Titten Teis mor er død

Birgit Strøm gikk i dag bort.

SLUTT PÅ SAMARBEIDET: Tusenvis av barn har gjennom årene gledet seg over sprellene til Titten Tei og Birgit Strøm. Foto: Scanpix
SLUTT PÅ SAMARBEIDET: Tusenvis av barn har gjennom årene gledet seg over sprellene til Titten Tei og Birgit Strøm. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO:  Strøm - som var stemmen til den populære barne-TV-figuren ble 75 år gammel.

- Birgit Strøm var en sentral person i norsk barnekultur. Hun hadde et brennende engasjement i å formidle kvalitet til barna – kvalitet med innhold, sier leder for underhodningsavdelingen i NRK, Kalle Fürst, til Dagbladet.no.

Ifølge Fürst døde Strøm etter et kort sykeleie.

 Titten Tei-dokka ble lagd på oppdrag av  Birgit Strøm og ble svært populær og kjent i norske hjem på 1970- og 1980-tallet, blant annet etter å ha sunget duett med Kronprinsesse Sonja under en direktesending fra Momarkedet på Mysen i 1976.

Som Titten Tei hadde Strøm siden innslag både i Barne-TV og lørdagsunderholdninga, ofte i samtale med programlederen Rolf Kirkvaag («Sjonkel Rolf»).

 Sammen med Rolf Kirkvaag ledet også Titten Tei programserien «Hva med framtiden?», en serie om miljøutfordringene i verden, på 1980-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer