TILBAKE TIL BARNDOMMEN: Pia Tjelta spiller en ni år gammel jente på Nationaltheatret denne høsten.  Foto: Anders Myhren/ Seher.no
TILBAKE TIL BARNDOMMEN: Pia Tjelta spiller en ni år gammel jente på Nationaltheatret denne høsten. Foto: Anders Myhren/ Seher.no Vis mer

Tjelta (33) spiller 9-åring

Rollefiguren er 24 år yngre enn Pia Tjelta selv. Se video.

Publisert
 Se video med Pia Tjelta nederst i saken.

SEHER.NO: «Buddy»-skuespiller Pia Tjelta (33) har spilt mange tøffe og sexy roller på film. Nå bryner hun seg på en annerledes utfordring. Fra slutten av august skal hun spille i stykket «Istialia» på Nationaltheatret, og rollefiguren er en 9 år gammel jente som heter Iben.

- Teksten er skrevet ut i fra en ni-årings univers og hennes logikk, forteller Pia til Seher.no.

Tjelta har også tidligere spilt et barn. Under Nationaltheatrets oppsetning av «Reisen til julestjernen» i fjor hadde hun rollen som Sonja, og syntes ikke hun var for gammel. 

- På teater kan man slippe unna med litt mer, men jeg hadde nok ikke gjort det på film, sa hun til Seher.no den gangen.

Fra Sonja i fjor, er det nå Iben hun skal portrettere. Rollefiguren Iben er basert på manusforfatterne Nina Ossavy og Marius Kolbenstvedts ni år gamle datter Iben Ossavy Kolbenstvedt. Hun er også medforfatter av stykket og er med i videoklipp i forestillingen.

Tjelta har datteren Sofia på ti år og hadde ingen problemer med å sette seg inn i en niårings verden.

- Jeg forberedte meg til rollen på vanlig måte. Dersom det var noe jeg lurte på spurte jeg bare Iben – sjefen selv.

«Istialia» er et kunstteater for barn og handler om en ni år gammel jente som plutselig befinner seg i et fantasiunivers. Per Christian Ellefsen (57) medvirker også i stykket.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg blir aldri lei av dette 

Se Pia Tjelta snakke om rollen som 9-åring her:[obj:media:9865]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer