SØKKRIK PÅ SVERIGE: Fredrik Skavlan har hatt stor suksess med "Skavlan" i Sverige. Nå er han blitt en ettertraktet foredragsholder hos söta bror. Foto: SCANPIX
SØKKRIK PÅ SVERIGE: Fredrik Skavlan har hatt stor suksess med "Skavlan" i Sverige. Nå er han blitt en ettertraktet foredragsholder hos söta bror. Foto: SCANPIX Vis mer

- Tjener 250.000 kroner gangen

Fredrik Skavlan er like dyr som Springsteen, fastlår svensk storavis.

SEHER.NO: "Han er like dyr som Springsteen". "TV-mannen med gullboksene". Slik omtales Fredrik Skavlan i svenske Aftonbladet fredag.

For mens vi venter på en ny sesong av "Skavlan" på norsk og svensk TV, tjener nordmannen seg søkkrik på suksessen i Sverige, ifølge avisen.

Velinformerte kilder hevder han nå holder foredrag der han selv sitter igjen med 250.000 kroner gangen.

Når Skavlan nå legger ut på foredragsturné i Sverige, kan det derfor blir svært innbringende. Han skal snakke om "kommunikasjonsteknikker" i Göteborg, Malmö og Stockholm. Billettprisen er 585 kroner pluss moms. Til sammenligning tok Bruce Springsteen 595 kroner da han besøkte Stockholm, skriver den den svenske avisen.

Interessen for foredragene skal være enorm.

- Vi går ikke ut med hvor mange billetter vi har solgt, men det er klart at det er mange som vil se Fredrik Skavlan. De har jo sett ham på TV, sier Eva Rosengren, som er en av arrangørene.
Hun vil ikke ut med hvor mye Fredrik Skavlan selv tjener på foredragene. Men en kilde sier til Aftonbladet at det kan være så mye som 250.000 kroner – per gang.

- Jeg har vanskelig for å se at noen skal bli opprørt over dette. Han har ikke en helårskontrakt med oss og han må jo forsørge seg, sier Lena Glaser, programdirektør i SVT til Aftonbladet.

Fredrik Skavlan har selv ikke uttalt seg til avisen.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Skavlan opererte øynene