«Melodi Grand Prix»:

TIX vant: - En svane

Skal representere Norge i Eurovision.

SEIER: Her tar Anderas «TIX» Haukeland seieren i Melodi Grand Prix. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tix, hvis egentlig navn er Andreas Haukeland har vunnet «Melodi Grand Prix». I finalen sang han en engelsk versjon av låta «Ut av mørket», nå kalt «Fallen Angel». Nå skal han representere Norge i Eurovision Song Contest.

- Norge. Jeg har lenge følt meg som den stygge andungen. Det viser seg at en dag så blir den stygge andungen en svane. Jeg håper dere alle forstår at det blir bedre, sier en tårevåt Haukeland.

Tix har siden det ble annonsert han skulle være med i konkurransen fått dårlig kritikk av anmeldere.

SEIER: Andreas «TIX» Haukeland tok til tårene da det norske publikummet utropte han til vinner. Video. NRK Vis mer

- Utrolig skuffa

Tix sto igjen som én av kveldens to siste gullfinalister og slo Keiino i den siste gullduellen.

Sistnevnte var bettingsselskapens storfavoritt.

- Vi er utrolig skuffa. Vi følte virkelig vi hadde låta og showet som skulle ta seieren hjem i Eurovision. Samtidig gratulerer vi TIX med seieren, sier gruppa til Dagbladet.

TERNINGKAST EN: Med en terning rundt halsen sendte Tix et stikk til anmelderne. Video: NRK Vis mer

Usikkert

Tidligere på kvelden hadde de tolv finalistene blitt kuttet ned til fire, hvor de to andre var Jorn og Blåsemafiaen feat. Hazel.

Eurovision-finalen går av stabelen i Rotterdam i Nederland i mai. Det er ennå ikke kjent hvordan musikkfesten skal arrangeres med tanke på smittesituasjonen i Europa og Nederland.

FINALEKLARE: Keiino er klare for MGP-finale, og de forbereder publikum på at det kommer en overraskelse. Reporter: Lars Dønvold-Myhre. Video: Dagbladet / NRK. Vis mer

Stemmetrøbbel

Lørdag kveld meldte flere i sosiale medier at de sleit med å avgi stemme under konkurransen. Det samme gjorde flere av Dagbladets journalister.

Dagbladet har vært i kontakt med NRK, som sa følgende:

- Vi har fått inn veldig mange stemmer i begge runder, over 1.5 millioner stemmer. Serverne tar fint i mot. Så har vi fått noen meldinger om problemer hos enkelte som vi må undersøke nærmere for å kunne hjelpe, sa Inger Inger Thorud, leder for publikumsprodukter i NRK.

TAR TIL TÅRENE: Artisten Andreas «Tix» Haukeland forteller om en svært vanskelig tid når han gjester ukens «Lindmo» på NRK. Video: NRK Vis mer

NRK fikk som kjent store problemer med stemmesystemet i fjor.

«Til dere som sier dere sliter med å stemme. Bytt evt. nettleser. Ikke gå til stemmesiden via en lenkepost på Facebook», skrev NRK Underholdning på Facebook.

LES OGSÅ: Forklarer det spesielle navnet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer