere i år, og fortalte den gang at målsettingen var å hjelpe mennesker som har det vanskelig.

PSYKOLOG: Robert Speare ble en del av «Luksusfellen»-teamet tidligere i år. Foto:  Foto: Rune Bendiksen / TV3
PSYKOLOG: Robert Speare ble en del av «Luksusfellen»-teamet tidligere i år. Foto: Foto: Rune Bendiksen / TV3 Vis mer

Videre åpnet Speare opp om at han selv har opplevd hvordan økonomiske utfordringer påvirker mennesker.

- På starten av 90-tallet gikk min far fra å ha en trygg jobb til å bli arbeidsledig. Jeg så da hvordan livet hans ble forandret. Dette er jo høyst aktuelt i dag, hvor mange er i denne situasjonen. Min erfaring fra far har ikke preget meg direkte, men jeg har nok lært mye av det, slo Speare fast.

I tillegg til å være TV-psykolog driver 41-åringen selskapene Speare AS og Speare Sweden AB, som ifølge hans hjemmeside har mer enn 100 aktive psykologer som konsulenter.

Se oversikten:
Robert Speare: Inntekt: 3 078 380. Skatt: 879 657. Formue: 861 322
Silje Sandmæl: Inntekt: 1 206 353. Skatt: 526 244. Formue: 4 119 915
Hallgeir Kvadsheim: Inntekt: 1 126 605. Skatt: 515 481. Formue: 0
Magne Gundersen: Inntekt: 804 067. Skatt: 318 538. Formue: 0
Cecilie Lynum: Inntekt: 566 551. Skatt: 209 028. Formue: 0

LES OGSÅ: Raser mot «Luksusfellen»-Hallgeir

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer