«Melodi Grand Prix»:

TIX vant: - En svane

Skal representere Norge i Eurovision.

SEIER: Her tar Anderas «TIX» Haukeland seieren i Melodi Grand Prix. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tix, hvis egentlig navn er Andreas Haukeland har vunnet «Melodi Grand Prix». I finalen sang han en engelsk versjon av låta «Ut av mørket», nå kalt «Fallen Angel». Nå skal han representere Norge i Eurovision Song Contest.

- Norge. Jeg har lenge følt meg som den stygge andungen. Det viser seg at en dag så blir den stygge andungen en svane. Jeg håper dere alle forstår at det blir bedre, sier en tårevåt Haukeland.

Tix har siden det ble annonsert han skulle være med i konkurransen fått dårlig kritikk av anmeldere.

- Utrolig skuffa

Tix sto igjen som én av kveldens to siste gullfinalister og slo Keiino i den siste gullduellen.

Sistnevnte var bettingsselskapens storfavoritt.

- Vi er utrolig skuffa. Vi følte virkelig vi hadde låta og showet som skulle ta seieren hjem i Eurovision. Samtidig gratulerer vi TIX med seieren, sier gruppa til Dagbladet.

Usikkert

Tidligere på kvelden hadde de tolv finalistene blitt kuttet ned til fire, hvor de to andre var Jorn og Blåsemafiaen feat. Hazel.

Eurovision-finalen går av stabelen i Rotterdam i Nederland i mai. Det er ennå ikke kjent hvordan musikkfesten skal arrangeres med tanke på smittesituasjonen i Europa og Nederland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer