Titanic 20 år:

«Titanic»-stjernene gjenforent etter 20 år

Kate Winslet og Billy Zane møtte opp for å vise sin støtte overfor Leonardo DiCaprios organisasjon.

GJENFORENT: Kate Winslet og Leonardo DiCaprio ble gjenforent tidligere denne uken sammen med Flere «Titanic»-skuespillere. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
GJENFORENT: Kate Winslet og Leonardo DiCaprio ble gjenforent tidligere denne uken sammen med Flere «Titanic»-skuespillere. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I år er det 20 år siden et av Amerikas største romantiske dramaer snurret over lerretet for første gang. «Titanic» hadde premiere i november 1997, og har siden den gang blitt en film de fleste har et forhold til.

Kjærlighetshistorien mellom Rose og Jack, spilt av Kate Winslet (41) og Leonardo DiCaprio (42), har blitt en tidløs romanse som mange drømmer seg bort i.

Møttes i Frankrike

Både Kate og Leonardo har tidligere skrytt hverandre opp i skyene, og stjernene har fremdeles et tett vennskap. Tidligere denne uken ble flere av skuespillerne fra «Titanic» gjenforent i St. Tropez i Frankrike. Dette skriver Vanity Fair.

Dette er antakelig den første av flere kommende gjenforeninger mellom stjernene for å feire filmens jubileum dette året.

Billy Zane, som spilte Cal Hockley, bedre kjent som Roses forlovede i filmen, har nemlig delt et bilde på sin Instagram-konto fra møtet mellom ham, Kate og Leonardo, og det kan se ut til at de tre stjernene trivdes godt i hverandres selskap.

«Gjengen tilbake sammen. Nå redder vi isfjell», skriver han under bildet. Trolig hinter han til Leonardos organisasjon, «Leonardo DiCaprio Foundation», som blant annet har fokus på klimaendringer.

Når folk ser Hollywood-stjernene Kate Winslet og Leonardo DiCaprio i samme rom, er det mange som får flashback til det romantiske dramaet fra 1997.

FORLOVET: Billy Zane og Kate Winslet spilte det forlovede paret Cal og Rose i «Titanic». Foto: Filmweb
FORLOVET: Billy Zane og Kate Winslet spilte det forlovede paret Cal og Rose i «Titanic». Foto: Filmweb Vis mer

I 2016 fortalte Winslet at DiCaprio fremdeles er den samme Leo som stjal hjertene til kvinner verden over for 20 år siden.

- Han er en solid og lojal person. Han er en fantastisk venn. Det har han alltid vært. Ikke bare for meg, men for alle rundt ham. Han har fremdeles venner han hadde da vi produserte Titanic.

- På mange måter så har han ikke forandret seg i det hele tatt, men på andre måter så har han absolutt forandret seg, fortalte hun til People.

Kate holdt heller ikke igjen på kruttet og fortalte at skuespillerkollegaen ser bedre og bedre ut.

KJÆRLIGHETSHISTORIE: Kate Winslet og Leonardo DiCaprio har hatt et tett vennskap siden de i 1997 spilte i en av Amerikas største kjærlighetsdramaer, «Titanic». Foto: Filmweb
KJÆRLIGHETSHISTORIE: Kate Winslet og Leonardo DiCaprio har hatt et tett vennskap siden de i 1997 spilte i en av Amerikas største kjærlighetsdramaer, «Titanic». Foto: Filmweb Vis mer

- Jeg synes også han er kjekkere nå enn noen gang tidligere. Og for meg så føles det som om han har funnet seg selv mer enn før, noe som egentlig er litt rart siden det skjer så mye rundt ham nå, utdypet hun.

Under SAG-awards i 2016 klarte de to heller ikke å skjule gjensynsgleden da de traff hverandre, og Kate var den første til å juble da kameraten vant pris «beste mannlige hovedrolle» for «The Revenant».

Vant sin første Oscar

Begge de internasjonale stjernene har hatt en braksuksess av en skuespillerkarriere.

Med en rekke nominasjoner, skulle det imidlertid ta lang tid før Leonardo vant sin første Oscar-statuett. Men i 2016 satt den endelig for den 42 år gamle stjernen, som ble møtt av stående applaus og jubel fra salen.

GLEDE: Det oppstår alltid stor glede mellom Leonardo DiCaprio og Kate Winslet når de gjenforenes. Her er skuespillerduoen sammen på Oscar-utdelingen i 2016. Foto: AFP / NTB Scanpix
GLEDE: Det oppstår alltid stor glede mellom Leonardo DiCaprio og Kate Winslet når de gjenforenes. Her er skuespillerduoen sammen på Oscar-utdelingen i 2016. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Kate Winslet på sin side var sikker på at hennes gode venn skulle vinne sin første Oscar den kvelden.

- Jeg tror han vinner. Man kan nesten føle det på seg, og jeg tror alle ønsker det for ham. Det ville vært fantastisk, sa hun til BBC før showet startet, ifølge People.com.

ENDELIG SATT DEN: Leonardo DiCaprio fikk endelig hendene på en Oscar-statuett. Video: Reuters /Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

De to har flere ganger offentlig uttrykt sin hengivenhet for hverandre, og Leonardo ledet til og med Kate ned kirkegulvet da hun giftet seg med ektemannen Ned Rocknroll i 2012.

I 2008 spilte de gode vennene også sammen i det romantiske dramaet «Revolutionary Road».

- Det er veldig enkelt

At Leonardos karakter, Jack, gikk bort i «Titanic» er noe flere fans har slitt med å slå seg til ro med. Spørsmålet om hvorfor det ikke var plass til både Jack og Rose på flåten dukker stadig opp.

VANT PRIS: Kate Winslet og Leonardo DiCaprio sammen med regissør James Cameron (I midten). James Cameron vant pris for beste regissøren for «Titanic» under Golden Globe utdelingen i 1998. Foto: AFP / NTB Scanpix
VANT PRIS: Kate Winslet og Leonardo DiCaprio sammen med regissør James Cameron (I midten). James Cameron vant pris for beste regissøren for «Titanic» under Golden Globe utdelingen i 1998. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Fansens fortvilelse gikk så langt at regissøren bak filmen, James Cameron, måtte ta bladet fra munnen og forklarer i et intervju med Daily Beast, at det var usannsynlig at Jack ville overlevd.

- Det hele er veldig enkelt: Les side 147 i manuset, hvor det står: «Jack går av flåten og gir sin plass til henne, slik at hun kan overleve». Det er så enkelt. Du kan analysere det så mye du vil, sa regissøren i intervjuet.

LES OGSÅ: Avslører hvordan hun møtte kjæresten

KOPI: Titanic II, som sjøsettes i 2018 dersom alt går etter planen, er en replika av skipet som sank i 1912. Slik ser det ut ombord på skipet. Video: Blue Star Line Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer