Tjener 142 kroner dagen på «Idol»-deltagelsen

- Jeg er ikke sinna på TV 2, mener «Idol»-finalist Kirsti Sørlie Hansen.

FÅR 1.000 KR I UKA: Årets «Idol»-finalister får 142 kroner dagen i «matpenger» så lenge de er en del av finalerundene. Foto: Henning Jensen/Se og Hør
FÅR 1.000 KR I UKA: Årets «Idol»-finalister får 142 kroner dagen i «matpenger» så lenge de er en del av finalerundene. Foto: Henning Jensen/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Fredag er det klart for den første av årets delfinaler i «Idol», og torsdag møtte  finalistene opp til foto og intervjuer med pressen.  

«Idol» er regnet som en av TV 2s største overskuddsprosjekter, men for deltagerne er tilværelsen langt fra så glamorøs fram mot jul som kanskje mange tror, skriver VG.

Deltagerne må nemlig reise vekk fra familien, bo på hotell og jobbe syv dager i uken til en lønn av 1000 kroner per uke. Alle finalistene har samme lønn, gratis overnatting - og i tillegg busskort i Oslo. Daglig utgjør da lønnen rundt regnet 142 kroner, ifølge VG.

- Jeg vet jo at det har vært diskusjoner rundt hvorvidt «Idol»-deltagerne får for lite lønn tidligere, og det kan jeg for så vidt skjønne. Samtidig har jeg så jeg klarer meg, i tillegg til at vi får busskort så vi får reise gratis innen Oslo. Så jeg er ikke sinna på TV 2 for at vi får 1.000 kroner i uka, selv om det ikke er veldig mye, sier finalist Kirsti Sørlie Hansen (25) til VG.

Presseansvarlig for «Idol» i TV 2, Bjarne Laastad, mener 142 kroner dagen ikke er så lite som det høres ut som.

- Hvis de er på jobb i forbindelse med «Idol», får de servert mat. Den ukelønnen de mottar går til å dekke matutgifter utenfor dette, og det er viktig å presisere at dette ikke er en lønn for å være med, men matpenger, mener Laastad.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Her er «Idol»-Jennys ukjente sykdom  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer